Last news in Fakti

30 Декември, 2021 11:21 8 009 21

Кримигерой умря мистериозно в затвора

  • деян николов-
  • починал-
  • затвор-
  • алоа

33-годишният Деян Николов бил намерен мъртъв в килията си в HMP Glenochil близо до Алоа през юни 2018 г. Според шериф Нийл Боуи мъжът е починал след предозиране с кокаин

Кримигерой умря мистериозно в затвора - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Българският главорез, известен в подземния свят с псевдонима ‘Mr Fixit’, нает да организира убийството на известен бизнесмен от шотландския град Файд, е починал от свръхдоза кокаин в затвора, заключи разследването на фаталния инцидент, пише bg-voice.com.

33-годишният Деян Николов бил намерен мъртъв в килията си в HMP Glenochil близо до Алоа през юни 2018 г. Според шериф Нийл Боуи мъжът е починал след предозиране с кокаин. Полицаят твърди, че не е имало възможност фаталният изход да бъде предотвратен.

33-годишният Николов бил нает от мъж на име Мо да състави план за убийството на брат му Тоби Сидик – известен милионер от Файф. След като всичко било измислено, Деян наел своя сънародник Тенчо Андонов да свърши мръсната работа.

Четиримесечният процес срещу Николов, Сидик и стрелецът Андонов беше един от най-дългите процеси за убийство в новата шотландска история. И тримата бяха заловени, след като Николов изпусна полета, с който трябвало да избяга, тъй като си забравил паспорта. Оръжието, с което е извършено убийството, така и не е намерено.

Николов първоначално беше осъден на 18 години затвор, но в последствие присъдата му беше увеличена на 23 години от Апелативния съд в Единбург.
Сидик беше осъден на 25 години, а Андонов – на 29, които впоследствие бяха намалени на 27.

Тъй като Николов почина в ареста на Шотландската затворническа служба, законът изисква да бъде проведено разследване за причините.
Съгласно съдебните документи, Николов не създавал проблеми на надзирателите, дори им помагал като преводач със затворник, който говори само руски. В затвора работил и като фризьор. Имал планове дори да започне да учи.

В досието му е записано, че през октомври 2017г. затворът бил вдигнат на крак заради „код синьо“. Николов бил намерен безжизнен в килията си. Бавно мъжът се свестил и тогава медиците го попитали какво е взимал.

В нощта, когато починал, Николов бил в килията си сам. На сутринта служител на затвора го намерил да лежи на пода с лице надолу. До главата му имало найлонова торбичка. Мъжът не реагирал. Надзирателят веднага подал сигнал, но медиците, които пристигнали, само констатирали смъртта му.

При претърсване на килията му, полицаите открили няколко торби с бял прах, който се оказал кокаин, плюс таблетки Трамадол, Амоксицилин и кодеин.
Всяка торба с кокаин била завързана на възли и тежала приблизително 0,3 до 0,5 грама.

В окончателния доклад, удостоверяващ причината за смъртта на Николов, е записано, че тя е настъпила в следствие на свръхдоза.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    77 0 Отговор
    "33-годишният Деян Николов бил намерен мъртъв в килията си в HMP Glenochil близо до Алоа през юни 2018 г..."
    И какво точно ни информирате с тази "новина" отпреди 3/три/ ГОДИНИ и ПОЛОВИНА?! С същият "успех" можете да ни информирате и за убийството на Луканов...
    По-темата - един престъпник по-малко за хранене... Добре дошло за данъкоплатеца на Шотландия.

    Коментиран от #2, #6, #15, #19

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Любопитен

    37 0 Отговор
    Атанасова ,явно няма за какво да пишете.

    Коментиран от #9

  • 4 Зззз

    39 0 Отговор
    Пишман главорез да си изпусне полета ! Колкото до затвора, същото като в България, надзирателите яко пълнят гуши затваряйки си очите.
  • 5 Иван Грозни

    22 0 Отговор
    Извода от публикацията е, че хората съдят принципно. В България обратно, умрелия е ясен. Дай да издоим живия. Иначе няма килипир. Какво от това, че присъдата не съответства на деянието.
  • 6 Винкело

    37 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Същите простотии са пуснати 3 часа по-рано в Блиц. Напоследък се чудя тия тука ли са подразделение на ония, или обратното.

    Коментиран от #8, #13

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Механик

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "Винкело":

    Няма тия, няма ония. Всичките получават грантове от дойчевеле/сорос.
    Гьобелс почива и нервно пуши цигари.
  • 9 да бе

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "Любопитен":

    Ами... не бързай да я кориш. Ей сега ще хване метлата и ще "изтропа% поредното заглавие: "Камион ПОМЕТЕ джип с баща и син в него ,които загинаха..."
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    18 0 Отговор
    Аз под герой разбирам друго,ама какво ли разбирам аз пък.
  • 12 Алфа Вълкът

    7 0 Отговор
    Шмъркат и се боцкат отзад по цял ден!
  • 13 Алфа Вълкът

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Винкело":

    Този сайт винаги е работил така, само не се интересувах да ли ги копират, или журналистите им са като свободни агенти и си продават материалите на няколко места, пък може и да са Прокопиевото медийно семейство.
    Тук поне не ни заливат с реклами.
  • 14 Истината днес

    8 0 Отговор
    Ами убит е ...свръх доза кокайн не е 2 грама...отделно хората който го познат носят и повече грамаж и в англия дрогата е по чиста ..така че просто са премахнали един боклук с ясното съзнание че за някъв си българин няма да има кой знае какво разследване ...факт
  • 15 Годист

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Четиримесечният процес срещу Николов, Сидик и стрелецът Андонов беше един от най-дългите процеси за убийство в новата шотландска история.



    И тук така. по 4..0 години
  • 16 АННА МИЛА

    5 1 Отговор
    ПОЛУЧИЛ си е заслженото
  • 17 Saguaro

    7 1 Отговор
    Абе кво ни занимавате с някаква мишка,крими герой от късния преход.Както живял и така си е отишъл.Господ си е взел вересиите на време.А сега във вечните ловни полета шмърка на воля.
  • 18 Мунчо

    9 0 Отговор
    От "Факти" очевидно са се чудили с какво да запълнят място та са плеснали този материал-откровенна глупост!
  • 19 Хамлетъ

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Каква свръх доза бе тоя нашия само за закуска ги е праскал по толкова колкото са написали в дозировката. По скоро са му подхвърлили някаква некачествена доза.
  • 20 Гого

    13 0 Отговор
    Мен друго ме впечатли от статията. Процесът продължил четири месеца и бил един от най-дългите в страната... Ето за това няма да ги стигнем никога
  • 21 Тези нямат никаква представа, колко

    3 0 Отговор
    Дела в България продължават по 10год!!може да се направи справка, и някой от бушоните получава Условна присъда, о главните обвиняеми, са освободени по време на делото!! Това е в България!!! Но мисирките за това не пишат!! Примери много!! Това ние Правосъдието!!