Last news in Fakti

15 Март, 2021 23:14 11 571 5

Извънредна новина за разстрела на бизнесмена край Сливен

  • разстрел-
  • бизнесмен-
  • сливен-
  • стоян стоянов

Заседанието, което се очаква да приключи с осъдителна присъда, е насрочено за 12 май

Извънредна новина за разстрела на бизнесмена край Сливен - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

По съкратена процедура, с разпит само на двама свидетели и едно вещо лице ще се проведе делото за убийството на сливенския бизнесмен Стоян Стоянов, стана ясно на финала на разпоредителното заседание в сливенския окръжен съд, пише "Монитор".

Заседанието, което се очаква да приключи с осъдителна присъда, е насрочено за 12 май. На подсъдимата скамейка е 36-годишният жител на село Панаретовци Иван Господинов Георгиев, който бе задържан през август м.г. след като на 21 юли в сух напоителен канал, затрупан с дърва бе открито тялото на жертвата.

При аутопсия на трупа бяха намерени 7 куршума, тялото е било влачено над 100 метра, за да бъде скрито във вадата. В хода на досъдебното производство е установено, че стрелецът е сложил силиконови ръкавици, за не остави следи на местопрестъплението.

Трупът на 45-годишния мъж, който имал овощни градини в землищата на няколко села, бе открит застрелян със 7 куршума около 6,00 часа на 21 юли под купчина сухи клони. Смъртта е настъпила около 13,30-14,00 часа предния ден, стрелбата е била извършена с преправен в боен газов пистолет Байкал, стрелецът е била на разстояние от метър-метър и половина.

Куршумите са били разпръснати по цялото тяло, два са заседнали в главата, единият е преминал през сърцето. В установяването на извършителя се включиха топ-криминалистите както от Сливен така и от ГД НП, огромно съдействие оказали от института по психология на МВР, Научноизследователският институт по криминалистика и служители на РУ-Сливен, отдел "Разследване", сектор "НТЛ".

Проверени са били записите на всички видеокамери в огромен радиус, тъй като имало сведения за придвижване на съмнителен бус в района по времето, когато Стоян е бил убит. До извършителя се стигнало чак на 6 август, когато при претърсвания на негов имот полицаите открили в една от кухините на оградата скрития там и разглобен на части пистолет.

Повдигнатото обвинение, ако бъде доказано в съдебна зала се наказва със затвор от 15 до 20 години, възможен и доживотен затвор без право на замяна. На този етап подсъдимият, който е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, отказва да признае събраните факти и обстоятелства по делото.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДИО ЕЛТО

    29 2 Отговор
    у нас няма правосъдие а корупция

    Коментиран от #2

  • 2 111

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "РАДИО ЕЛТО":

    Позна, но не на 100%!
  • 3 Активист на БКП

    10 2 Отговор
    Примитивна държава! Трепят се като аборигени! Средновековие...
  • 4 я ж яажтм

    5 5 Отговор
    всеки застрелян бизнисмен/демек крадец и мошенник/е новина коядо радва народонаселението
  • 5 кочо

    3 0 Отговор
    скрит в оградата--от кого ли.