Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 12:03 2 496 5

Разбиха група за измами с предпазни маски

  • измама-
  • предпазни маски

Дейността на групата се е изразявала в предлагане на маски и получаване на авансови плащания за доставки, които впоследствие не са били извършвани

Разбиха група за измами с предпазни маски - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Специализираната прокуратура участва в разследване по досъдебно производство в Република Франция, образувано срещу организирана престъпна група за измами и изпиране на пари, придобити чрез фиктивна продажба на предпазни маски за защита от COVID-19.

Дейността на групата се е изразявала в предлагане на маски и получаване на авансови плащания за доставки, които впоследствие не са били извършвани. За целта участниците регистрирали в България търговски дружества, които да набират клиенти и да договарят сделки.

В изпълнение на Европейска заповед за разследване, издадена от съдия-следовател, на територията на страната са събрани множество доказателства и са предадени за нуждите на френското разследване.

В писмо на Българското национално бюро в Евроджъст до Специализираната прокуратура се съобщава, че казусът по разследването в България се закрива, предвид на това, че поисканото съдействие е оказано в пълна и достатъчна степен.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    11 0 Отговор
    Я , да не са арестували СЗО...!!!???
  • 2 бухахаха

    9 0 Отговор
    Е те тези маски по принцип са си измама в световен мащаб. Само отбиване на номера.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 сила

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "бухахаха":

    и замърсяване,като найлоновите пликчета.....навсякъде са вече

    Коментиран от #5

  • 4 хатакая

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "бухахаха":

    Тачно така ..! Уж нещо ама..! Резултата го виждаме по телевизора всеки ден. А парно няма че да се набутваме с ток и т.н. веселба за коледа в сменките И СЕГА НЕЩО НЕ ГИ ВИЖДАМ МИТИНГУВАЩИТЕ от миналата година дето им било лошо при Боко ..! Е сега ще им е хубаво без него, явно обичат силните усещания и квото си пожелаха то стана!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.