Last news in Fakti

3 Юни, 2021 21:30 4 321 13

Системен тормоз над ученик във Варна

  • тормоз-
  • ученик-
  • училище-
  • варна

Преди няколко дни детето е получило сериозна травма на главата

Системен тормоз над ученик във Варна - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Родители на дете от 5 клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” се оплакаха, че синът им е системно тормозен от друг ученик в същото училище.

Преди няколко дни детето е получило сериозна травма на главата. Родителите дори са извадили медицинско свидетелство. По думите им въпросният петокласник е нападал и други деца от класа.

„Нападението е станало по време на час по физическо. Преди две седмици същото дете е хвърлило бутилка по моето. Веднага е уведомена класната ръководителка и още на следващия ден е проведена среща с психолога на училището. Увериха ни, че повече няма да има повече такива случаи. Вече се страхувам за живота на сина ми”, разказа пред Нова телевизия майката на пострадалия ученик Камелия Нарлева.

Родителите на детето смятат, че програмите за превенция на насилието и работата с психолозите явно не дава резултат.

„Вероятно мерките, които са заложени в тези програми не работят в желаната степен. В този смисъл аз бих искал да попитам има ли клауза, която предполага промяната на тези мерки така, че да осигури по-голяма сигурност за нашите деца”, заяви бащата на пострадалия ученик Юлиян Нарлев.

Директорът на учебното заведение Дарина Димитрова обаче твърди, че не е чувал за други подобни инциденти.

„Вследствие на действията на учителя са прекратени последващи проблеми между децата. Проведе се разговор със зам.-директора на училището”, каза тя.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Живко

    5 3 Отговор
    Аз бях в клас, в който нямаше истинско разбирателство ! За жалост така беше !
    Въпреки това всеки човек трябва да намери своето щастие и място в живота !
  • 3 324

    36 1 Отговор
    Еех, едно време даскала с един зад врата предотвратяваше последващи изблици на агресия. Ама сега нали се нароиха психолог до психолога трябва работа да им се осигурява, пък нали копираме големия брат.! И там психолози, па като влезнат обработените психологически и избият сумати народ.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пепи

    17 1 Отговор
    Бащата на бития ученик да проведе една физиотерапия на бащата на бияча и всичко ще се оправи.
  • 6 Чоко

    8 0 Отговор
    Ще се страхувам за живота на детето си, защото някакво друго дете го тормози, бие и унижава до степен медицинско освидетелстване - мани другото ами и при такива случаи в държава с доносническо минало и крупна организация, лекаря ще сложи съмнение, че съм го малтретирал аз, а не друго дете... Затова! Снимате, публикувате в сайтове за видеосподеляне, популяризирате, колкото се може повече, за да ангажирате най-мудното нещо - обществото! После казвате, че сте турист, който е заснел любопитна случка и чак тогава без налагане на собствено мнение разбирате в каква държава живете!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Има механизъм

    4 1 Отговор
    Ако родители и учители не откликнат, обърнете се към инспектор в детска педагогическа стая. Той ще беседва с детето-насилник и настойниците му. Има ред за пресичане на такива насилствени прояви.
  • 9 БПФ

    3 0 Отговор
    Преди 3-4 години цял клас третокласници в софийско училище спряха да ходят на училище, затари издевателствата на ЕДНО подобно гаменче... и никой нищо не можеше да направи, сакън да не му наруши "детските права" !!!
  • 10 гост

    0 2 Отговор
    Чак да се страхува за живота му, не е ли малко пресилено? Да, очевидно е, че това е неправилно и не трябва въобще да се случва, но все пак ме дразнят такива преувеличения
  • 11 До Гост

    2 0 Отговор
    Ти явно нямаш деца. Не е пресилено, никак дори! Има няколко смъртни случая в училище след сбивания през последните 2 години Има и момче бутнато от прозореца на третия етаж,
    починало на място. Има случаи на ученици душащи съученик в тоалетните. Има много блъскани по стълбите с комоцио, счупен нос и т.н.
    Ние не пращаме децата си на училище, за да ни ги върнат на носилка или с катафалка.
  • 12 До БПФ

    0 0 Отговор
    Ти частното Петър Берон ли имаш предвид?
  • 13 БПФ

    1 0 Отговор
    Да. Точно ЧОУ "Петър Берон" в София имах предвид.