Last news in Fakti

19 Май, 2013 13:49 5 270 0

Арестуваха 27-годишен за лихварство и наркотици в Бяла Слатина

  • задържан-
  • лихварска дейност-
  • наркотици-
  • бяла слатина

27-годишен мъж е задържан за лихварска дейност и притежание на наркотици, съобщиха от пресцентъра на МВР. В акцията, проведена на територията на Бяла Слатина, са участвали служители на ГДБОП – СБОП – Враца.

Антимафиоти задържали Г.П. в града около 22 часа на 17 май. При последвалото претърсване в автомобила и жилището му са иззети около 1100 грама суха зелена листна маса - канабис. Открити са и списъци с имена и псевдоними, с раздадени и дължими парични средства с посочен размер, лихва и погасителен план за връщане, лична карта и електронно-разплащателна карта, издадени на различни хора.

В хода на разследването спецполицаите установили, че 27-годишният мъж се занимавал с лихварство, като предоставял заеми на физически лица срещу съответни лихви. Мъжът е криминално проявен за средна телесна повреда, противозаконно отнемане на моторно превозно средство, обсебване, унищожаване на чуждо имущество, закана за убийство и изнасилване.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354 а и чл.252 от НК под наблюдението на окръжната прокуратура.

При друга акция на територията на града бил задържан и 25-годишният Г.Г. от Бяла Слатина. В него са намерени 9 сгъвки, съдържащи суха листна маса -канабис. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354а под наблюдението на  окръжната прокуратура.

Действията по разследването продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА