Last news in Fakti

9 Февруари, 2021 16:05 1 416 4

Председателят на Спецсъда ще гледа делото срещу Бобокови

  • бобокови-
  • атанас бобоков-
  • пламен бобоков-
  • красимир живков

Вчера прокуратурата внесе обвинителния акт в съда

Председателят на Спецсъда ще гледа делото срещу Бобокови - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на Специализирания наказателен съд Мариета Райкова ще гледа делото за нерегламентирано управление на опасни отпадъци срещу предприемачите Атанас и Пламен Бобокови, бившия зам.-министър Красимир Живков и още трима други.

Делото беше разпределено в присъствието на медии и адвокати чрез системата за случайно разпределение на делата. Внесените в съда материали по делото са 546 тома. Вчера прокуратурата внесе обвинителния акт в съда.

Бобокови и Живков са на съд за ръководене и участие в организирана престъпна група, чрез която в период от около пет години, с користна цел са извършили престъпление по служба, издали лъжливи документи, управлявали отпадъци не по установения ред, което създало опасност за живота или здравето на гражданите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Винету

    6 0 Отговор
    Съвсем "случайно" делото беше "разпределено" към главната, даже имаше подбрани (наши) журналисти, които видяха, как след натискането на едно копче на компютъра, на екрана се появи името на този съдия...
  • 2 някой

    2 0 Отговор
    ще гледаме поредният театър
  • 3 Bai nudals

    2 1 Отговор
    Ами за такива нарушения,не казвам престъпления,какво да им направят да ги обесят ли. Целта беше да им вземат бизнеса,тия обаче не се дадоха на хунтата и сега смешно дело. Могат само да ги глобят дебело.
  • 4 ...

    0 0 Отговор
    При ония години бай Манол в град х и нагоре бе осъден ефективно осъден, но днес всеки може да гепи. Опитаха се с подкуп на първа инстанция, но в ос не им мина номера, кога и как ще бъдат затворени крадците чрез доказване