Last news in Fakti

11 Март, 2021 16:18 1 507 2

Общо 4,5 г. затвор за нападателите на възрастен мъж

  • затвор-
  • село ресен

Те отмъкнали техника и 13 лева от касичката на пенсионера

Общо 4,5 г. затвор за нападателите на възрастен мъж - 1
Снимка: БГНЕС

Двамата мъже, които нападнаха мъж в дома му в село Ресен в средата на януари тази година, са влезли в затвора за общо четири години и половина след сключено споразумение, което е влязло в сила, съобщи „Борба”.

54-годишният К. А. е осъден на 1,5 г. затвор при първоначален общ режим, тъй като е в изпитателния срок на предишно осъждане. Общото наказание за 30-годишния Р. Ц. е 3 г. затвор при първоначален строг режим, тъй като той също е в изпитателния срок на предишно осъждане. По-възрастният бандит е племенник на нападнатия и ограбен мъж.

Полицията разкри и арестува светкавично двамата бандити часове след грабеж на 69-годишния Е. П. от Ресен, извършен на 14 януари. Драмата се разиграла през нощта, а към 10 часа сутринта възрастният мъж потърсил съдействие от униформените в полицейския участък в селото. Той е разказал на полицейските служители, че същата нощ вратата на дома му била разбита от двама мъже, които му нанесли побой и го заплашвали, за да го принудят да им даде пари.

Накрая те напуснали жилището с техника, инструменти и 13 лв. на стотинки. Престъпното дуо бе задигнало вещи на обща стойност 1565 лева. Понеже пенсионерът нямал други пари, те отмъкнали 13-те лева, събирани в касичка.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паразитите в съдебната система

    2 0 Отговор
    Мили боже! Трябва със закон да се забрани заемането на позиция СЪДИЯ от жени!
  • 2 Дедо

    1 0 Отговор
    Трябва да ги пребият и да им счупят ръчичките на тези двамата. А съдийската да я....