Last news in Fakti

10 Февруари, 2021 09:07 7 305 50

Взеха книжката на пловдивчанин заради отказ от алкотест, а дори не е карал кола

  • полицаи-
  • алкотест-
  • глоба-
  • книжка

Мъжът получил и глоба за 2030 лева

Взеха книжката на пловдивчанин заради отказ от алкотест, а дори не е карал кола - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Пловдивчанин получи глоба за 2030 лева и му бе отнета книжката заради отказ от тест за алкохол, липса на книжка, застраховка и талон на колата. До тук санкцията е съвсем реалистична, но куриозът е, че мъжът дори не е управлявал колата си.

Как се е стигнало до глобата?

Пловдивчанин и трима негови приятели отишли в нощен клуб. Мъжете пристигнали с поршето на санкционирания. Последният и компанията употребили алкохол и се забавлявала до ранни зори, съобщава Трафикнюз.

Около 5:00 си тръгнали, като четиримата се качили в такси. Още с потеглянето на колата, пловдивчанинът се сетил, че ключовете му за дома са останали в колата. Тя била спряна встрани от дискотеката. Той притичал до поршето, взел си вещите и отново се върнал в таксито. Компанията потеглила, но само на няколко метра били спрени от патрул на полицията.

Униформените свалили само пловдивчанина. Те поискали документи на поршето, шофьорска книжка и документи за сключена застраховка. Смаян мъжът обяснил, че не ги носи в себе си, тъй като не шофира той, а е в такси. Поканен бил да даде проба за алкохол, която пловдивчанинът отказал. Полицаите го задържали и отвели в районното, където му съставили акт.

В законовия срок било изготвено наказателното постановление. В него била вписана глобата от 2030 лева и административната санкция „отнемане на свидетелството за правоуправление за 24 месеца”.

Наказанието веднага било отнесено до компетенцията на Районен съд. По време на заседанието били повикани за свидетели служители от заведението, които били категорични, че пловдивчанинът е бил в такси, когато са го спрели за проверка. Очевидците са добавили, че поршето е било паркирано до клуба, а собственикът му не го е управлявал по време на акцията.

Така съдът отмени наказателното постановление и мъжът си върна отново книжката.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    111 0 Отговор
    Без думи !

    Коментиран от #37

  • 2 антидържава

    105 0 Отговор
    И обезщетение за нансени вреди изпълнена лично срещу имуществото на ушевите, трябва да има.
    Добре е ред, спазване на правила, но трябва и малко мозък!
  • 3 АБВ

    77 19 Отговор
    Има нещо което се премълчава. Полицаите са има ли причина да го спрат. Нещо се скрива.

    Коментиран от #9, #18

  • 4 qwerty

    29 8 Отговор
    Ако беше "почерпил" можеше и да няма такава новина
  • 5 Нали заведенията не работеха?

    47 4 Отговор
    Или се бъркам,хаха.
  • 6 aaa

    87 0 Отговор
    И после този ще осъди и МВР за пропуснати ползи и нанесени морални щети и ще бъде в правото си, и след това обаче данъкоплатеца ще плати глобата, заради малоумието на полицаите, които имат коефициент на интелигентност на градинска марула....
  • 7 Без книжка

    21 14 Отговор
    Е как така не ги носи, след като в началото на вечерта са отишли с колата на дискотека...нещоо журналостиъе скалъпвайте ги тия истории по-добре
  • 8 ХАМБАРА

    18 2 Отговор
    ТИЯ КОПОИ (КАТ) ЗА КАКВО ЗАСЛУЖАВАТ..........ЗА ЩАСТЛИВИ МИГОВЕ ВЪРХУ ИМУЩЕСТВО СЕМЕЙСТВО ВСИЧКО МОЖЕ ДА ИМ СЕ СЛУЧИ
  • 9 Гад

    32 4 Отговор

    До коментар #3 от "АБВ":

    Абсолютно си прав. Това си е пример за едностранно поднесена "новина". Има нещо, за което не се пише. Трябва да се чуе и другата страна.
  • 10 Сталинчо

    14 4 Отговор
    Поредна глупащина на Политата , как ги подбират тези труженици на народа - от глупав по- глупав
  • 11 Гост

    40 0 Отговор
    Такаааа ... Дотук добре. Хепи енд "Така съдът отмени наказателното постановление и мъжът си върна отново книжката." Нека продължа. МВР беше осъдено да плати разноски по делото, които възлизат на около 500, 600лв. Тъй като главанака-шапкар не носи никаква отговорност, парите са платени от бюджета на МВР, който всяка година нараства главоломно и за който плащат гражданите. Този филм съм го играл и аз. Толкоз за Територията днес.

    Коментиран от #27

  • 12 аде

    21 2 Отговор
    А санкции за полицаите за тормоза и некомпетентността?
  • 13 BigBulgarianBoss

    13 1 Отговор
    Ушев на вена
  • 14 Шахмата не е за милиционери

    35 0 Отговор
    Милиционерите са рядко тъпи, на за сметка на това нагли и селектирани парчета!
  • 15 дедо Герчо

    25 0 Отговор
    НАРИЧА СЕ ПРОИЗВОЛ...!...
  • 16 Служител на МВР

    20 1 Отговор
    Докога некомпетентни служители на МВР или ПП"КАТ" от ОД на МВР - гр. Полвдив ще вършат безумия из улизите на Пловдив.
    Уважаеми г-н. Рогачев - Доректор на ОД МВР - гр. Пловдив.
    Мол,я озаптете Вашите некомпетентни служители, един път за винаги. Всичко това , което правят е - безумие и некомпетентност.
  • 17 Георги Ненов

    12 0 Отговор
    И кой плаща сметката накрая? Ами пак ние?
  • 18 Сталинчо

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "АБВ":

    Имали са разбира се -тяхната глупост ,алчност и най-вече липса на всякакъв мозък !!!!!
  • 19 Гад

    20 4 Отговор
    Истината вероятно е някъде там. Излизат пиянките и се качват в Поршето. Потеглят и мяркат полицаите в далечината. Спират и стопират такси. Проблема е че полицаите не могат да докажат, че баровеца е карал. Обаче понеже се изживяват като мъже на закона, без да го познават добре се издънват мощно. Както винаги.
  • 20 ъпсурдистан

    15 0 Отговор
    а в русе един надрусан с три вида наркотици стреля по друга кола от собствената ди такава и после избяга с нея но когато го хванали полицаите нещеш ли човека бил извън автомобила и по-тази причина човека още има книжка и си кара колата?!?!?!??!?!?!?
  • 21 Бацето

    12 2 Отговор
    А защо съдът не посранови уволнение на полицаите!
  • 22 Честито

    17 3 Отговор
    Няма начин куките да не са скивали от каква кола шофьора е извадил ключовете си за дома. Наблюдавали са зорко и са решили:"Опааа, кара Порше, а? Сега ще види той!" Отмъстителност-той богат, забавлява се, шора с авери, а те мръзнат там и бачкат за дребни. Или тлъст бакшиш, или книжката на трупчета-то е ясно. Ако са били от КАТ-иди дойде, ама посред нощ, кой знае кое районно е поставило пусията.
  • 23 Борислав

    8 6 Отговор
    А полицаите навярно са ги уволнили без право да работят на държавна служба?
  • 24 БАЙ Х@Й ‼

    15 4 Отговор
    Ям домати, ама не с колците‼‼‼ нямал нужните документи- били в дома му ! А как са стигнали с колата до дискотеката ⁉️⁉️⁉️⁉️

    Коментиран от #35

  • 25 Иван Грозни

    9 5 Отговор
    Работата е ясна. Арастуваме всеки за когото ни кажат. Ами то от едно време полицията е маша в ръцете на властимащите. Никой от обикновените граждани не е застрахован от подобен произвол.
  • 26 Йордан,дан,дан

    7 6 Отговор
    Преди години имах подобен случай.Бяхме на сватба с жена ми(не с жената до мен).Потеглих с колата от паркинга но след пет метра видях катаджиите.Спрях и започнахме наивно да се целуваме.По това време нямаше камери.Корупцията си бе като сега....Отнесох глоба и шест месеца без книжка.Основния извод-има ли ключ на контакта,или в купето(ако имате Порше)и седнал зад волана-си в нарушение,ако си пил!

    Коментиран от #38

  • 27 Вито Андолини

    22 4 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Нека пък аз да ти кажа какво е станало. Дрогираните господа, подпийнали са си тръгнали с Поршето от дискотеката, но са видели патрулката и са го зарязали. Скочили са в таксито, което е било точно до дискотеката. Взели са му книжката за 2 години и 2 бона глоба за отказ на пробата. Ама той щом кара Порше, значи е наясно с вратичките в законите. Укриване на данъци и прочие. Звъннал е на адвокат, адвоката е съчинил историята. После са отишли до заведението и са дали по стотак на персонала, за да потвърди всичко гореспоменато. Сякаш сервитьори и бармани знаят кой клиент с какво идва и с какво си отива. Това е станало поне 2-3 месеца след случката. Т.е. те не само знаят за клиентите, но и помнят по 2-3 месеца... Отделно съдията по делото е взел от адвоката хилядарка за да отмени наказанието. Накрая като теглим чертата, собственика на Поршето пак е извадил от джоба 2 бона, но си има книжка. Вместо обаче 2 бона да влязат в хазната, отишли са по джобовете на съдии, адвокати и прочие. Схемата е ясна на всеки, който си е имал вземане-даване с БГ съд. На тази държава и трябва военен преврат и избиване на последния съдия, прокурор и адвокат. Чак след това идва ред на депутати, политици, кметове и съветници.

    Коментиран от #30

  • 28 Аз40🏴‍☠️

    5 4 Отговор
    Ако е истина си е чист рекет и терор. Така се управлява тоталитарната държава.
  • 29 12345

    7 1 Отговор
    В Пловдив работят адски злобни и комплексирани катаджии. които пишат актове с и без причина. Хубавото е че са единици. Мнозинството са доста разбрани и не спират с цел да се заяждат с водачите.
  • 30 Гад

    7 3 Отговор

    До коментар #27 от "Вито Андолини":

    Както и предполагах. А повечето от коментиращите реагират първосигнално и кълват като шарани на голи куки. Как пък една причинно-следствена връзка не им преминава през кратуните.
  • 31 хмммм

    6 6 Отговор
    хахаха....ама вие верно ли???? Това е версията на дупето с поршето. А може би официалната е съвсем друга: тръгнали са да си ходят с колата и веднага са спрени от патрула. Докато тече разправията, аверите скачат в едно такси и всички купом казват ама той само се върна за ключовете. Думата на 4те отрпеки стрещу тази на 2мата полицаи. Засега....В съда ще се гледат камери, записи, сигурно има в района и т.н.
  • 32 препатил

    9 4 Отговор
    усещате ли че насадената гербомутромилиционерска върхушка е избуяла страшно и е опасно да се живее на тази територия

    Коментиран от #34

  • 33 Мнение

    8 0 Отговор
    Свободно създадено, нереалистично съчинение...
  • 34 Така е,

    5 2 Отговор

    До коментар #32 от "препатил":

    но кой допусна хунтата да се разпищоли до такава степен и даже да не може да бъде свалена по мирен начин ?Поговорката за лудия и баницата всички я знаем.
  • 35 Когато

    0 3 Отговор

    До коментар #24 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Шофираш кой кара колата, ти или документите.

    Коментиран от #40, #41, #42

  • 36 Юююю

    1 1 Отговор
    В заведение . Това кога е било
  • 37 Куриоз

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Бойко ги натисна да напълнят касичката за изборите
  • 38 Един Човек

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "Йордан,дан,дан":

    Пълни глупости пишеш! Преди две години бяхме седнали със един комшия в моята кола пред блока,и си пиивахме. Друг комшия ми вдигна кръвното,и отнесе два шамара....викна милиционерите подписахме по един протокол,че вече така няма,да правим....И оня почна да им обяснява,че съм пиел в колата! Казаха му,че щом не я карам мога да правя каквото реша в нея!! Ключовете си бяха в контакта,щото радиото,не свири без ключ!!!
  • 39 Пламен С

    5 1 Отговор
    Само да питам, Поршето как е паркирало до дискотеката с "документи в къщи". Не се заяждам, но не съм и идиот.
  • 40 БАЙ Х@Й ‼

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Когато":

    ‼‼‼‼‼ Ама ти сериозно ли питаш това ‼‼‼‼‼
  • 41 БАЙ Х@Й ‼

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Когато":

    Само една подгрупи не признава никакви закони‼ Иначе щеше да знаеш ЗАЩО е нужно да имаш : 1. документ за самоличност.! 2.СУМПС съответна категория! 3. Документ за платена Г.О.! 4. Документ за платена данък! 5. Документ за технически преглед на МПС! .......
  • 42 БАЙ Х@Й ‼

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "Когато":

    Когато хирурга оперира , документа ли прави операцията ⁉️ Когато пилота лети , документа ли управлява самолета ⁉️ ....мъъъка, мъъъка
  • 43 Мутра

    2 0 Отговор
    Номера на колата беше ВН1000.
  • 44 Катаджия

    1 2 Отговор
    Ами така ще е докато назначават едва изкласили тройкаджии за полицаи.
    Трябва минимум 4.00 от диплома,задължителна психологическа и психиатаична годност на всеки три месеца и персонална отговорност.
  • 45 Шамара

    2 1 Отговор
    Ами ти поршетата сами се предвиждат и паркират пред клубове и ресторанти!
  • 46 Ковид Коктейл

    1 0 Отговор
    Е Пил Беднягата ,защото в кръчма като пиеш има акциз и има 50 процента свстена вода в чашите
  • 47 Берсерк

    2 0 Отговор
    В ЗДВП е записано "управлява" МПС след употреба на алкохол или упойващи вещества. Този термин включва потегляне, движение, подбиране на скоростта, маневри и спиране. При проверка на водач, чийто автомобил е в покой всякакви интерпретации в тази насока в съда стават на пух и прах. Без значение къде е бил ключа, документите и дали двигателя е работел.
  • 48 кочО

    0 0 Отговор
    АКО ЗНАЕХ ЧЕ ПЛОВДИВ Е ДИВ КОМПЛЕКСАРСКИ ГРАД НЯМАШЕ ДА ЖИВЕЕЯ ВЪВ НЕГО.
  • 49 sfds

    0 0 Отговор
    а как е стигнало въпросното порше до нощния клуб ?
  • 50 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Всички разбраха какво се е случило !
    Прсто питам: Какво е АДМИНИСТРАТИВНОТО ИЛИ СЛУЖЕБНО НАКАЗАНИЕ наложено на "старателните" полицаи ??
    Че тези "умници с пагони и пистолети на кръста" в такъв случай могат когато им е кеф, да дойдат у дома по късни нощни доби, да пожелаят да ме тестват за употреба на алкохол / за добър сън вечер цапвам 50-100 млтр/, да ми отнемат книжката и да ме глобят !?
    Аман бе ! Аз жената ще им дам, само и само да не ми отнемат работата - децата какво ще ядат !? Жена ми е симпатяга - все някой ще я нахрани.......