17 Март, 2022 15:49 1 982 7

12 години затвор за мъж пребил до смърт непознат във Вършец

  • затвор-
  • убийстов-
  • вършец

От изготвената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на мъжа е множествена травма, в резултат на нанесените удари по главата и в гръдния кош, корема и крайниците

12 години затвор за мъж пребил до смърт непознат във Вършец - 1
Снимка: shutterstock

Окръжната прокуратура в Монтана постигна осъдителна присъда спрямо мъж на 34 години, обвинен за извършено от него убийство с особена жестокост, съобщиха от обвинението.

Подсъдимият е бил привлечен към наказателна отговорност в хода на разследването по досъдебно производство за умишлено причиняване на смърт на на 55-годишния мъж.

Около 04:30 часа на 3 октомври 2015 г. той напуснал дискотека във Вършец. На кръстовището с ул. „Васил Левски“ го приближил непознат мъж. Двамата разговаряли, след което продължили по ул. „Република“.

По пътя мъжете се скарали и обвиняемият започнал да нанася удари с юмруци и крака на опонента. След нанесен побой подсъдимият се прибрал.

Междувременно служителите на реда забелязали в близост до църква лежащ на асфалта човек и незабавно се обадили на телефон 112. Било установена самоличността на пострадалия. Пристигналият на място лекарски екип констатирал смъртта му.

От изготвената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на мъжа е множествена травма, в резултат на нанесените удари по главата и в гръдния кош, корема и крайниците.

Окръжният съд в гр. Монтана признал подсъдимия Н.Н. за виновен за извършеното от него с особена жестокост убийство. Той е осъден на 12 години „лишаване от свобода“. Уважени са гражданските искове, предявени от роднините на пострадалия.

Осъдителната присъда подлежи на обжалване и протест в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    12 0 Отговор
    Прекалено строга присъда,можеше и да го оправдаят като Йоан Матев!🥳🤡👍
  • 2 Иван Грозни

    15 0 Отговор
    Съдиите трябва да се бият по същия начин и тогава да видим размера на присъдата.

    Коментиран от #6

  • 3 Fury

    16 0 Отговор
    Значи, убит човек по особоенно жесток и мъчителен за жертвата начин и за това го съдят 12 години. Трагично е .
  • 4 А50

    8 0 Отговор
    Това "непознат" смекчаваща вината обстоятелство ли е
  • 5 Баба яга

    10 0 Отговор
    Да живее българското правосъдие. За убито животно-5г. За убит човек 12г и ще излезе след 7-8г щот той много добричък и се е поправил. Ами така е на батко малкото батенце.
  • 6 Рошко

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван Грозни":

    И не само, ами и законотворците демек така наречените дупетати
  • 7 нЕма такава държава!

    4 0 Отговор
    Само 12 години? За жестоко умишлено убийство? И можело да обжалва говедото! Я лежи 4-5 години, я - не! Вместо логичната доживотна присъда БЕЗ право на замяна!
    нЕма такава държава!