Last news in Fakti

6 Юли, 2021 21:22 3 510 15

Диана от Камено намушка мъжа си няколко пъти в корема

  • диана-
  • камено-
  • опит-
  • убийство

Семейството живеело скромно, родителите били разделени, бащата не се грижил за болното им дете, не работел

Диана от Камено намушка мъжа си няколко пъти в корема - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Диана Д. от Камено е намушкала мъжа си след семеен скандал. Тя е привлечена като обвиняема за опит за убийство на бащата на детето ѝ. Драмата се е разиграла на 27 юни 2021 г. в къщата им в Камено.

Вечерта Диана и мъжът се скарали, той започнал да я обижда и заплашва. Ударил я няколко пъти, в този момент жената грабнала ножа и го намушкала няколко пъти в областта на корема, като му нанесла прорезни рани в жизнено важни органи, дълбочината на прободния канал била 5-6 см.

Семейството живеело скромно, родителите били разделени, бащата не се грижил за болното им дете, не работел и майката била принудена да се издържа с помощите на сина им.

Пред съда Диана обяснила, че се е защитила от насилието, упражнено от пострадалия спрямо нея. Престъплението, за което жената е обвинена, се явява тежко умишлено по смисъла на чл. 93, т. 7 от НК и за него се предвижда „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.

Бургаският апелативен съд днес измени мярката за неотклонение от „задържане под стража“ на „парична гаранция“. Според прокурора не съществуват убедителни доказателства, че е налице реална опасност от укриване и/или извършване на друго престъпление, ако жената е на свобода.

Апелативните съдии са отчели като правилен извода на окръжния съд в гр. Бургас, че не е налице опасност от укриване на обвиняемата, а само от извършване на престъпление предвид честите кавги между нея и бащата на детето ѝ. С оглед данните за битовия характер на инцидента, обстоятелството, че обвиняемата не е имала криминални прояви, веднага е сигнализирала органите на МВР за извършеното от нея деяние, въззивният състав е намерил, че не е налице реална опасност тя да извърши престъпление. Наред с това по делото са събрани доказателства за чистото съдебно минало на Диана Д., наличието на постоянен и настоящ адрес, необходимостта от полагане на специални грижи за болния ѝ син.

Отчетени са направените от нея самопризнания и добро процесуално поведение. Въззивният състав не е изключил и възможността за прецизиране на обвинението.

Съдът е намерил за най-адекватна и подходяща мярката „Парична гаранция“ в размер на 500 лв., съобразявайки се с имущественото положение на обвиняемата, която е материално затруднена, тъй като не работи и се издържат с детето с неговата социалната помощ. Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диана е виновна

    10 15 Отговор
    Кога го е вземала за мъж да е мислила! Сега да си гледа и детето и търтея на който е приела семето!

    Коментиран от #3

  • 2 Дионисий ,съпруг на Дяна

    2 7 Отговор
    Бих му два шимара с крак и га хакнах в гръдния кош ,но Дияна ловко са промъкна и по йно време ма боцна тринайс пъте в бъбречния сектор ,докат наливах рикия за втория рунт ,коварна нейната м@#@
  • 3 не е длъжна

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Диана е виновна":

    правилно е постъпила
  • 4 Румен

    8 3 Отговор
    Браво на Дияна. Всички така да правят
  • 5 Фреди Крюгер

    2 1 Отговор
    Направо го е направила на решето!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Младоженеца змей

    5 0 Отговор
    Подозирам,че поради безпаричие е пробвала да му извади я бъбрек,я дроб,я сърце...за това моя апел към колегите съдии е-снемане на мярката по обвинение опит за убийство и замяната и със опит за кражба,с цел лично облагодетелстване!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Даяна

    1 1 Отговор
    Фанах калъчката и му показах фатки от лайжуцу корю ,ама не ма разбра ....
  • 12 Бe вa што

    1 0 Отговор
    мамe !Haли знaeтe, че ляkът e тypcku зakoни!
  • 13 Аха

    0 0 Отговор
    С кои пари ще плати гаранция тея на детето ли... нз кой е по-голяма мърша тя или мъжа...
  • 14 Аз, врачанката

    3 0 Отговор
    Напълно я оправдавам! И аз във вкъщи да имам за съпруг такъв лентяй иаз бих постъпила горе-долу по същият начин. Изглежда,че на жената й е дошло до гуша и не е осъзнала,,че потоци начин извършва престъпление.
  • 15 Аз, врачанката

    0 1 Отговор
    Даяна,не искам да те обидя с нещо,но докато ти четох коментара се смях от сърце! Много те моля преведи ми напо-разбираем български,какви са тези бойни изкуства?!