Last news in Fakti

9 Март, 2021 06:24 27 042 31

Пребиха близнаците-милионери от Микрево

  • побой-
  • близнаци-
  • милионери-
  • микрево

Поводът бил леко пътно-транспортно произшествие

Пребиха близнаците-милионери от Микрево - 1
Снимка: Кадър от NOVA

Страх скова семейството на братята близнаци милионери от струмянското село Микрево, които спечелиха от Националната лотария през 2015 г. 1 600 000 лева, спортна кола и къща. Близнакът Светослав Аспарухов и членове на неговото семейство са били нападнати с метални прътове и бухалки от неговия съсед Кирил Узунов след леко ПТП, предаде struma.bg.

Силно уплашен за живота на семейството си, Светослав е потърсил репортер на медията, за да разкаже на какво са подложени заедно със семействата на братята му Ангел и Благовест Аспарухови. Ето и неговия разказ:

“На 1 март рано сутринта около 8 ч. аз, брат ми и племенникът ми станахме обект на посегателство, насилство и побой, нанесени ни от съседа Кирил Узунов и брат му Ненко със сина си Димитър.

Вследствие на това най-сериозно пострада по-голямият ни брат Ангел, който бе приет в хирургично отделение на санданската болница със счупени ребра. Със 7 шева в областта на главата бе и случайно притекъл се мъж от селото Любен, който искаше да успокои разярения Кирил Найденов Узунов. За да стане по-ясно какво точно предизвика агресията на Кирил към мен и близките ми, ще разкажа, че има предистория за имоти. Той иска да присвои част от наш имот, където живеем и за който имаме налични документи за собственост.

На първи март сутринта отидох с кола до Изипей, който се намира при хранителния магазин в селото, тъй като имах за изплащане печалба от 410 лв. вследствие на онлайн хазартна игра. Бях сам тогава и бързах да се върна, за да закарам моето дете и на брат ми на училище. Връщайки се да взема племенника ми от вкъщи, в района на магазина трябваше да пресека кръстовище и карах със съобразена скорост, когато видях спрял микробус “Мерцедес” пред мен, който изведнъж тръгна с пълна газ на заден ход и се заби в предницата на колата ми. Всичко стана за миг, много странно, сякаш като ме видя, този господин умишлено се заби в мен. Уплаших се от лекото ПТП и веднага слязох от колата да видя какво става. В този момент от буса излезе съседът Кирил, “въоръжен” с две метални пръта и бокс. Агресивно тръгна към мен и аз се уплаших, като го видях, и хукнах през полето да бягам до удома. Веднага се сетих, че най-вероятно ме е дебнал и нарочно се е блъснал в мен, за да създаде условия за побоища и изнудване. Всичко това се е записало и на камерите за видеонаблюдение на магазина.

Успях да избягам от лапите му и да се прибера у дома целият треперещ и в шок от случилото се, при което веднага позвъних на тел. 112, за да подам сигнала за цялата ситуация. С 16-годишния ми племенник, който ме чакаше да го закарам на училище, и по-големия ни брат Ангел тръгнахме към мястото на инцидента, за да изчакаме полицията. През това време Кирил пък викнал по телефона брат си Ненко и племенника си Димитър за подкрепление. Още като ни видяха там, нападнаха с бухалки брат ми и племенника, тъй като аз бях отишъл до колата. Брат ми е с множество синини по тялото и счупвания на ребра. Племенникът ми, който е под лекарско наблюдение, защото е с депресивно разстройство, е още по-зле след тази ситуация, в която станахме жертви на психическо и физическо насилие.

Съсед на Кирил и наш комшия – чичо Любен Найденов, който живее в непосредствена близост до всички нас, случайно минаваше и се опита да успокои разярените биячи, но те започнаха да го налагат безмилостно където сварят. Пристигнаха органите на реда от Струмяни и Сандански, както и линейка на Спешна помощ.

Брат ми и Любен ги закараха към болницата в Сандански – брат ми заради счупванията по гръдния кош беше приет, а на Любчо му обработили раната на главата, зашили я и го пуснали за домашно възстановяване.

Та пак да обясня, че според мен за цялата ситуация Кирил създаде предпоставка за лекото ПТП, което прерасна в саморазправа с нас заради това, че иска да присвои част от наше място, където ни е къщата и имаме документи за това. Той е бивш затворник, осъждан и излежал присъда в чужбина, синът му в момента е в затвора в Гърция. Братът на Кирил – Ненко, също е с криминално досие. Синът на Ненко, известен като Митко Лихвара, е в процес на съдебни дела за лихварство. Как да живеем спокойно оттук нататък, обградени от криминални типове, това са опасни хора. Преследват ни, за да ни изнудват за имоти, и Бог знае още какво искат от нас.

Временно спряхме децата от училище и детска градина след този инцидент. Страхуваме се от акъла им и от това, на което са способни. Само 2 дни преди инцидента Ненко и синът му Митко са пристигнали от Германия, под карантина са уж, но и това не ги спря да излязат с бухалки срещу семейството ми. Жена ми е в шок също.

Надявам се, че органите на реда и правосъдието ще снемат всички записи от видеонаблюдението на магазина и там ще видят всичко това, за което разказвам пред медията ви. 5 човека ни задържаха за 24 часа в РУ – Сандански. Два-три дни имаше засилено полицейско присъствие в селото, за да не стане някоя беля.

Дано не ни се случи нещо още по-опасно, страхуваме се за животите си”, разказа Светослав Аспарухов.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Биячите

    143 3 Отговор
    още ли не са арестувани ?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Апуши

    162 23 Отговор
    Жалко за човека не може на спокойствие да живееш в герберастката провинция.

    Коментиран от #24

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 С.С

    78 54 Отговор
    Като са спечелили от лотарията-къде им е къщата? За парите и колата ясно, но защо живеят до тези агресори?🤔 Нещо тук прилича на индийско-турски сериал.

    Коментиран от #7

  • 6 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    76 17 Отговор
    Приличат на циGANета...
  • 7 Алфа Чакал

    137 10 Отговор

    До коментар #5 от "С.С":

    Могат да си живеят където си искат.Къщата може да е продадена,пройграни и т.н.Защо живеели там.Защото можеш да живееш където си искаш,но нямаш право да пребиваш с бухалки.Сега разбра ли.

    Коментиран от #8

  • 8 С.С

    26 61 Отговор

    До коментар #7 от "Алфа Чакал":

    Ти пак ли се правиш на всезнаещ? Аман от теб, компетентен по всеки въпрос-ходи се скрий някъде, глу.па.к.

    Коментиран от #12

  • 9 Фончо3

    59 6 Отговор
    Печелиш милион и почваш с хазарта... Жалко....
  • 10 ДОКО

    62 2 Отговор
    ПОНЕЖЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ СПРАВИМ С РОМИТЕ ..РАЗЧИТАМЕ НА САМИТЕ ТЯХ..ДАЙ БОЖЕ..
  • 11 Биячите

    47 9 Отговор
    Искахме да набием единия но не го тазпознахме и за по-сигурно на бихме и двамата!
  • 12 Много

    31 4 Отговор

    До коментар #8 от "С.С":

    си зле с главата. В нея има функции за плюскане и тропане. Но си въобразяваш, че си капацитет по всичко. Питек.

    Коментиран от #16

  • 13 ИВАН

    44 4 Отговор
    "от вкъщи" , "до удома" ... браво - радвайте се хора, на новия български език, на новите хора, който ни заобикалят, на новите правила и закони .... изобщо - на новите евро-ценности, безценни
  • 14 Сух

    46 3 Отговор
    Чудя се като са спечелили толкова пари как не са заделили една част за наемане на едни хора да превъзпитат комшиите..

    Коментиран от #20

  • 15 Човек

    36 3 Отговор
    А някой знае ли, колко пари са получени от печалбата?
    Може Чоко и Боко да са взели повечко то парички😀😀
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 rolangaros

    28 4 Отговор
    Тези в Югозападна България ,само армията трябва да ги озаптява !

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 хахах

    6 9 Отговор

    До коментар #17 от "rolangaros":

    За това не идвайте да не видите секс яко :Д
  • 20 Смях

    23 2 Отговор

    До коментар #14 от "Сух":

    Печалбите се изплащат на части в срок от 10-30 години...
  • 21 Мародер

    30 1 Отговор
    Злобата и зависта на мутрите е безкрайна! Те винаги са прави, никога не грешат и всички на около трябва да се съобразяват с мутренското им поведение! Когато някой случайно "сгази лука" на властимащ и попадне на "топло" моментално се разболява от "тежка" болест и скимти да се прибере у дома - мутри , какво да ги правиш!?
  • 22 SLADUR

    3 1 Отговор
    Сладури
  • 23 Съдията Дред

    19 1 Отговор
    Каква поредна лилава драма!
  • 24 апачи

    14 14 Отговор

    До коментар #3 от "Апуши":

    са все пак, електорат на БСП коалиционните партньори на Евророма и ДПС!
  • 25 БПФ

    23 0 Отговор
    Това е - поради либерастките закони, населението на тая територия подивя. Казвам "територия", защото това вече не е държава !!!
  • 26 1122

    13 3 Отговор
    Пари ако имате,купете си къща в друго селище,а тая я продайте на някой циганин,той ще им види сметката с простотиите си.Пишман ще станат че са те изгонили.Само цигани или власи,те се държат и ако удари един от тях ще му разкажат играта веднага.
  • 27 Жададык

    10 0 Отговор
    Всички са в шок...Сиганска работа брат ми шъ знайш....
  • 28 цоцев

    18 0 Отговор
    кастрирай и хвърляй в камерите беее, тези примати не заслужават друго. инсекти.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Бай Влад

    7 1 Отговор
    Тая история ми е малко като: "звАни вАртата, звънеца - чука, отварям - нинжа .... и без да каже ниШу, с карате в бъбреците".
  • 31 Шопо

    3 0 Отговор
    Ооооооооо,оооо,о ромалееееееее...