Last news in Fakti

23 Март, 2021 11:21 1 477 5

Задържаха дупничанин, подавал фалшиви сигнали за поставени бомби

  • дупница-
  • дупничанин-
  • фалшиви сигнали-
  • бомби

На нарушителя е съставен акт и е предвидена глоба от 5000 лева

Задържаха дупничанин, подавал фалшиви сигнали за поставени бомби - 1
Снимка: БГНЕС

Мъж на 32 години от Дупница е бил задържан за подадени фалшиви сигнали за поставени бомби, съобщиха от МВР. Анонимното телефонно обаждане за поставени взривни устройства на ключови места в Дупница е постъпило на 20 март чрез тел. 112 в полицията в града. При извършената проверка е установено, че информацията е невярна.

Задържаният С.Ж. е известен с хулигански прояви. Съставен му е акт за подаване на неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ. Предвидената глоба за това деяние в Закона за Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер "112" е 5000 лв., посочиха от полицията.

Оттам напомнят, че при подаване на фалшиви сигнали, които са наложили мобилизиране на ресурси на службите за спешно реагиране, наказанието е глоба от 10 000 до 20 000 лв. в случай, че не подлежи на по-тежко наказание, както и обезщетение за причинените на службата вреди. При повторно нарушение налаганите глоби или имуществени санкции са в двоен размер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 алтулуп

    1 2 Отговор
    Що е подавал фалшиви бе ?
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    нормален ЧОВЕК не би правил таково нещо

    Коментиран от #3

  • 3 РАДИО ЕЛТО

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    това не е мой пост крадат ми името един господин ми разби всичките пароли и мазата,открадна ми Вефа и бурканя със мас и две полуоски от Вартбург.Обичам баница и тулумбички и резлива боза и шкембе чоррба

    Коментиран от #4

  • 4 аман отмераклии

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "РАДИО ЕЛТО":

    Цела сутрин се чудим с кога до зафанем псувните , как беше според онази статия , за здраве , с енерго разпределението ли , с Тиквуна ли, с живота ни въобще , сега и ти се включи в кастинга.
  • 5 Последния Софиянец

    0 0 Отговор
    Тоя го дайте на мен обичам палави момчета