13 Октомври, 2021 08:30 6 127 7

Светозар убил мъжа пред Бургаската болница от бой, защото го обиждал и заплашвал

  • убийство-
  • умбал - бургас-
  • светозар стоянов

Обвиняемият е направил пълни самопризнания и съдействал за разкриване на престъплението

Светозар убил мъжа пред Бургаската болница от бой, защото го обиждал и заплашвал - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Апелативният съд остави за постоянно в ареста Светозар Стоянов, който убил по изключително мъчителен начин съратника си по съдба пред УМБАЛ. 55-годишният мъж е обвинен в убийство на мъж с неустановена самоличност, извършено на 3 октомври тази година в градинката до здравното заведение.

Стоянов налагал скитащия несретник с крака и пръчка в главата, с която му разбил черепа. Обвиняемият е направил пълни самопризнания и съдействал за разкриване на престъплението. Срещу него е повдигнато обвинение по чл.115 от Наказателния кодекс и го грозят от 10 до 20 години затвор, съобщи Флагман.

Стоянов е обжалвал пред въззивната инстанция наложената от окръжния съд в Бургас мярка за неотклонение “задържане под стража“. Тезата на адвоката му е, че той не е умъртвил умишлено пострадалия, а се касае за непредумишлено убийство, провокирано чрез отправяне на обиди, закани и упражняване на физическо насилие.

Служебният защитник посочи в съдебната зала, че Светозар е останал на местопрестъплението в градинката край УМБАЛ-Бургас близо 7 часа, сам се е обадил на тел.112, изчакал е пристигането на полицейските органи и доброволно се е предал. Защитата пледира за домашен арест.

Представителят на Апелативна прокуратура изрази становище, че жалбата е неоснователна, тъй като взетата мярка задържане под стража е правилна и законосъобразна. Бургаският апелативен съд като се запозна с всички материали по делото, обсъди доказателствата, събрани в хода на разследването и провери атакуваното определение по оплакванията на жалбоподателя и служебно изцяло, направи извода, че частната жалба е неоснователна.

Според въззивния състав има реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, а деянието определение като престъпление с високата степен на обществена опасност, предвид времето, мястото, механизма, средствата за неговото извършване и незначителния повод за отнемане на човешки живот.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цялата съдебна с-ма е ялова

    32 2 Отговор
    Първо трябва очистване на адвокатите! Те са куриерите които разнасят пари из съдебната палата и развалят и съдии и прокурори! Никой престъпник не се среща със съдиите и прокурорите! Само тези куриери мърсят цялата с-ма!
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 11 Отговор
    прз соца имаше смъртно наказание за убйство

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Легни да подпише бе!

    13 7 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Няма мира от тебе!
  • 4 ХА ХА ХА

    21 1 Отговор
    Я МИ ОБЯСНЕТЕ ТОВА КОЕТО СТЕ НАПИСАЛИ , ЧЕ НЕЩО НЕ СХВАЩАМ ???? ОБВИНЯЕМИЯТ СЪДЕЙСТВАЛ ЗА РАЗКРИВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ....???? ТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО Е ЯСНО , ЗАГИНАЛ СЛЕД УДАРИ С РИТНИЦИ И ПРЪЧКА ПО ГЛАВАТА ...????

    Коментиран от #6

  • 5 Ти не се ли лекуваш ?

    19 5 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Стой по далече от тия сайтове бе човек !!!
  • 6 Орел

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "ХА ХА ХА":

    Ми пуснете го! Признал си е, че е бил ядосан. Вече не е.

    Коментиран от #7

  • 7 Komapak

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Орел":

    😀😀😀++++++