Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 12:03 3 147 5

Разбиха група за измами в Северна България

  • престъпна група-
  • група за измами-
  • попово

Според първоначалните данни 31-годишната жителка на плевенското село Ореховица извършвала измамите, а 27-годишният от Попово играел ролята на „муле“

Разбиха група за измами в Северна България - 1
Снимка: БГНЕС

При успешна реализация срещу телефонните измами е неутрализирана престъпна група, действала на територията на Северна България, съобщават от МВР. Съвместните действия са осъществени на 17 ноември от служители на ГД „Национална полиция“, на ОДМВР – Плевен и техни колеги от РУ - Попово при ОДМВР – Търговище.

В резултат на активната работа на криминалистите, на територията на Попово, са задържани жена и мъж, работили по схемата за купуване на пелети по интернет.

Според първоначалните данни 31-годишната жителка на плевенското село Ореховица извършвала измамите, а 27-годишният от Попово играел ролята на „муле“. При обиск са иззети мобилни телефони, СИМ карти, пари и веществени доказателства, свързани с извършваната от тях престъпна дейност.

До момента са установени няколко жертви на територията на областите Плевен, Монтана и Търговище, набелязани от извършителите на случаен принцип. Измамите са на стойност около 3000 лева.

Двамата задържани са в ареста за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Плевен.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пази Боже

    12 1 Отговор
    Не че ама за 3000 лева от 5 човека? А милионите хвръкнали за Дубай кучета ги яли! Ако не бяха тези милиони, нямаше да ги има тези 3000 лева!
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    5 1 Отговор
    Помислих , че са хванали групата обещаваща по-добър живот, по-високи заплати и пенсии ‼️ Ама то ‼️
  • 3 Gen Gurko

    5 0 Отговор
    Много полезен и ефективен вътрешен министър е Рашков. Опитът му като следовател не е за пренебрегване. Познава перфектно и системата отвътре. браво на него.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 240 ай дука живот си живеят тука

    0 0 Отговор
    Тази група ряпа да яде пред оная, която ползваше сградата пред "Коня".