Last news in Fakti

22 Декември, 2021 08:56 1 349 8

Онлайн измама: Направиха фалшив профил на кмета на Бургас

  • онлайн измама-
  • фалшив профил-
  • кмет-
  • бургас

От името на Димитър Николов се призовава за участие в игра с награди

Онлайн измама: Направиха фалшив профил на кмета на Бургас  - 1
Снимка: NovaNews

Създадоха фалшив профил в социалните мрежи на кмета на Бургас Димитър Николов. Използвани са постове от официалната страница на кмета.

„Постовете, които са използвани от фалшивия профил, са от Никулден. Те имат много одобрения, тъй като бургазлии ги следят. Вероятно това е била идеята, да се намери профил с десетки хиляди последователи, за да буди по-лесно доверие”, обясни пред Nova News Весела Йорданова от общината в Бургас.

Притеснителното е, че от фалшивия профил на Николов се призовава за участие в коледна игра с награди. Изискват се и лични данни.

„Обадиха се хора и споделиха, че от този профил има изпратени и лични съобщения. На две места имаше постове от негово име, в които се призовава за участие в тази игра и се изисква номер на дебитна карта”, допълни Йорданова.

От ръководството на общината вече са уведомили отдел „Киберпрестъпления” към ГДБОП. Власите в Бургас напомнят, че такава игра няма и призовават гражданите да бъдат бдителни.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    ХАКЕРИ ХУЛИГАНИ
  • 2 истина е

    13 3 Отговор
    А кмета на Бургас наистина е фалшив герберист , от тези най-крадливите !!!! Той узакони доганските сараи на Росенец !!!
  • 3 📌🇧🇬

    5 0 Отговор
    :) “клониран”.
  • 4 Роза

    2 5 Отговор
    Въобще не ме интересува от коя партия е кметът Николов.Може да не е безгрешен,като всеки човек,но той направи от Бургас истински, съвременен ,модерен европейски град!Завистници и отрицатели винаги ще се намерят!Дори само за чудесната библиотека,на чието откриване присъствах,си заслужава да бъде преизбран!Дано Бог му дава сили и здраве,за да прави още други хубави неща за Бургас!

    Коментиран от #7

  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 2 Отговор
    бг не ядат гроздето с вилица....Имат десетки сметки с 0000000лева но валидни и ги пускат тях.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Тццццц

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Роза":

    Да, градът е променен, НО колко пари са ОТКРАДНАТИ ????? Само новата спортна зала ПОГЪЛНА 60 млн.!!! Кому е нужна такава зала ??? С тези пари можеше да се асфалтират всички бургаски улици, които са в окаяно състояние!!!
  • 8 Xaxa

    2 0 Отговор
    Да не прави раздаване на 50 футовата си яхта в Турция?