Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 08:23 2 665 6

Митничарка осъди прокуратурата за причинено унижение

  • митничарка-
  • осъди-
  • прокуратура-
  • унижение

Арестувана е при акция през 2016 година, принудена била да понесе незаслужен срам

Митничарка осъди прокуратурата за причинено унижение - 1
Снимка: БГНЕС

Една от митничарките, арестувани при прословутата спецакция „Лесово 2“, успя да осъди на първа инстанция прокуратурата на Република България заради претърпени неимуществени вреди, показа проверка на Флагман.бг.

Името ѝ не е станало публично известно по време на разследването, а сега е засекретено от магистратите. За нея засега се знае, че е от Бургас. Решението на Районния съд е отпреди няколко дни, а между кориците по делото става ясно, че жалващата се митничарка с инициали Е.С.П. е привлечена като обвиняема за участие в организирана престъпна група на 3 ноември 2016 година. В края на 2017 година обаче досъдебното производство срещу нея е прекратено поради липса на доказателства.

В близо едногодишния период тревожността ѝ се покачила, тя изпитвала страх и безпокойство, че ще бъде осъдена за нещо, което не била направила. Принудена била да понесе целия срам от случващото се.

Е.С.П. твърди, че била дисциплинарно уволнена заради повдигнато ѝ обвинение. Началниците започнали да я гледат с лошо око, настроили се срещу нея и нарочно ѝ пишели ниски оценки.

След като останала без работа се сринала психически, а трябвала да издържа и семейството си, защото имала абитуриентка. Наложило се да отиде в друг град, за да си осигури прехраната. За беда майка ѝ получила инсулт заради тревогите по дъщеря си.

Възстановили я на работа след година и половина, но пораженията били сериозни. Тя загубила съня си и вярата в системата. Е.С.П. претендира да получи 11 хил.лева обезщетение, както и 4 хил.лева за адвокатски хонорари.

Според съда обаче тя не заслужава сумата в пълен размер. Името ѝ не било съобщено, а и не била налагана мярка за неотклонение задържане под стража след първоначалната такава от 24 часа.

Заради това РС Бургас счита, че справедливото обезщетение за нея възлизало на 4000 лева, покрива се частично и договорът за правни услуги с бургаски адвокат, който тя е използвала, за да я защити в досъдебното производство.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На първа

    5 7 Отговор
    инстанция може , но по - нататък няма да мине !

    Коментиран от #2

  • 2 Щее

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "На първа":

    мине ,ще мине!!
  • 3 не лъжа

    11 1 Отговор
    Митничарите са честните хора ,но след боко !!!
  • 4 Що така

    10 1 Отговор
    Цвъки (Молитвената закуска) никога не е бил митничар,а има шест апартамента и личен асансьор.
  • 5 Петър

    11 1 Отговор
    Браво! Но сумата е малка!! Сьдиите дали са били в нейното положение,че са решили, че психическия томоз струва толкова малко на нея, семейството и роднините й??
  • 6 Стига де !

    2 7 Отговор
    Добре е платила ,, ясно !