Last news in Fakti

11 Март, 2021 16:53 1 979 7

Наркоудар в Столипиново: Белезници за дилъри и клиентите им

  • дрога-
  • столипиново

В задържания е открита и иззета и саморъчно свита цигара смес от тютюн и дизайнерската дрога пинака

Наркоудар в Столипиново: Белезници за дилъри и клиентите им - 1
Снимка: БГНЕС

Двама дилъри и трима клиенти на възраст между 22 и 45 години са задържани в полицейския арест при спецакция срещу държане и наркоразпространение. Това съобщиха от ОДМВР-Пловдив.

Различни по вид наркотични вещества са открити при извършено претърсване и изземване на няколко лица и адреса на територията на пловдивския квартал Столипиново.

На улица „Ландос“ криминалисти от Шесто РУ са задържали 33- годишен дилър, след като открили в дома му 42 пакетчета завързани в единия ъгъл, съдържащи психотропно вещество от рода на синтетичните канабиноиди- пинака с тегло 3,68гр. В хода на работа е установено, че малко преди обиска в дома му, дилърът е разпространил наркотично вещество от същия вид на купувач. След незабавно предприети оперативно - издирвателни действия е задържан и 29-годишният клиент на дилъра, от който са иззети близо 0,493гр. от същото психотропно вещество.

В задържания е открита и иззета и саморъчно свита цигара смес от тютюн и дизайнерската дрога пинака с тегло 0,274гр. При последвала проверка на улица „Крайна“ в квартала е задържан друг 45-годишен криминално проявен мъж, който е осъждан по линия наркоразпространение. При вида на униформените, дилърът изхвърлил наркотиците, предназначени за улично разпространение, които носел в себе си. В текстилен чорап бил скрит по-голям найлонов плик с 10 дози зелена растителна маса с общо тегло 5,655 грама. При последващи действия е задържан 22-годишен криминално проявен млад мъж, от който е иззета бутинака.

Установено е, че младият мъж е придобил синтетичната дрога от 45-годишния дилър, задържан по-рано същия ден. При проверката на улица "Крайна" е задържан и 22-годишен, криминално проявен и осъждан, от при личен обиск е иззета цигара с психотропното вещество бутинака.

Новината идва само ден след като директорът на полицията под тепетата вчера съобщи, че през изминалата година са разкрити 498 престъпления, свързани с наркотични вещества с установени и задържани 507 извършителя на престъпните деяния, а стойността на иззетите: марихуана, амфетамин, кокаин, хероин, екстази, синтетични канабиноиди и хашиш, възлиза на 5 210 000 лв. по цени на съдопроизводството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 1 Отговор
    Почна рекета за изборите.Хунтата взима заложници.Столипиново под строй за ГРОБ на изборите и пускат заложниците.
  • 2 Монтана

    12 0 Отговор
    Гешеф и той е там!
  • 3 любител

    16 0 Отговор
    голям удар една цигара саморъчно направена ми това си е за гинес.

    Коментиран от #5

  • 4 Тръгнаха

    10 0 Отговор
    по курниците ?!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ужас

    10 0 Отговор
    Тези царули от МВР разбиха наркокартелите !!!Хванали по цигара марихуана !
  • 7 Пурко

    0 1 Отговор
    Цирка е Пълен както винаги! А големите нарко трафиканти кога?!? Коцето чалгаря пак е на Малдивите да харчи и да черпи навлеците с нарко доларите си!