Last news in Fakti

1 Юни, 2021 06:10 6 026 27

Адвокатът на Ивайло Пенов: Той не се е укривал

  • ивайло пенов-
  • пловдив-
  • продавач-
  • митко-
  • капана-
  • обвинение-
  • задържан-
  • адвокат

На ресторантьора беше повдигнато обвинение за лека телесна повреда по хулигански подбуди заради агресивното му поведение към продавача на чорапи Митко

Адвокатът на Ивайло Пенов: Той не се е укривал - 1
Снимка: БГНЕС

Обвиненият в побой собственик на заведение в "Капана" - Ивайло Пенов, не се е укривал от полицията.

Това заяви за БНТ неговият адвокат Светлана Калпакчиева.

Тя обясни, че веднага щом е потърсен от органите на реда, той се е явил в Районното управление. Това се случило в събота, когато е и задържан за 24 часа.

За агресивното му поведение към продавача на чорапи Митко, на ресторантьора беше повдигнато обвинение за лека телесна повреда по хулигански подбуди. Той беше оставен за 72 часа в ареста, което според Калпакчиева, е абсолютен прецедент в правото.

Адвокатът посочи, че отношението на Пенов към Митко винаги е било добронамерено.

"Митко никога не е получавал лошо отношение", подчерта тя и изброи, че са изкупували стоката му в заведението, черпели го със закуски.

Затова Калпакчиева е против демонизирането на нейния клиент. Неговите служителки също са потърпевши от създалото се напрежение. Момичетата получавали заплахи на лични съобщения и не смеели да отидат до обекта.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 324

    49 29 Отговор
    Не мога да я разбера тази "спонтанна" защита на продавача на чорапи от пловдивчани! На тези защитници приятно ли им е да им завират стока в лицата докато се хранят или просто пият кафе? И защо нямеше такава подкрепа за изнасиленото и пребит момиче преди 1 месец? Защо не се организира ха да хвърлят боклуци пред маалата откъдето са изпълзели "животните"? Дали тази спонтанна защита не е провокирана от БХК?

    Коментиран от #3, #13

  • 2 Абе

    25 2 Отговор
    Истината винаги е някъде по средата, ако е подадена друга жалба срещу тоя, една седмица по рано - виновен е от всякъде. Ако другия е тормозел момичетата, и той е виновен, обаче защо няма нищо в полицията срещу него
  • 3 Нямам думи !

    35 16 Отговор

    До коментар #1 от "324":

    Защото са прости.Никой не пита ,циганина плаща ли данъци ,тротоарно право за продажба и т.н.Абсолютно си прав,че това е тормоз над хората,седнали да пият по нещо.

    Коментиран от #7

  • 4 Публикувано във Факти:

    40 2 Отговор
    "Митко никога не е получавал лошо отношение". При положение, че има на видеозапис документирано как въпросният собственик на заведение набива глава на продавача на чорапи, то думата "никога" губи тежест.

    Коментиран от #6, #24

  • 5 Скорпи

    23 10 Отговор
    Вижда се от камерите как действа този индивид,отделно обвинения от други потърпевши.И когато това е черно,адвоката да се опитва да го изкара че е бяло...Имам едно предложение.Изгуби ли делото побойникът,заедно с него в затвора да лежи и адвоката,наполовина време поне...Мисля че е справедливо...
  • 6 един шофьор

    19 8 Отговор

    До коментар #4 от "Публикувано във Факти:":

    Не одобрявам постъпката на Пенов не трябваше да го удря, но това което прави този Митко законно ли е?

    Коментиран от #11, #15

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Саки

    18 4 Отговор
    Чудя се ,ако вместо Митко , да кажем Петър Стоянов Сумиста , продаваше там чорапи ,дали ресторантьора ,щеше да има куража ,да му удари една глава.

    Коментиран от #16

  • 10 мишо

    13 2 Отговор
    аре хвърлете 2-3 бутилки смес нафта и бензин и стига с тоя капан аман от мутри
  • 11 Не зная,

    21 4 Отговор

    До коментар #6 от "един шофьор":

    Дали е законно. До момента не видях някъде да пише, че има повдигнати обвинения и срещу него. Но си мисля следното: Човекът не краде и не проси, както сме "свикнали" да слушаме и мислим за повечето други представители на този етнос. Опитва се да се изхранва чрез търговия. Т.е. има някакво желание от негова страна да е достоен член на обществото. В случая това може би е в по-голяма полза от държавата. Ако му се наложи да плаща данъци, след които най-вероятно няма да му остава достатъчно за прехрана (колко печели един амбулантен търговец на чорапи?), то е много вероятно в един момент да реши, че е по-добре да започне да проси или да краде. Колко хора с честно регистриран бизнес, укриват данъци в крупни размери. Всеки закон има вратичка и тези, които знаят, ги използват максимално. Почти всекидневно четем за такива.

    Коментиран от #12, #17

  • 12 Не зная...- корекция

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Не зная,":

    "...е в по-голяма полза ЗА държавата...", макар че и "ОТ държавата" е донякъде вярно
  • 13 самоковеца

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "324":

    голем мъж пред мометата от чистотата, като виде дебелия и записка кат мишленце. тея дето се барат насилници на по-слабите, при насрещна агресия стават слуз, точно като тоя.
  • 14 димби

    13 2 Отговор
    герберското леке не затвори по време на пандемията,защото е с гола глава и приятел на кмета от герб. трябва ди ви еде с 200 докато може
  • 15 номад

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "един шофьор":

    трай ,че нап и данс ако подкарат кафенето голям смях ще падне заплати осигуровки трудови договори .колко си мислиш че Митко изкарва а и човека честно си изкарва парите

    Коментиран от #18

  • 16 324

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Саки":

    Хайде сега,глупости щеше да постъпи по същия начин, ама за българина подкрепа щеше да има на нананайнаа, колкото имА за изнасиленото момиче.
  • 17 Някой

    8 5 Отговор

    До коментар #11 от "Не зная,":

    Има си закон и за амбулантната търговия.И тоя Митко сто процента не се е регистрирал,а и е забранено да продаваш по този начин.Има указан ред и места за осъществяване на такава дейност. Това че полиция и община са си затваряли очите е ясно. Не го оправдавам бияча, ама явно му е писнало от цигания Едните не метат и чистят като хората,тоя се вре между клиентите с тия чорапи, и му е паднало пердето накрая.

    Коментиран от #20, #21

  • 18 Много си прав

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "номад":

    и се радвам, че го спомена. Малко хора се замислят, респ. знаят, че секторът, в който са заведенията, е един от тези, в които процъфтява сивата икономика.
  • 19 Ако беше станало обратното

    21 2 Отговор
    Митко нямаше изобщо да го задържат! Когато българин удари ром е веднага за съд! Когато е обратното и има скачане по главата, и начупени ребра, и осакатяване, тогава е битов скандал и от Рома въобще не се търси отговорност! А ако се потърси, 5 намазани адвоката идват и изтърбушват цялата съдебна с-ма и го освобождават! Не че е прав дето го е ударил, в старите времена когато не излизаха от катуна и не можеха да си купуват шофьорски книжки беше по-добре!

    Коментиран от #23

  • 20 Е, че ти утре

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Някой":

    с тези аргументи ще оправдаеш и нечий убиец. 🤨🤔
  • 21 А на "младежите", убили

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Някой":

    човека в Петрич, от какво им е било писнало. Човекът си е имал регистриран бизнес (търговия с цветя), плащал си е данъците и т.н.
  • 22 Бай Ставри

    1 0 Отговор
    Адвокатка, спокойно ма. Аз на тоя никога няма да посегна. Даже ще му давам да ми бие глави там долу, колкото си поиска
  • 23 Последния Софиянец

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "Ако беше станало обратното":

    Призовавам адвокат Хаджигенов да се самосезира и да спаси българския предприемач. Ако някакъв прошляк дойде в заведението ми и аз бих го изгонил. А ако не ще да си ходи, не глава, Ами направо винкел ще му вкарам
  • 24 ЗАПУМНИ?!!!! ВИДЕОЗАПИСИТЕ СЕ ВАДЯТ

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Публикувано във Факти:":

    Га тряа да се НАТОПИ БЪЛГАРИН?!?!!? ПОТЪРПЕВШ СЪМ КОГАТО ИМАХ ВИДЕОЗАПИС КОЙТО НИ ОНИВИНЯВАШЕ И ПОТЪНА В ПОЛИЦЕЙСКИТЕ ДЖАНДЕМИ ЩОТ ТОГАВА ИЗЛИЗАШЕ ЧЕ ЦЯЛОТО ПОЛИЦЕЙСКО РАЗСЛЕДВАНЕ Е ЛЪЖА.?!?!?!!!
  • 25 Служител на МВР

    3 2 Отговор
    Този "ПРОДАВАЧ" е един боклук и нищо повече, а аввокатката, която го защитава е една некадърница.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Анонимен

    3 0 Отговор
    Митко да си намери адвокат и да го съди. Не може всеки в тая държава да своеволничи.