Last news in Fakti

29 Ноември, 2021 11:22 7 797 11

Врачанин се опитва да си върне джип за 120 000 лева

  • джип-
  • кола-
  • враца

Даниел Бузов купил колата с всички необходими документи и действаща регистрация, направена в КАТ-Пловдив

Врачанин се опитва да си върне джип за 120 000 лева - 1
Снимка: БГНЕС

Врачанин ще съди държавата, защото повече от десетилетие опитва да си върне джип, за който платил 120 хиляди лева, а го е карал само 8 дни. Мъжът се оказал въвлечен в съдебен спор, в който българските власти твърдят, че интерес и претенции към колата има италианска застрахователна компания. Историята се заплита още повече щом става ясно, че според магистратите в Италия компанията не съществува.

Даниел Бузов купил колата с всички необходими документи и действаща регистрация, направена в КАТ-Пловдив. „Докарах го във Враца. Тук мина пълен преглед. Получих документ, че всичко е наред с джипа, но тъй като исках специални номера с 4 петици, а те се изработват по поръчка, ми казаха да дойда след седмица, за да си ги получа. Когато отидох да ги получа в полицията ми казаха, че имат подозрения, че джипът е краден и ми предложиха 2 варианта – да го изземат или да им го предам с протокол за доброволно предаване”, разказва той.

Бузов не подозирал, че новата му кола се води за открадната в Италия на 2 юли 2009 година т.е. близо година преди той да я купи. Затова решил да я предаде на властите доброволно.

Мъжът мислел, че е станало недоразумение и когато всичко се изясни, властите ще му върнат джипа. В следващите 7 месеца обаче това не се случило и останалият без повече търпение мъж решил да заведе дело.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    19 4 Отговор
    Този Огнян Стамболиев сигурно си плаща, да му публикувате драсканиците?
  • 2 дедо

    37 0 Отговор
    В тая далавера мирише на българска връзка. Сещам се само за една наша ЗК, която прави застраховки и в Италия.
  • 3 Ивайло

    48 2 Отговор
    А парите кой ще му върне, че да му изземат колата!!! И кво излиза - даваш една камара пари за кола, отиваш в КАТ и евентуално може да пиеш бая студена вода??? Ти имаш договор за покупко-продажба на кола, която ВЕЧЕ е била регистрирана в българия!!! ТОЧКА!!! От къде-накъде тия работи??? И да им я предм доброволно - как пък не!!!
  • 4 kkkk

    58 0 Отговор
    Бях във същия филм преди 11год.,първата регистрация на колата беше в пловдив.Експертизата на другарите от МВР беше ,че колата е регистрирана с явно фалшиви документи,което съвсем ясно говори ,че има въвлечен служител от КАТ Пловдив.Т.е за пореден път раследването не си е свършило работата.Отговорността е изцяло на държавата,защото е въвлечен държавен чиновник!
  • 5 Перо

    22 3 Отговор
    Съда не ги интересува колко пъти колата е препродавана,къде и от кого! Щом е обявена за издирване се връща на собственика в Италия,другите гризват дръвцето! Кьорав карти не играе,даже и КАТ да има вина за регистрацията,без проверка! При новия внос често се получава.
  • 6 Съдията Дред

    27 1 Отговор
    Затова нищо не се предава доброволно с протокол. Казваш, моя си е колата, като са на друго мнение, има ред в закона, за да ти я изземат. А сега обезщетение нанайси. Ако колата беше върната в Италия, щеше да може да съди продавача. Ако стои тук заради някакъв спор, няма регресен иск, пък и вече давността е изтекла. Отделно, че ако прокуратурата изпрати запитване в Италия, отговора идва след години, ако въобще дойде.
  • 7 Боби

    35 1 Отговор
    Бях в подобна ситуация!Прокурора ми поиска пари и ми го върнаха!
  • 8 гост

    9 1 Отговор
    Лесно е да си търси парите от този от който я е купил.
  • 9 Повярвах

    32 6 Отговор
    А кой е Даниел Бузов?
    Откъде 120 000 за джип?
    Че и 4-ри петици.
    НАП спи ли?
    Едно голямо браво за полицаите.
    Добре, че не съм шеф НАП, всичките джипарчета при Бай Ставри.
  • 10 заека

    35 6 Отговор
    За 120 000 лева спокойно е можел да си купи чисто нов автомобил от магазин и тези проблеми нямаше да ги има. За къв чеп са му регистрационен номер с 4 еднакви цифри и кола за 120 000 да се прави на много забележим там в селото ли??? Платил той 120 000 хиляди друг път , щом е крадена 100% е купил на половина ако въобще е купил . Много добре са направили органите ,че са му е задържа ли !

    Коментиран от #11

  • 11 Анонимен

    17 1 Отговор

    До коментар #10 от "заека":

    Причината е простичка! Избиване на чивия! Както казва един комшия с непосилно огромни и широки джанти и гуми на Голф-3 с 1,4 бензинов двигател : Аз съм г+з+р! А гъ++рията иска жертви!