Last news in Fakti

10 Февруари, 2021 15:04 2 102 5

Задържаха осъждан трафикант на мигранти на АМ "Тракия"

  • мигранти-
  • бежанци-
  • трафик на хора-
  • трафикант

Пловдивчанинът превозвал трима сирийци без документи

Задържаха осъждан трафикант на мигранти на АМ "Тракия" - 1
Снимка: БГНЕС

Криминално проявен и осъждан водач е бил задържан на автомагистрала „Тракия“ в момент на превоз на нелегално пребиваващи чужденци, съобщиха от МВР.

Около 21.30 часа на 8 февруари, в района на тунел „Траянови врата“, автопатрул на ОДМВР-София предприел проверка на лек автомобил Chevrolet. В хода на извършената проверка униформените установили, че освен водача в колата пътуват трима чужди граждани без документи за самоличност.

Случаят веднага бил докладван в дежурната част на РУ-Костенец и местопроизшествието запазено за извършването на оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

Криминално проявеният и осъждан водач от Пловдив е задържан за срок до 24 часа, а чужденците, представящи се за сирийски граждани, отведени в районното управление за предприемане на действия по установяването им от служители на група „Миграция“. След приключване на действията по разследването и доклад на събраните доказателства в Районна прокуратура-Ихтиман, вчера 54-годишният водач е привлечен в качеството на обвиняем за това, че е подпомогнал тримата чужденци незаконно да пребивават или преминават в страната. Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шпек

    10 0 Отговор
    На това в БГ му викат :”Случаен превоз”.
  • 2 Бай Шиле

    9 0 Отговор
    А бе къде изчезна оня дето ги вързваше със свински опашки?
  • 3 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    ЗАЩО СЕ КРИЕ ИМЕТО МУ - СЛЕД КАТО БГ СЪДЛЯР /ОТ НИКОГО НЕ ИЗБРАН-СКРИТ / ГО Е ОСЪДЛИЛ НА :---"ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ " !!!!!!!!!!!
  • 4 Любовта

    2 0 Отговор
    е виновна , играли са на семейство и не са си платили
  • 5 Номинатор

    1 0 Отговор
    Пускайте,обвиняемия,час по скоро,че трябва да избива парите за гаранцията...Пък и той е човек,и за него трябва да остане...