Last news in Fakti

10 Февруари, 2022 13:29 2 121 6

18 г. затвор и 320 000 лева кръвнина за убийство в Горна Оряховица

  • горна оряховица-
  • убийство-
  • кръвнина

Той е убил жената, с която живеел

18 г. затвор и 320 000 лева кръвнина за убийство в Горна Оряховица - 1
Снимка: Shutterstock

Върховният касационен съд окончателно осъди мъж за причиняване на смърт след нанесен побой на 40-годишна жена, с която живеел на съпружески начала, предаде dariknews.bg.

След разглеждане на делото от три съдебни инстанции, извършителят е признат за виновен и е осъден по повдигнатото му от прокуратурата обвинение.

Съдът го е признал за виновен за това, че на 10 ноември 2018 г. в жилище, в Горна Оряховица умишлено е умъртвил жена, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост.

Той е признат за виновен и за това, че на същата дата и място, чрез нанасяне на множество удари с крака и ръце, причинил на жената средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма.

За извършеното престъпление мъжът е осъден на 18 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, както и да заплати на ищците обезщетение за причинените им от деянието неимуществени вреди в размер на общо 320 000 лева.

Присъдата е приведена в изпълнение.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    някога за убийство смъртна присъда
  • 2 Само 18

    14 0 Отговор
    за особено жестоко убийство ? Да ви за стигне същото тъпи български съдии !
  • 3 Зззз

    11 0 Отговор
    Нито ще лежи 18 години ,нито ще плати 320 хиляди .Това,че съдът го е присъди окончателно нипзнаи ,че ще го бъде имайки предвид и други такива присъди.
  • 4 Али

    4 1 Отговор
    Дори и да лежи 18 години ,само обществото ще го храни ..файда от такива полухора никога няма .Само се заблуждаваме с такива решения на съда че сме хуманни ....
  • 5 незнайко

    7 1 Отговор
    Когато кажат изплащане на кръвнина се чудя откъде и кога ще намери този затворник 320 000 лева ? Това са 1500 лева всеки месец за 18 години ! Не съм чувал затворници да печелят в затвора !!!

    Коментиран от #6

  • 6 това ще стане

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    Ще продадат имотите му. Всичко каквото има.