18 Март, 2021 17:22 2 201 6

Обраха апартамента на художник, докато е в болница с COVID-19

  • апартамент-
  • художник-
  • обир-
  • добрин вътев

Откраднати са 600 лв. от кутия и ръчен часовник

Обраха апартамента на художник, докато е в болница с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Апартаментът на бургаския художник Добрин Вътев, който е и председател на Дружеството на бургаските художници, е бил обран, докато той е бил в болницата с COVID-19. За грозното деяние съобщи самият Вътев, който в гневен пост във фейсбук написа: „Благодаря на крадците, които ми обраха апартамента докато съм в болницата, че не са разхвърляли много из къщи!“.

Интересното е, че и двете брави на входната врата са били професионално отключени, без да има следи от взлом, а от апартамента не са откраднати ценните картини на художника, а около 600 лв., които престъпниците са открили в кутия. Отмъкнат е и часовник на стойност около 200 лв.

„Вчера се прибрах вкъщи след 10-дневен престой в COVID-19 отделение, където буквално видях как хората умират до мен. Можете да си представите колко „приятно“ бях изненадан да установя, че докато съм се борел за живота си с двустранна бронхопневмония, някой е влязъл у нас и е ровил в личните ми вещи“, каза пред "Флагман" председателят на Дружеството на бургаските художници Добрин Вътев. Той вече е подал жалба във Второ РУ-Бургас, но е категоричен, че крадците са действали изключително професионално. Няма и следи да са тършували и разхвърляли в жилището му.

От полицията потвърдиха за инцидента и за стойността на откраднатите вещи. Впечатление обаче прави, че скъпите картини на художника, някои от които се оценяват на над 1000 лв., не са дори докоснати.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Системата ни убива

    6 0 Отговор
    Господ ще ги накаже!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бронх пневмонията си е пневмония

    3 0 Отговор
    Сичко друго е парлама... Жалко че и начетени хора се фобират и вярват на новини а не на ценза си....

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 АнтиХудожник Артист

    1 0 Отговор
    Тва сигурно жена му е зела часовника менте и го е фрълила у кофата, а с парите е платила тока и е зела една боза.
  • 6 тото

    0 0 Отговор
    И къф е проблема, докато е лежал в болницата да му вземат ключовете за 2-3 часа, да отарашат и да ги върнат в шкафчето му? Някой фелдшер бачка с крадците в комбина или сам е такъв в обедната почивка