Last news in Fakti

28 Март, 2022 15:47 1 888 7

Разбиха канал за трафик на марихуана към Турция

  • канал-
  • трафик-
  • марихуана

Има арестувани

Разбиха канал за трафик на марихуана към Турция - 1
Кадър Нова тв

При спецакция в Бургас полицията разби канал за трафик на марихуана от България към Турция. Има задържани три лица.

"На 26-27 март беше проведена спецакция на територията на град Бургас. В хода на тази акция е извършена проверка на лек автомобил с бургаска регистрация. Водачът е на 44 години от град Бургас. При проверка в тайник в задната част на автомобила са открити 6,5 килограма марихуана". Това заяви на брифинг директорът на ОД МВР -Бургас старши комисар Калоян Калоянов, цитиран от Нова ТВ.

По думите му дрогата е била разпределена в 13 пакета. „Паралелно с това е бил задържан и организаторът. Той е от Бургас и е на 54 години. Има и още един арестуван. У него е установена голяма сума пари – 308 950 евро в купюри от 50, 100 и 200 евро, 20 300 долара в различни купюри и 5000 лева в купюри от по 100 лева”.

Предназначението на наркотика било да бъде изнесен в Турция. „Причина за това е по-високата цена на наркотика там. У нас килограм марихуана е около 5000 лева, а в Турция – между 10 и 15 000 евро. Именно това е и мотивът за престъплението”, посочи комисар Калоянов.

Той уточни, че едното от задържаните лица няма присъди у нас. По непотвърдена информация, за която се чака потвърждение от чуждите власти, е лежал в затвор в чужбина за наркотици. Подбудителят на престъплението преди 17 години има криминална проява по отношение на акцизни стоки. Третото лице – далеч в миналото има криминална проява по хулигански подбуди.

"Това представлява канал за трафик на наркотици от България към Турция", подчерта комисар Калоянов.

"Има образувани две досъдебни производства. По едното има повдигнати обвинения, по другото това ще се случи, надявам се днес в по-късните часове", заяви от своя страна окръжният прокурор Георги Чинев.

На едно от лицата, подбудител към опита за контрабанда на наркотици, е повдигнато обвинение за подбуждане на опит за контрабанда. Грозят го 10-15 години затвор и глоба от 100 000 до 200 000 лева. По другото обвинение за опит за контрабанда и държане на наркотични вещества с цел разпространение - го грозят – от 3 до 12 години и глоба от 10 до 50 000 лева.

"На задържаните е постановено задържане до 72 часа. Ще се внесе в съда искане за мярка "задържане под стража", уточни прокурорът.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    7 0 Отговор
    Лошо! Турците вече ще са не само бедни, а и тъжни!
  • 2 Сандю Зеления

    5 0 Отговор
    Язък!
  • 3 Мюмюн

    3 0 Отговор
    И ко ша пафками сига? Колку хараби беши да си палнеш идна сигарка сас трива, да ти са укокорят зъркелите кат на стар зил фарувете, да ти стани идно такова леку, приятну и широку на душата....сига ша требе да са мисли ризервен план уткаде аджеба да са намира такваз валшебна трива дет кара чувек да оди да са бий сас марсианцити на марс
  • 4 Европа

    2 0 Отговор
    Хората на бацето си живееха райски. Наркотици, мигранти, оръжие, всичкото канал му беше обяснен и предаден от ТЖ. Не случайно беше там......
  • 5 Ако не ви требва

    1 0 Отговор
    Дайте ми я
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 баба ти от бг

    0 0 Отговор
    като гледам тези мутри, които не са в час, че в Белгия и Холандия свалят тонове кокаин!!!! марихуаната за нищо! там нещо няма журналисти! пишещите тук са пълни простотии!