Last news in Fakti

7 Януари, 2022 07:42 7 158 91

Деси Плевнелиева за кражбата на джипа: Пускането на крадеца е пародия, добре че синът ми не беше в колата

  • деси банова-
  • кражба-
  • джипа-
  • пускане-
  • крадеца-
  • пародия

Крадците се чувстват толкова безнаказани, просто нямам думи, коментира тя

Деси Плевнелиева за кражбата на джипа: Пускането на крадеца е пародия, добре че синът ми не беше в колата - 1
Снимка: Нова телевизия

"Разочарована съм от действията на институциите и тяхната реакция по повод на кражбата на автомобила ми преди дни. Ако бяхме в една нормална държава, когато на първата минута се обадиш, че ти крадат колата пред очите, веднага се задейства полицията и положителен резултат се наблюдава, а у нас всичко в тази посока е пълен фарс."

Това сподели пред "България Днес" съпругата на президента Росен Плевнелиев - Десислава, която преди ден разбра, че задържаният за откраднатия ѝ джип Илиян Димитров-Бабичката вече е на свобода. "Има само оперативни данни и догадки, но не и доказателства", беше мотивът на Софийския градски съд да пусне обвинения за кражбата на автомобила на президента Росен Плевнелиев.

"Трябваше на петата минута да има реакция от полицията и да хванат извършителите. Още повече изходът за Околовръстен път е само в една посока. И те ако имаха бърза реакция, просто щяха да блокират изхода към Горубляне и всичко да е точно. Страшно много се забави реакцията на полицията и второ - не знам цялото задържане на този човек дали не беше просто прах в очите на хората. Разбрах, че той е криминално проявен, не съм сигурна дали е участвал в кражбата, но и да е, то явно няма проблем да го пуснат. Това е пародия просто - задържат го, за да покажат някакво действие, след което го пускат. Какъв е смисълът изобщо от това? А двамата други изобщо не бяха открити, как така се изпариха, автомобилът също с тях? Пародия, как по друг начин да го нарека, крайно съм разочарована от действията на институциите. И нямам илюзии, че тези хора могат ефективно да ни пазят. Не смея да стигам дотам да мисля, че има по-голяма схема и че всички са замесени в нея, но мога да предполагам, нали?", тъжна е Деси Плевнелиева.

Малко след случката преди Коледа с нея стотици хора ѝ пишели и се обаждали да с надеждата, че след като е жена на президент, може да се разплетат различни схеми на кражба на автомобили и че ще има справедливост и за обикновените хора. "Може би защото вдигнах медиен шум, защото говорих открито за това, което ми се случи, и затова все пак имаше някакво действие. Но на повечето хора им се казва: "Извършителят не е намерен, съжаляваме", и с това се приключва случаят. Никой не може да ме убеди, че в столичен мол, посред бял ден, пред очите на толкова много хора, с камери и това да се случва за четвърти път в рамките на един месец, това ми го казаха от полицията, не може да се вземат мерки и да се предотвратят кражбите. И какво излиза сега - че полицията или знае тези хора, или не ги знае, но няма ресурс да ги хване или не иска да ги хване? Какъв да е другият ми извод в този случай", риторично пита Деси и си отговаря: "Явно всеки трябва сам да взима мерки да защитава имуществото и хората до себе си. И все пак в случая става дума просто за кола, а хората, които се борят за възмездие, за справедливост за убити техни близки, прегазени, какво да кажат те, каква справедливост искаме?".

Деси Плевнелиева все пак започва оптимистично новата година и с надежда, че няма да ѝ се случват подобни кражби повече. "Каква поука да си извлече човек, никаква. Четох наскоро една еврейска поговорка, която казва: "Ако е трябвало да давам, Господи, благодаря, че се разплащам с материалното", мъдро заключава Плевнелиева.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    111 8 Отговор
    Хващат някой с висящи дела като Бабичката и му пишат всички неразкрити кражби.

    Коментиран от #9

  • 2 Горанов

    109 8 Отговор
    Сори Десо

    Коментиран от #63

  • 3 И какво искаш

    177 18 Отговор
    Като си Плевнелиева да го обесят ли? Каквото за другите това и за вас!
  • 4 оня с магарето

    173 18 Отговор
    Тая вече много нахална. Сякаш само нейния джип откраднат. Купи си нормална кола за какво ти е джип в града. Застраховай я....

    Коментиран от #18

  • 5 БОРУНА ЛОМ

    161 6 Отговор
    А ПАРИТЕ ЗА ЖИПКАТА, ОТ КЪДЕ СА?

    Коментиран от #23

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Оооооо

    161 12 Отговор
    Оплачи са твоя гербер Плевньо, защото благодарение на ГЕРБ, мафията се ширеше през техните 3 мандата, никакви реформи, даже се направиха повече вратички в законите, за да са безнаказани точно кражбите. Рекордно ниско залавяне на наркотици по границата, въобще ГЕРБ е чадър за мафията.
  • 8 Да попитам

    127 5 Отговор
    На ония чехльо известен още като ирландската пастирка българския мистър Бийн, да ли му ги върнаха прашките червените и розовите . Питам щото са скъпи .
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 АИДЕ пак почна с

    111 7 Отговор
    Оплакванията 😂🤣😅..плюнчо ще ти купи друга баварка!нали открадна милиарди 🤑
  • 11 МВР

    144 8 Отговор
    Джипът на Плевналиев, също както и на Горанов, е краден от Западна Европа и е с пренабити номера в Русия. Проверете чрез справка от Гранична полиция колко пъти за последните 3-4 години бившият президент е бил в Москва. Ще останете удивени как по телевизора е пръв евроатлантик, а в живота върти бизнес с руските мутри. И да, тази лигава шафрантия - жена му дразни всички!
  • 12 ПКП

    106 6 Отговор
    Оди пеш ма
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 груьо

    115 7 Отговор
    ДЕСИ НАЛИ ТВОЯ ПОСТОЯННО ХВАЛИ БОКО ТИКВАТА.Е МВР И ПРОКУРАТУРАТА СА НАСЛЕДСТВО ОТ ПРИЯТЕЛЯ НА ТВОЯ МЪЖ.
  • 15 Няма

    103 7 Отговор
    доказателства , че е "крадеца" , ма ! А по - голям крадец на милиарди и незапомнен безродник от пастирката просто НЯМА ! Ти вместо да джиткаш с такава голяма машина из София за пюре на Иванчо , вземи му забъркай за 15 минути нещо , а и въздухът в София е повече от мръсен от возила !
  • 16 Зззз

    95 4 Отговор
    Малиий ,а га беше президент Чехльо чак Русия щеше да пляска, а бандитите се бяха така покрили,че един нямаше.И знаем ,че не се слави ум велик ,но 2,5 годишно дете само в колата е пълна безсмислица, коя майка ще остави малко дете така.На какво основание се дава думата на тази освен да и видим акъла ,който ние знаем.
  • 17 гост

    101 5 Отговор
    Крадците били безнаказани в България тук е права, Плювню цял живот е крал и не е осъден. Бою ТУЛУПА милиарди окраде и той така.
  • 18 vinety$

    63 4 Отговор

    До коментар #4 от "оня с магарето":

    Ти луд ли си? Тая е от шайката, тея карат само гепени джипове. Нормална кола, че да я плаща?!?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Нищо не разбиращ

    86 1 Отговор
    Само не разбирам кой нормален човек ще си заключи детето в колата и ще ходи у мола,🤔

    Коментиран от #46

  • 21 57913

    85 4 Отговор
    Едни крадци откраднали от други крадци едно МПС, като за цялото това безаконние има вина мъжът и активно участвал в политиката, творението на законни и избора на магистрати! Българина живее в тези условия години наред и всичко му се обяснява че е демокрация, сега е ваш ред да и се радвате!
  • 22 вввввввв

    63 2 Отговор
    За причините за живеем в държава-пародия можеш да разговаряш със своя съпруг - деен участник в политическите процеси в страната последните години. Така е, свиквайте. Парите не ви осигуряват особена защита и това е една чудесна новина на нас - простолюдието!
  • 23 Деса

    45 3 Отговор

    До коментар #5 от "БОРУНА ЛОМ":

    Ами човека е пестил от закуски и ги е събрал. Плевнелиев е скромен и добродушен човек. Той на мухата път прави. При всяка изява хвали Радев и е готов за разговор с него. Това е бе президента мечта. НЕ зависим и ерудит.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Пародия е мъжлето ти!

    47 2 Отговор
    Такива като него са и в правовата ни система, затова сме на това дередже.
  • 27 Живчето

    37 7 Отговор
    Направете заплатите на полицаите минимум 3500 лв и всички ще бъдат хванати, че и полицаите ще са стройни и здрави. Гербадджиите изтискахе народа, после викате дай още. Е няма, кеф ми е, че са го пуснали на свобода, дано и следващата да ти отмъкне.

    Коментиран от #33

  • 28 456 до Факти

    52 1 Отговор
    Факти, президент на България е РУМЕН РАДЕВ. А Плевньо е БИВШ прецедент.
    И как ще задържа полицията някого, когато няма доказателства? Или после отново България да плаща. Надявам се, че беззаконието свърши. Или тази си мисли, че щом е жената на бившия прецедент, тя трябва да е с някакви превилегии?
  • 29 Буха ха

    40 0 Отговор
    И тая кифла и милиционерите са еднакво антипатични. Патрулка може да седи с години пред мутренски заведения като “8-те джуджета”, но не и в близост до мола, въпреки че редовно крадат коли от паркинга.
  • 30 Монк

    48 1 Отговор
    Офф колко е жалко кухи лейки да ни казват кое пародия и кое не, само защото са си намерили богато мъжле и си мислят, че вече разбират всичко. Реакция за 5 мин?! Може, ако това е единственото престъпление в София за деня. А иначе да се оплаче и на мъжа си, той също има пряка вина за разпада на държавността в последните години, след като беше министър и после президент на гербаджийската шайка
  • 31 gigibufon

    27 1 Отговор
    Плевнелиев не беше ли собственик на една фалирала застрахователна компания от която много хора изгоряха?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 2348

    22 1 Отговор

    До коментар #27 от "Живчето":

    За милиционерска работа - милиционерска заплата. Когато станете полицаи, тогава 3 500 лв.
  • 34 Хаджи Генчо

    31 0 Отговор
    Е как да е нормална държава, като бивши комсомолци и комунисти като мъжа ти от кражби и разпродажби я доведоха да тук.
  • 35 Мим33

    32 0 Отговор
    За съжаление нещата в България са такива,още от времето на твоя съпруг като президент.Защо още тогава не въведе ред в тая държава,ами сега говорите врели некипели,когато пострадате.Какво да кажат обикновените хора?Главните виновници са от прокуратурата,че ги пускат,барабар с вашите съдии ,които непредприемат нищо...
  • 36 Деса

    31 2 Отговор
    Деске, Деске вие с мъжлето ти не може да бъдете вкарани в никакви схеми. Най много вие да се скалъпили схемата с джипа, който може да се намира някъде на скрито и ти постоянно от един месец да се появаваш в медиите и да слушаме за случая с изчезналия джип на Деси Плевнулиева, който не може да бъде намерен от полицията, и как същата тази полиция не си върши работата и не е заловила крадците още на петата минута след кражбата. Чакай малко, то джипа, като е твой да не би да е казано, че трябва да се намери на петата минута. А за схемите питай мъжа ти, какви ги е правил в Германия с наетите помаци от Гоце Делчевско преди няколко десетилетия.
  • 37 Ех Деси....

    28 0 Отговор
    Та той крадеца не е ,,Бабичката",а...- Горанов...!Там е заровено кучето...!!!
  • 38 мдаа

    26 0 Отговор
    Ако сме били "нормална държава"? Ами отивай в "нормална държава"!
  • 39 Ьлко

    20 1 Отговор
    Некадърни крадци! Да бяха откраднали джипаи с Деси..
  • 40 Кво ти пука

    21 0 Отговор
    Че са го пуснали. Нали спря да се говори за другия с пренабитите номера.
  • 41 съвет

    32 0 Отговор
    Десо, в нормалните държави карат нормални автомобили, да не привличат вниманието, да не се изтъкват, че имат много пари, обличат се семпло да не бият на очи и да не се отличават много от тълпата.
  • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 3 Отговор
    авто джамбазите служат на автомафията имагт уши в полицията а у нас прокуратурата ни е корумпирана и служи не на НАРОДА а на мафията
  • 43 Пройчева

    18 0 Отговор
    Чехльо,говори с Тулупа и купи от него онази прословута Тойота Секвоя.. в пъти е по-евтина....
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 гост

    12 0 Отговор

    До коментар #20 от "Нищо не разбиращ":

    Еее, тя самата не може да си разбере казаното,ти се чудиш на себе си.
  • 47 Хахах

    12 0 Отговор
    Пародия си ти, ама пълна.
  • 48 хихи

    19 0 Отговор
    Успокоих се!
    От няколко дни питам намериха ли джипа??? Не са! Добре, че Плевньо не е бил в джипа!?!? хи хи
    А Горанов къде е??
  • 49 Брабинеца

    14 0 Отговор
    , държавата си е държава, не нормални са хората, такива като теб и смешният ти съпруг
  • 50 Rainharttt

    20 2 Отговор
    МЪжлето ти нали назначи Цацаров. А, сега да ги намери, да ги изработи и да ви върне колата. Е, те това е НАГЛОСТ. Издигаш неподходящи хора, а после - няма нормална държава. Тя ако беше нормална дори и да не ти се намери колата, пак няма да е такъв рев. Обаче давам идея - идете в Окраина - там държавата е нормална и вие сте й почитатели. На добър път.
  • 51 Брабинеца

    14 2 Отговор
    , държавата си е държава, не нормални са хората, такива като теб и смешният ти съпруг
  • 52 Обективно

    23 0 Отговор
    "Ако бяхме в една нормална държава" !? Ама чакай ма Десо, мъжлето ти активно участваше и участва дълги години в направата на тази държава та не разбрах ти и на него ли ся се сърдиш!? Значи за да "изкарате" за такъв джип се искат определени условия, но тези условия имат и своите обитатели, простичко казано в нормална държава мъжлето ти щеше да е чиновник писарушка, а ти продавачка в магазинче и такъв джип само на картинка!
  • 53 Дрън дрън

    10 1 Отговор
    Само в България полицията не правела нищо,в Испания същото това го правят други на мен виждаме ги гоним ги и с помощ от граждани ги засичат и хващаме идва полиция и там ги пуснаха после,това е резултата от бездействието на съпругът и и неговата партия,прокуратура и съд станаха защитници на престъпниците.
  • 54 rusia

    15 1 Отговор
    слава богу че Деси не беше в джипа коизна какво щеше да направи с нея тоя хаидут може би щеше да поиска развод мани мани ужас
  • 55 другарят

    21 0 Отговор
    А, защо не сме "нормална държава" ма синоптичке?? Нали твоя чехльо беше пръв "държавник"?
  • 56 плевен

    8 1 Отговор
    Забравете чия жена е Деси. Макар и с усукване тя казва това, което всички знаем. Полицията играе по едно полувреме в двата отбора. Съдът е на страната на престъпниците.
    Една мутра, преди години, влезе в жилището на майка ми и й отне пенсията. След два часа бяхме в полицията, а те отказаха да извадят албумите с престъпниците за да бъде разпознат крадеца. Разкараха бабата, а аз бях отвратен от младежите дето работят в полицията.
  • 57 Кой68

    4 0 Отговор
    Релето е на свобода!
    Още един автоапаш е навън и огладнял за кинти.......
  • 58 Сина си

    15 0 Отговор
    В колата ли оставя докато харчи парите на мъжа си?
  • 59 Данъкоплатец

    15 0 Отговор
    Това е "демокрацията",която ни натресе СДС-Шайката, сиреч - мъжа ти .Нали идеята на Шайката беше да крадат безнаказано. А сега,когато изкормиха държавата и ощавиха народа,за нов вид демокрация ли плачете!?
    Колкото до пародията - преродената ирландска Пастирка също беше Пародия,но си беше наша и доста години я търпяхме.
  • 60 Тая пращи

    16 1 Отговор
    от акъл просто. Т.е. полицаите трябва да рипнат в патрулките (и то поне 3-4 за да блокират всичко) и да пилят гуми с пуснати буркани рискувайки да предизвикат инцидент само заради някакъв откраднат автомобил? Такива неща се правят при убийства и други подобни, но не за относително леко престъпление като крадена кола.
    И какво иска - да държат оня затворен без никакви доказателства? Само щото я е плющял самия плевньо (или по-скоро тя него) и вече за нея има специални закони?
  • 61 Сори

    12 0 Отговор
    Права е, всичко което казва е точно така, но мъжът и имаше възможност да промени нещо, защо не го направи. Каквото за всички, това и за вас - българска поговорка.
  • 62 море

    11 0 Отговор
    Това за сина ти е добре , но пък , че домашната ти прислужница , оная ирландската клюкарка не се е оказала вътре хич не е добре , белким се отървяхме от нея.
  • 63 хихи

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Горанов":

    Горанов ти ли открадна джипа?
  • 64 Перо

    20 0 Отговор
    Най после и крадците да почувстват какво е кражба! За пръв път не изпитвам никакво съчувствие или гняв и съм доволен, че няма ненаказуеми, макар и не от властите! Кражбата от крадец не е престъпление, още от времето на Робин Худ се знае!
  • 65 Весела

    5 16 Отговор
    Фатмака е вече втори мандат защо нищо не е направил за престъпността,ама ще кажете той няма правомощия,е тогава зако питате Плевнелиев защо нищо не е направил?!
    Двоен стандарт при червените боклуци както винаги!
    Чакайте зеления чорап да ви оправи!
  • 66 Това е положението

    12 0 Отговор
    "Крадците се чувстват толкова безнаказани, просто нямам думи, коментира тя." Ами нали скъпия ти домашен мъж беше началник на тази държава, за която "нямаш думи"! Тя си е същата, каквато си беше и при него бе момиче!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Философа

    12 0 Отговор
    Когато нещо е купено с крадени пари и го загубиш по някакъв начин не е кражба!
  • 72 Nako 👍

    6 0 Отговор
    лоши хора един поне да ги харесва тия двамата влюбени гълъбчета
  • 73 456

    4 0 Отговор

    До коментар #70 от "берба":

    😂 такива разклонения има,че не може да мине през вратата.
  • 74 Перо

    9 0 Отговор
    Аз не видях нито един коментар,изказващ съчувствие и надежди! Това показва,че едва ли има и такива,които са и звъняли за това. И тук лъжа на мутренската кифла. За мистър Бийн няма да има съчувствие и е мразен, даже от крадците и полицаите!
  • 75 Пипи Чорапчето

    9 0 Отговор
    Стига рева за тоз джип, ма Десо;)
    Ти си щастливка - поне къща имаш. Я виж Горанката - завалията нито къща има, при кума живее по милост, ся и колата му даде фира... щета отвсякъде;))
  • 76 Перо

    12 0 Отговор
    Когато полицията задържи мъжа ти, тогава ще задържи и дребните крадци! Първо трябва да се започне от върха на пирамидата!
  • 77 ттт

    5 0 Отговор
    Деси е права! Но така се действаше и когато мъжът и беше във властта.
  • 78 Гертруд

    8 0 Отговор
    Е това оставаше, да заключиш малкия в джипката и да вееш волно къдрици два часа из мола....
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Пародия

    5 0 Отговор
    Е мъжът ти като президент
  • 81 Голям Слон

    10 0 Отговор
    Като вземат да ми цитират "нормалните държави" и тръпки ме побиват. И защо не сме нормална държава? Плевньо със сигурност е допринесъл за това ДА НЕ БЪДЕМ ТАКАВА, Деске! В "нормалните държави", съпругът ти нямаше да е г-н Президент, а № еди-кой си в местния затвор. И в крайна сметка никой не ви държи тук, в България. Свят широк - дигайте си партакешите и парите и дим да ви няма. Нещо съвсем ми опротивяхте двамата - мине не мине и единият по телевизията кълве Русия, а другата обяснява колко щастлива била с женствения си съпруг.
  • 82 Павел пенев

    9 0 Отговор
    Ние не сме нормална държава след като такива гнусни същества като съпруга ти могат да са президенти.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 локомотива

    4 0 Отговор
    десо тва дете от кого е ма.
  • 86 Гост като гост

    2 0 Отговор
    Деси, пародията си ти.
    Както си разбила семейството на Бившия Президент, така ти и гепиха джипа
    От къде тези пари за този джип ?
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 STORM

    0 0 Отговор
    Пародия и крадец е "мъжът" ти!Ако бяхме нормална държава ти какво ли щеше да караш?Не си "нобелов лауреат" прдполагаше само какво ще бъде времето.
  • 90 Атанас

    1 0 Отговор
    Тебе да откраднат.
  • 91 Ми кво пък

    0 0 Отговор
    В "нормалните държави", такива като тебе и съпругчето ти никой нямаше и да ги познава.
    А иначе - ми, кво, станалото си е напълно нормално за нолмалната ситуация у нас. Това нашата нормалност - да не би да си въобразяваш, че ченгетата не захлебват от този бизнес с крадените коли?! Ми, нормално е!