Last news in Fakti

19 Януари, 2022 14:16 2 207 13

Повдигнаха обвинения за убийството на жената в Русе

  • обвинения-
  • убийство-
  • русе-
  • жена

Обвиненията са за отвличане, грабеж на пари в големи размери и умишлено убийство с цел прикриване на престъпленията

Повдигнаха обвинения за убийството на жената в Русе   - 1
Снимка: БГНЕС

По три обвинения е повдигнала Окръжна прокуратурата в Русе на всеки от двамата извършители на бруталното убийство на 56-годишна жена, което беше разкрито във вторник. Става дума за съпругата на общинския съветник Бедрос Пехливанян – Еранохи Пехливанян, която е собственик на верига аптеки.

Обвиненията са за отвличане, грабеж на пари в големи размери и умишлено убийство с цел прикриване на престъпленията, съобщават от БНТ. По думите на окръжния прокурор Георги Георгиев, на 14 януари е подаден сигнал, че Еранохи Пехливанян е в неизвестност от няколко дни. В ОД МВР Русе е образувано досъдебно производство и е възложено разследване. Извършени са множество следствени действия довели до задържането на двамата извършители.

Събрани са множество доказателства за повдигане на трите обвинения на всеки от тях. От подробностите по случая става ясно, че жената е била похитена на 11 януари, след като двамата извършители са я следили повече от месец.

След като са отнели сума от около 65 хиляди лева, решават да я умъртвят, за да не бъдат разпознати и разкрити. На следващия ден я удушават, като за прикриване на следите разчленяват трупа и изхвърлят частите в река Русенски Лом на около 30 километра от Русе.

Мястото е било посочено от единия от обвиняемите по време на разпита. И двамата имат предишни провинения – единият за бракониерски лов, а другият е регистриран за измами.

Не е установен никакъв политически елемент за извършеното престъпление, въпреки че се е работило по всички версии още от самото начало.

С прокурорско постановление, двамата са задържани до 72 часа, като в рамките на този срок ще им бъде поискана постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

По разпореждане на главния прокурор, случаят ще бъде под наблюдението на Окръжна прокуратура и Върховна касационна прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    16 7 Отговор
    С кеша по чекмеджетата винаги има нещо гнило около гербавите.
  • 2 БгТопИдиот

    21 4 Отговор
    В лошият соц,тези подобия на човеци щяха да получат диетка:9 мм олово от ПМ в тила.И з а ко пани някъде без гро б (такива бяха правилата).

    Коментиран от #7

  • 3 БгТопИдиот

    15 1 Отговор
    При либералната сЛободия се говори само за права.Как пък един политик не спомена поне веднъж"ЗАДЪЛЖЕНИЕ" освен пправа пправа права.......Сега стадото имаме права и ......и банани.
  • 4 Смърт

    19 2 Отговор
    за уродите!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Брей

    12 3 Отговор
    Този случай не толкова прост и лесен, колкото го изкараха! Когато става въпрос за пачки в сакове, никога не е просто!!!
  • 7 азис

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "БгТопИдиот":

    В лошия комунизъм нямаше да имаш възможност да пишеш и коентарчета...

    Коментиран от #10

  • 8 Раданч Татлъту

    4 7 Отговор
    Почитаемият съд ше им даде условни присъди.....,но виновен за тва ше е Гешев!😎🤡🥳👍
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 БгТопИдиот

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "азис":

    И Азисите работеха и си знаеха мястото !

    Коментиран от #12

  • 11 2229

    4 0 Отговор
    Нещо не е съвсем така, прекалено бързат с тези двамата, мъжът нещо липсва, как така??
  • 12 питам

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "БгТопИдиот":

    Не са Азиси за твое голямо съжаление. Единият май е работил на митницата преди това. Много бързат да претупат случая. Защо така?
  • 13 БПФ

    1 0 Отговор
    Връщането на смъртното наказание е неизбежно, просто колкото по-късно стане, толкова повече невинни жертви ще дадем. Аз не желая да хрантутя тия cвини в затвора, докато родителите ми след цял живот труд получават жалки пенсии. Тия двамата и всички подобни на тях трябва физически да бъдат унищожавани, защото така и така няма за какво да живеят.