Last news in Fakti

21 Декември, 2021 12:48 4 274 17

33-годишна циганка избегна затвора за 18-ти път

  • италия-
  • хърватска циганка-
  • кражба

Била бременна за 9-ти път

33-годишна циганка избегна затвора за 18-ти път - 1
Снимка: БГНЕС

Хърватска гражданка от ромски произход е била арестувана за 18-и път заради кражби по домовете в Северна Италия. И този път обаче е била пусната на свобода, както и в предишните случаи, защото е бременна за девети път, предават световните агенции.

На практика 33-годишната жена не е прекарала и ден в затвора, въпреки че общият брой ефективни години на присъдите ѝ е 30 г. За любопитния случай с крадлата разказаха италианските медии, цитирани от "Блиц".

Хърватската гражданка, която живее в каравана в ромски лагер в Милано, е бременна почти непрекъснато от пълнолетието си. Тя е родила осем деца и деветото е на път. На някои от хлапетата си дори преподава как да крадат, водейки ги със себе си “на работа”.

Въпреки че жената не говори добре италиански, тя познава местните закони и знае, че ако чака дете, не може да бъде вкарана зад решетките. “Бременна съм”, казва винаги на властите, когато я арестуват, пише „24 часа“.

Последният удар на хърватката датира от средата на декември, когато се е опитала да обере за пореден път един апартамент – този път в квартал “Джамбелино” в Милано. Един от съседите обаче чул съмнителен шум и се обадил на властите. Пристигналата веднага на мястото полицейска патрулка я хванала точно в момента, когато жената излизала от блока.

Държащата се за корема си ромка водела за ръка 13-годишно дете и държала торба. В нея полицаите открили откраднати дрехи и златна огърлица. Полицаите я арестували, но веднага след това я отвели в клиниката “Манджагали”, тъй като била бременна в седмия месец с деветото си дете.

Властите направили бърз преглед на прецедентите за кражби в миналото на жената и си дали сметка, че тя е обвинена за 18 удара. Има присъда и за фалшифициране на шофьорска книжка. През 2021 г. е била осъдена от Съда на Генуа на общо 57 г. затвор. По-късно ги намаляват на 30, защото това е максимумът години в пандиза, които могат да се присъдят в страната. Въпреки това ромката няма и ден, излежан зад решетките. Предишният ѝ арест датира от октомври т. г. в Милано, но и тогава била пусната.

След поредния си удар бременната жена била осъдена по бързата процедура, след което била отведена от полицаите в караваната, където живее със семейството си. За нея остава единствено задължението да се подписва пред полицията.

Според италианските медии много ромски жени използват този механизъм за избягване на арест. Чести са случаите, когато бременни ромки, хванати да крадат, вадят директно от чантите си ехографски снимки, доказващи, че чакат дете.

През юни 2020 г. в Рим беше арестувана и известната с прозвището Мадам Кражби – 33-годишна босненска ромка, специализирана в джебчийство в метрото. Тя трябва да излежи над 31 г. затвор и е била арестувана 20 пъти. В кариерата си има повече от 42 кражби, за които е осъдена. Заради многото си бременности и 12-те деца, за които иначе нямало кой да се грижи, тя е била освобождавана винаги след задържането ѝ. Италианският наказателен кодекс предвижда задължителното отлагане на пращането в затвор в случаите, когато жената е бременна или има дете до 1 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ????

    25 0 Отговор
    То голямо е........ сред тез хърватски женоря от цигански произход, ама то и в България е така!
  • 2 ужасен

    28 1 Отговор
    Направо ни отнеха първото място за най-крадливи шведи в Европа ! Та ние винаги сме били шампиони !
  • 3 От Сливенския

    5 12 Отговор
    А Иванчева кога ще дойде при нас?
  • 4 Да им

    20 0 Отговор
    я пращат на хърватите , барабар със стоката ѝ !
  • 5 Бойко Борисов

    25 1 Отговор
    Аз вече спрях да броя за кой път избягвам затвора, на моите престъпления не им се вижда края...
  • 6 Реалист

    11 2 Отговор
    клиниката “Манджагали” :))) и клиника си купила ромката:))
  • 7 Раданч Татлъту

    21 0 Отговор
    Не е глупава тази ромейка.Що не иде да се пробва в Калабрия или Сицилия?😎🤡👧🤡😎

    Коментиран от #10

  • 8 Тома

    3 9 Отговор
    Да живее сичкото сигани по света
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 8772

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Раданч Татлъту":

    Там полицията може и да не я хване, но пък пипне ли на някого, когото не трябва, имуществото или пък някой обран да се оплаче на същите, че чужденци са го обрали, Европа, ще им се окаже тясна и ще трябва в троен размер да връщат взетото, и пак не е сигурно ще това ще им спаси кожите.
  • 11 гост

    11 0 Отговор
    добре де, арестуват я, слагат й гривна, като роди, просто отиват и си я прибират, тя не забременява със силата на мисълта.
  • 12 Наркос

    10 0 Отговор
    Тази демокрация и ЕС м-та ни е-ха... навремето хем имаше лична доза, хем лилавите , апашите и дилърите беха под контрол. Само управляващите крадяха, а сега всички крадат...
  • 13 ГЕРБ=БСП

    7 0 Отговор
    Защо не ги сложат под домашен арест с електронна гривна? И когато децата им навършат 1 г. да ги вкарат в затовра.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 БПФ

    10 1 Отговор
    Няма нищо "любопитно" в тоя случай, който е просто поредното доказателство, че човешки права не трябва да се дават на нечoвеци !!! Докога ще се размножава тая твaр и какво е бъдещето на урoдите, които снася, освен да станат неграмотни прecтъпници също като нея? Да кастрират това същество е най-малкото, което може и трябва да се направи в случая. Би трябвало да бъде заставена да полага и принудителен труд, за да храни тия, дето е снесла досега. Защото така - какво - тя краде непрекъснато, а чавeтата и ги хранят хората, които стават жертва на набезите и... и скоро и те ще имат свои чaaвета - и докога така?
    Крайно време е да се признае, че хъхpeците са общоевопейски проблем и да се вземат безкомпромисни мерки.
  • 16 ИТАЛИЯ

    0 0 Отговор
    ЗАТВОР ЗАТВОР И ПАК ЗАТВОР
  • 17 незнайко

    0 1 Отговор
    9 бременности по 9 месеца и 2 години майчинство прави 297 месеца общо . Това са точно 25 години !!! Тази жена прави по един удар за година и половина !!! Тя е на 33 години значи е почнала на 8 ГОДИНИ !!! СУПЕР ИТАЛИАНСКА ЦИГАНКА !!!