27 Януари, 2013 11:41 1 797 2

Пресякоха канал за контрабандни цигари

  • пресякоха-
  • канал-
  • гдбоп

Канал за контрабанда на акцизни стоки без бандерол пресякоха служители на ГДБОП. Иззети са около 41 000 къса цигари без акцизен бандерол; задържани са трима мъже от Русе, съобщиха от МВР.

Операцията е реализирана от служители на сектора на ГДБОП в града. Вчера към 09.30 часа на ГКПП-Силистра, трасе-изход, бил спрян за  проверка лек автомобил „Opel Vektra”, управляван от русенеца А.А. /59 г./. При щателната проверка спецполицаите открили в кухините на колата укрити близо 10 000  цигари без бандерол от марката “Jin Ling”. Последвало претърсване на 9 адреса и на автомобил на територията на  Русе. Оттам са иззети още около 31 000 къса цигари без бандерол от марките „Corsair” и  “Jin Ling”. Освен шофьорът на Opel-а са задържани и още двама участници в канала   - Н.Н. /50г./ и Д.К. /60 г./, криминално проявен за престъпления против валутния режим . На тримата е повдигнато обвинение и е наложена мярка ''парична гаранция''.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242 от НК, под наблюдението на Окръжната прокуратура – Русе. Действията по разследването продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххххххххххх

    0 0 Отговор
    Калинке!!!!!!
    Пообразовай се малко и преди да създаваш нови модели коли земи провери в интернет. Opel-а е Vectra, а не Vektra.
    Ма то жена да напише марка и модел вярно е рядкост.
    Относно статията:
    Пак нищо ново в слънчева България. Хванали ги с цигари за няколко хиляди лева и ги пуснали под гаранция от 500лв. Явно не са си платили на правилния човек.
    Как може да гонят някой за няколо стека и да харчат държавни пари, а в Пловдив на 50м от КАТ мургавите ни събратя да продават цигарите на пътя и МВР, ГДПОП и там квито са други организации да го допуска и да се прави, че нищо нередно не става. И като спреш на паркинга на КАТ и не си платиш на цигането като се върнеш да намираш колата си или одрана или с нарязани гуми.
    Е нема такава държава.
  • 2 Ха ха ха

    0 0 Отговор
    Проста аритметика - това са 20 стека!!! ГДБОП, тези титани на криминалистиката, са се изсипали с качулки поне 20 човека и са похарчили за гориво поне 10 пъти повече, да не говорим, че взимат заплати за тези смешни разкрития.