Last news in Fakti

9 Март, 2022 10:06 3 992 8

35-годишна прибра 120 бона чрез престъпна схема

  • полиция-
  • измама-
  • магии

С полицейска заповед извършителката е задържана за срок до 24 часа

35-годишна прибра 120 бона чрез престъпна схема - 1
Снимка: БГНЕС

35-годишна е задържана по Закона за МВР, съобщиха от МВР Пловдив. Първоначалните действия по случая стартирали преди дни в отдел "Икономическа полиция“ на пловдивската дирекция, когато няколко жители на областта разказали за престъпна схема на измама по интернет.

В търсене на решения на различни лични въпроси с помощта на свръхестествени сили потърпевшите се свързали със страница в социална мрежа с профилна снимка на известен маг в България. На посочен телефон за връзка хората получавали съответните инструкции за предварително плащане на услугите за разваляне на магия, гадаене и т.н.

След като превеждали парите през конкретна платежна институция обаче, контактът с тях веднага прекъсвал. Впоследствие се оказало, че разговорите не били водени с гадателката, а снимката ѝ била поставена за заблуда.

След прецизен анализ на събраната информация и професионалната работа в кратък срок, служителите влезли в дирите на жителка на варненско село, на 35 години. Събрани са данни, че за последните шест месеца жертви на измамната ѝ схема станали голям брой хора от страната, от които общо взела близо 120 хиляди лева. Най-малката сума, която ѝ била изпращана, е 250 лева, а най-голямата - 10 хиляди лева.

С полицейска заповед извършителката е задържана за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство в отдел "Икономическа полиция“. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.

Припомняме, че през последните години служители от ОДМВР – Пловдив разкриха няколко подобни измами, за което гражданите са информирани с оглед да проявяват повече бдителност и да не се поддават на подобни заблуди. Апелираме хората да не се доверяват на всякакви обяви и да правят парични преводи само когато имат необходимата сигурност за получателя им.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шано

    5 1 Отговор
    тра ла ла
  • 2 Е що не,

    26 3 Отговор
    Тази е готова за партиен член и лидер дори!
    В ГЕРБ ще й се зарадват,всичките са такива там
  • 3 логична справедливост

    6 0 Отговор
    измамниците са "интелигентни" мухи-еднодневки!

    Коментиран от #7

  • 4 Емил

    23 0 Отговор
    Докато има ахмаци, ще има и използвачи! "Известен маг" - кретенизъм!
  • 5 Чичо Тони

    13 0 Отговор
    Известно е, простотията не ходи по гълъбите.
  • 6 Маг Сланина

    12 0 Отговор
    На територията много просто племе вирее
  • 7 Не са интелигентни а са хитри по скоро

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "логична справедливост":

    Има разлика
  • 8 Прокопи

    4 0 Отговор
    Тая ги лъже в нета, а едно време нямаше нет, но имаше Кашпировски по тв- невероятен съветски "лечител"...