Last news in Fakti

4 Октомври, 2021 12:00 3 402 13

МВР: Журналистът Димитър Кенаров е бит и незаконно задържан

  • мвр-
  • димитър кенаров-
  • бойко рашков

На 6 октомври предстои поредното заседание по делото за ареста му

МВР: Журналистът Димитър Кенаров е бит и незаконно задържан - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на вътрешните работи призна за първи път, че срещу журналиста Димитър Кенаров е упражнено неправомерно насилие, използвани са белезници и е бил задържан незаконно. Това става ясно от писмо, изпратено от служебния вътрешен министър Бойко Рашков до Асоциацията на европейските журналисти – България и до Антикорупционния фонд, съобщава Нова ТВ.

В писмото, изпратено в края на миналата седмица, министър Рашков съобщава, че през юни тази година е била разпоредена нова вътрешна проверка по случая, която е констатирала „данни за множество нарушения на служебната дисциплина от ръководни и други служители на СДВР и ОДМВР Пловдив, които са предоставени на компетентните дисциплинарни наказващи органи“. Отделно от това, „с оглед наличните данни за извършено престъпление от общ характер, материалите са изпратени на Софийска районна прокуратура“.

На 6 октомври е поредното заседание по делото за ареста на Димитър Кенаров. Той беше задържан по време на антиправителствен протест в началото на септември миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалистъ

    59 8 Отговор
    Полицаите може да са глупави, но са и страхливи и не биха си позволили да бият така жестоко, ако не им е наредено отгоре. Вината е на Боко Тиквата и неговите МВР шматки.

    Коментиран от #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ????

    5 19 Отговор
    Битият си е бит другото го знаете. И новото разследване ще бъде със същия успех. Ако да е Рашков сега. Гарван гарван око не вади.
  • 4 az #Изчегъртване!

    32 5 Отговор
    Съд за мутрите! Изчегъртване на ГЕРБ! До дъно!!!
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 1 Отговор
    според психиятри зад всеки полицай дреме потенсиален прстъпник
  • 6 Последния Софиянец

    21 3 Отговор
    Има стотици като него.
  • 7 Гост

    14 2 Отговор
    И не само той.
    Биячите и наредилите трябва да бъдат осъдени, иначе никога никаква промяна към добро няма да има на тая ченгеджийска територия...
  • 8 Именит

    8 1 Отговор
    Тиквата и маринов само гешев фи спасява от решетките!
  • 9 Иван

    8 0 Отговор
    За 12 - 13 години, ГЕРБ се превърна в клиентелистка престъпна групировка като ДПС.
    НИТО ЕДИН ГЛАС ОТ ЗДРАВОМИСЛЕЩ БЪЛГАРИН ЗА ГЕРБ И ВЗАИМНО ПРИПОЗНАЛИТЕ СЕ ПРОИЗВОДНИ КАТО УНИЖЕНИЯ ПРОФ. АТ. ГЕРДЖИКОВ, ЗАД КОИТО СТОИ ЕМБЛЕМАТА НО ГЕРБ.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Йо Несбьо

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Не си далеч от истината, но не хващаш един момент. Имаш хора във властта и хора, които се интересуват от ползи от властта - държавни поръчки, работни места на властови позиции, пък дъщерята да влезе в някоя банка с 40 000 годишна заплата... Ти се държиш за ГЕРБ, но не виждаш, че който и да дойде, на него все ще му предложат пари за нещо - я за дъщерята, я за държавна поръчка, я снахата да поработи в държавната администрация. Може спокойно да е от ИТН или човек на Манолова. Защо не Василев или Петков напоследък? Те си вкараха редица назначения, а са няколко месеца - шеф на НАП е Спецов, ами Лорер, ами другите...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Alex

    0 0 Отговор
    Брей,най-сетне го накараха тоя протестър да изреве: Биха ме,та ме пребиха!Ами ти какво искаш,бе?Ако беше в Щатите и посегнеш на полицай,ще видиш бел вълк по пладне!И полицаите майка ги е раждала,да не са идиоти да седят да ги бият и унижават!