Last news in Fakti

21 Февруари, 2021 05:59 3 764 4

Закопчаха двама по време на сделка за безакцизни цигари

  • полиция-
  • задържани-
  • цигари-
  • акция

Акцията е проведена в Пловдив

Закопчаха двама по време на сделка за безакцизни цигари - 1
Снимка: БГНЕС

Служители на икономическа полиция задържаха купувач и продавач е в момент на сделка с 11 мастербокса безакцизни цигари, предаде БНТ. За едно от лицата, стар познайник на полицията, прокуратурата в Пловдив е постановила задържане за 72 часа.

След получена оперативна информация за предстояща продажба на акцизни стоки без бандерол е предприето наблюдение на складово помещение на улица „Комета“. Според постъпилата информация на посочения адрес се намират множество складови помещения, отдавани под наем, където се съхраняват и предлагат за продажба безакцизни стоки, а до мястото се стига чрез контролиран достъп.

В 18,45 ч. на 19 февруари през портала на наблюдаваното място влиза сив лек автомобил с пловдивска регистрация. Пред едно от помещенията водачът е посрещнат от друг мъж, а след отваряне на багажното отделение на автомобила започват да товарят кашони. В този момент служителите на икономическа полиция извършват проверка на двете лица и установяват, че кашоните съдържат цигари без акцизен бандерол.

При последвало претърсване от помещението са иззети 11 мастербокса с над 100 000 цигари. Задържани са двамата мъже - купувач и продавач на нелегалната стока. И двамата са криминално проявени. За извършеното престъпление е образувано бързо производство, което се води под надзора на Районна прокуратура Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Долу ГЕРбкп

    15 4 Отговор
    Едно време Борисов мишката се е крил под тир при акция. Също въртеше незаконни трафици от силовата му групировка.

    Коментиран от #4

  • 2 Жорж

    11 5 Отговор
    Голема работа няма що. Някакви умрели цигари без бандерол. Това не е ли отживелица вече.?
  • 3 знам

    13 4 Отговор
    Голяма акция са направили .
    Стойноста на акциза е около 5000 лв.
    Палячовци
  • 4 Zrock

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Долу ГЕРбкп":

    Да ама сега той кара ТИР-а и ако не платиш, те хващат веднага.