Last news in Fakti

29 Април, 2013 12:14 1 976 0

Злато за над 110 хил. лв. хванаха в автобус на Капитан Андреево

  • злато-
  • митници-
  • автобус
Злато за над 110 хил. лв. хванаха в автобус на Капитан Андреево - 1
Снимка: Агенция „Митници“

Златни бижута за над 110 хил. лв., „закопани” в три облегалки на автобус, разкриха митническите служители на Минитчески пункт (МП) Капитан Андреево, съобщиха от пресслужбата на Агенция Митници.

Автобусът с турска регистрация е пътувал от Турция за Румъния. Пътниците в него не са декларирали стоки и валутни ценности, но митническите служители са селектирали автобусът за рентгенова проверка. При нея става ясно, че в три от седалките на последния ред дунапренът е издълбан и в дупките са „закопани” пакети с изделия от благороден метал. При последвалата проверка пакетите са извадени и в тях са открити огромно количество златни бижута: 448 колиета, 132 гривни, 24 пръстени и 8 чифта обеци.

Общото тегло на златните накити е 1,831 кг. на стойност над 110 хиляди лева според направената от вещо лице експертиза.

Златните накити са се оказали собственост на един от пътниците, 44 –годишен турски гражданин с инициали Х.Й. от Истанбул.

За нарушение на Валутния закон бижутата са задържани. По случая е образувано бързо досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница Свиленград. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА