29 Март, 2021 06:26 1 847 5

Съдът решава за шестимата задържани за финансови измами

  • съд-
  • задържани-
  • финансови измами

От групата осъждан е само един

Съдът решава за шестимата задържани за финансови измами - 1
Снимка: БГНЕС

Съдът гледа мерките на шестима задържани след акция на ДАНС и МВР, предаде NOVA.

Според разследващите те са се представяли за инвестиционни посредници, които убеждавали своите жертви да купуват акции от световни компании. На този етап има данни за стотици измамени - само един е завлечен с около един милион лева.

Според разследващите задържаните са високо интелигентни с индивидуален подход към всеки от измамените. При обиските и претърсванията в офиси и жилища, разследващите открили както заглушаващи устройства за мобилни телефони, така и журналистически карти.

Според разследващите лидерите са двама. От общо шестима задържани, осъждан е само един.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    1 3 Отговор
    “Спициализирания“ съд и прокуратура се опитват да оправдаят съществуването си, занимавайки се с неща които съвсем не са им работа.
  • 2 Това е суперско

    2 1 Отговор
    И аз имам милион къде да го метна
  • 3 Хахаха

    2 1 Отговор
    И отново БСП е зад гърба им.
    Единият е бил съветник на депутат от БСП ...
    Мутри вън, а .... бандити=комунисти.
  • 4 Забелязвате ли

    0 0 Отговор
    Нито една партия не предлага забрана за българи да упражняват финансова дейност. А трябва задължително.
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Не знам що за човек трябва да си ,за да направиш един милион ..Независимо как и какво и да го повериш,на някакви с маникюри и къси поли да ти го управлявят!нали ходя и са ми предлагали в булбанк да ми разиграват парите...То само,като и видях външния вид....Се замислих къде съм в квартала на .....в хамбург,или в банка???При перфектна и огромен късмет таванът на един играч на борса е 10-12%!Теорията на ....синът ми и ...математиците,как се появява експоненциално развитие на парите.....Са детски приказки!Теорията е едно,а реалния живот друго!Иди...те дет си дават парите на лихва по висока от 2% на финансова институция са си за....тези мошенници!Тези мошенници вероятно са на отчет в ДС и им е вменена задача,както бе вменена на Директорите на Пирамиди,да обират хората!В момента дневно докато си пиша с вас от една страница правя около 1000 сатоши и съм много доволен.едно сатоши е 1.115 ст.Парите не растът по дърветата и никъде не идат даром!