Last news in Fakti

14 Март, 2022 17:19 2 619 10

Обвиниха петима за сексуална експлоатация

  • сексуална експлоатация-
  • обвинение-
  • прокуратура

Жените били набирани доброволно, но впоследствие били лишени от възможността да се откажат

Обвиниха петима за сексуална експлоатация - 1
Снимка: Shutterstock

Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми пет лица за участие в организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация.

Те са обвинени за това, че от февруари 2019 г. до задържането им на 12.03.2022 г. са набирали и склонявали към развратни действия жени на територията на София с користна цел.

Събраните досега доказателства сочат, че жертвите на сексуална експлоатация са били охранявани от участници в групата и транспортирани на адреси в столицата. Сексуални услуги са били предоставяни и в три апартамента в София, наети от ръководителя на групата Л.В. Месечният наем на най-големия от апартаментите е бил 5000 лв.

Жените били набирани доброволно, но впоследствие били лишени от възможността да се откажат - били заплашвани, малтретирани и принуждавани да проституират. Техни снимки с ценови тарифи и мобилни телефони за връзка били периодично публикувани в обяви в интернет от ръководителя на групата.

Четирима от обвинените са осъждани за различни престъпления (в т.ч. грабеж, нанасяне на телесни повреди, лъжесвидетелстване), двама от които са били реабилитирани. Привлеченият като ръководител на групата Л.В. е осъждан за участие в организирана престъпна група за трафик на хора. При задържането му на 12.03.2022 г. у него е намерено и неголямо количество марихуана.

С постановления на наблюдаващия прокурор на петимата обвинени е наложено задържане за срок до 72 часа.

На 15.03.2022 г. в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 0 Отговор
    сводници изроди
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Зззз

    11 0 Отговор
    Бие се тъпанът ама резултатът ще е в полза на експотиращите ,ще размятат пачки ,защото ги имат и ще се окаже,че не са се занимавали с този бизнес.Тези публикации не заслужават дори да се четат.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    даже СТОЮ ПАНТЕРАТА искаше да искара танковете към СТОЛИПИНОВО защото цигани изнасилиха племеницата му и пребиха от бой приятеля и ГУГЪЛ ИНТЕРНЕТ
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    но дали ще има осъдени няма закони закон е парата за мильони няма закони закокошка няма прошка а прокуратура и съд са корумпирани
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    а синът на ИЦО ПАПАТА които есводник и бе арестуван го пуснаха

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Либераст

    8 2 Отговор
    Ами като не легализира те, така ще е. А иначе ще ги защитават от КаНиСаиБе и Подк рРепа. Ще са с трудови договори и ще ги проверяват от инспекцията по труда за условия на труд. Работодателя ще им раздава дъждобран, като вали. Ъхъ!
  • 9 През

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    1998г Ицо Папа поръчва грабеж при който биват изнасилени две деца.
    Просто не мога да измисля какво наказание трябва за такъв изрод.
  • 10 Боко праните гащи

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Л.В. е Любомир Върбанов сина на Ицо Папата, който за пореден път е арестуван. Ще видим корумпираните полиция, прокуратура и съд до къде ще стигнат този път.