Last news in Fakti

16 Януари, 2022 09:05 12 763 10

Килърът на Антов от Агресия взел 50 бона

  • агресия-
  • антов-
  • убийство-
  • разследване-
  • разкрития

Случаят не е затворен, но буксува

Убийството на шефа на модна къща „Агресия“ е струвало 50 000 лева. Толкова е дал поръчителят на килърите, сочат оперативните данни на МВР. Има насоки кой е издал смъртната присъда на Александър Антов преди шест години, както и мотивът – 1 милион лева заем. „Случаят не е затворен, но буксува. През половин година излизат някакви следи, отваря се, работи се, но до събиране на доказателства, годни да бъде задържан някой, все още е рано“, коментираха разследващи, цитирани от в. „Телеграф“.

Криминалистите смятат, че модният бос е разстрелян, защото е дал 1 милион лева заем на човек, който не е искал да му го върне. Още в хода на разследването се вижда движение по сметките на Антов, което обаче е раздробено на значително по-малки суми, за да не се стигне до конкретното лице.

Така поръчката е дадена, а екзекуцията е изпълнена на 8 януари 2016 година. 63-годишният тогава моден бос е следен поне месец, докато килърът изучи навиците му. Така станало ясно, че всяка вечер Антов се прибира и прави поне половин часова разходка с любимото си куче. Така станало и във фаталната вечер.

По това време в къщата в кв. „Бистрица“ била и дъщеря му Мая. След няколко часа тя видяла, че кучето се е прибрало, но от баща ѝ нямало и следа.

Мая незабавно подала сигнал в полицията и започнало издирване. Часове по-късно ченгетата откриват трупа на Антов с два куршума в тила. Убит е в гръб.

Полицаите тръгват по горещи следи. На място са открити следи от гуми, които личат перфектно върху снега. Въпреки това обаче камерите в района не показват никакво движение на странни автомобили.

„Мястото е било подбрано добре. Никой не чува нищо, това е гориста местност, освен това оттам карат и хората от квартала и следите може да са от всяка кола“, обясниха тогава разследващите. Въпреки това обаче те успяват да се доберат до определени факти и обстоятелства, които ги насочват към евентуалните извършители. Смята се, че са поне двама. Единият е бил отцепка и е чакал физическия извършител на далечно разстояние, а после са се оттеглили в неизвестна посока.

Мая Антова дава показания и посочва няколко човека, в които се съмнява, че могат да са забъркани в убийството. Започват разпити, обяснения, викане в полицията. Подложени са и на детектор на лъжата, като един от тях се сгромолясва с гръм и трясък. Така нишката започва да се разплита. Въпросният човек обаче има желязно алиби и до днес не може да бъде оборено с доказателства, годни за съда, обясниха разследващи.

Малко по-късно дъщерята на застреляния Антов дава интервю пред Слави Трифонов, в което насочва, че зад покушението стои близък човек, ясно е и защо - заради взет и невърнат заем от 1 млн. лв.

Особено през първата година след убийството се случват няколко огнени инцидента в магазини на „Агресия“. Става въпрос за палежи, чиято цел разследващите са единодушни, че е за сплашване. Въпреки това дъщерята на убития собственик успява да си стъпи на краката и да продължи работа.

По оперативни данни извършителите на поръчковото убийство са българи. „Чужденци не работят по този начин. Ако бяха сърби или руски убийци, Антон нямаше да е убит в гръб. Тук самото извършване говори много“, отбелязаха полицаи.

Има само една дата, на която Мая Антова показва публично колко ѝ липсва баща ѝ – 8 януари. Всяка година тя публикува в профила си във Фейсбук по нещо за него. Сега тя е показала надгробната плоча на шефа на „Агресия“, като снимката е придружена само с две думи „Липсваш ми“. Преди четири години пък е написала, че 8 януари е денят, който е преобърнал живота ѝ. „Всеки миг усещам закрилата ти, но болката не намалява“, написа Мая.

Оттегля се от повечето си фирми година преди покушението

Убитият Александър Антов се оттегля от повечето си фирми в модния бизнес година преди покушението, сочи справката в Търговския регистър. Още през 2016 г. стана ясно, че дружествата са прехвърлени на 38-годишния Петко Васков Митов, който е управител и собственик на още множество фирми. Фирмата, в която Антон остава и е бил притежател с дъщеря си Мая, е „Маринели билд" ЕООД, която държи и модната къща "Агресия". В момента тя е собственост единствено на Мая Антова, показва справката в Дакси.

Фирмата стартира през далечната 1989 г. под името „Вотан“. През 1992 г. обаче вече я кръщават „Агресия“, както е позната и до днес.

Компанията се разраства през 90-те години, но след убийството на Александър Антов нещата вече не изглеждат по същия начин.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ггггг

    40 9 Отговор
    Циганска работа.... съсипаха службите и законите.... и сега трагедия за едни други си пъл ят шкафчетата
  • 2 Който

    49 9 Отговор
    го създаде "бизнесмен" другаря от ДС и бивш шеф на Мототехника , той го и ликвидира !

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Голяма грешка да дадеш пари на заем

    20 2 Отговор
    Никога не давайте пари на заем и не търсете ами спетявайте и не в банка ами ги крийте някъде на скришно
  • 6 НЯКОЙ СЪРДИТ КЛИЕНТ НА МОТО ТЕХНИКА

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Който":

    ЧЕ НЕ МОЖЕ ОЩЕ ДА СИ ПОЛУЧИ ЛАДАТА 😤
  • 7 35 годишен девственик

    6 0 Отговор
    Бандюги големи.
  • 8 адвокат

    9 0 Отговор
    ако ме изтриете, значи не цените смислената информация и само искате цъкане, което не подхожда на един голям и известен сайт! зетят на покойния антов с еразделяше с дъщеря му Мая и това е едната сюжетна линия. Проведоха се редица разпити, но поради липса на сериозен интерес да приключат делото, няма назначена комплексна финансова експертиза, която да установи истинските размери на задълженията. Имотите ги зе ОББ с чси, защото имаха ипотека. Полицаите знаят добре, че зетят има един и същи адвокат с сина на някоя си г-жа масларова и знаят кой стои за това опг. Само че не смеят да пипат групичката, защото ако тръгнат да разплитат си стига до един бивш служител на КОНПИ, адвокат, един прокурор и един мощен политик, който им прави чадър, тъй като вече 210 год е на власт.

    Коментиран от #9

  • 9 пак адвоката

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "адвокат":

    Дори разследващ журналист, без достъп до специална информация мое да поразгледа Търговския регистър и да установи по имената, кой смени покойния антов, кой е това, да провери в Гугъл свързаности, дали името не е същото като едни хора, които ще в иизлязат в списъците на съдебната власт, адвокатурата и други места. Яд ме е, защото при доста явен случай, хората си стоят там с имената, държат дружествата, прехвърлиха някои от имотите и нищо не се случва!
  • 10 Иван

    1 0 Отговор
    Трябва да си адски балко парче, за да поръчаш убийство на някой, който ти е помогнал. Още по дебилен си когато изпълняваш такива поръчки. Тези хора не стават и нищо. Не струват нищо.