Last news in Fakti

11 Януари, 2013 10:45 9 998 6

Пипнаха двама с над 14 литра течен кокаин

  • кокаин-
  • наркомрежа-
  • наркоканал

Задържаните участвали в международен канал за трафик на наркотици през България за Великобритания

Пипнаха двама с над 14 литра течен кокаин - 1
Снимки: МВР

Служители на ГДБОП, съвместно с техните колеги от ОБОП–Пловдив, задържаха двама мъже, участвали в международен канал за трафик на наркотици през България за Великобритания, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера около 16 часа на автомагистрала “Тракия” в посока София, са задържани 31-годишният Г.С., криминално проявен  и осъждан в Германия и С.Т. /30 г./, криминално проявен по чл. 246, ал. 3 от НК и осъждан във Великобритания. Те пътували в лек автомобил.

В хода на разследването при претърсване на колата и жилищата, обитавани от двамата на територията на Пловдив, спецполицаите открили пластмасова бутилка с вместимост 500 милилитра и около 100 милилитра оранжева на цвят течност в нея, както и пластмасова туба с вместимост около 5 литра, пълна със същата течност. При проведения полеви наркотест веществото реагирало положително за наличие на кокаин. Иззети са още 9 пластмасови бутилки с вместимост по 1 литър - кокаин, както и множество мобилни телефони и СИМ карти.  

Проведената операция е във връзка със задържаните на 14 декември на ГКПП- Кулата 4 кг  течен кокаин, укрити в лек автомобил. 

Мъжете се задържани с полицейска мярка за 24 часа, образувано е досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура в Благоевград.

Действията по разследването продължават.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бен тен

    1 1 Отговор
    да бъдат пуснати до 24ч. как може такова нещо хора та са си купили за собствена употреба
  • 2 vlado

    1 1 Отговор
    tva nqkoi gi e izpql inache nqma kak da gi hvanat nikoga bulgarskite policaicheta :D
  • 3 АЗ СЪМ

    1 1 Отговор
    Владчо, сигурно си някой наркоман щом мислиш така. Сигурно са те хваща ли много пъти........
  • 4 сьдията

    1 0 Отговор
    ама какви 24 часа дабьдат пуснати незабавно. от например 10 етаж
  • 5 така е брат

    1 0 Отговор
    кво праат с тия наркютици ве ?? пият ли ги ядат ли ги ???
    обаче тва в прозрачното шише ми прилича на урина...
  • 6 как е брат

    0 0 Отговор
    урино терапия