Last news in Fakti

13 Април, 2022 11:20 1 477 15

Проверяват „Охранителна полиция“ заради бития турски тираджия

  • турски тираджия-
  • шамар-
  • полицай

Дисциплинарната проверка бе разпоредена със заповед от директора на ОДМВР - София ст. комисар Живко Коцев веднага след разпространен в медийното пространство клип за неправомерни действия от двама униформени към водач на превозно средство

Проверяват „Охранителна полиция“ заради бития турски тираджия - 1

Със заповед на министър Бойко Рашков ГДНП започна цялостна проверка на дейността на отдел „Охранителна полиция“ на областната дирекция, както и на упражнявания контрол от страна на прекия ръководител, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Дисциплинарната проверка бе разпоредена със заповед от директора на ОДМВР - София ст. комисар Живко Коцев веднага след разпространен в медийното пространство клип за неправомерни действия от двама униформени към водач на превозно средство. Целта на проверката бе изясняване на всички факти и обстоятелства по изнесения случай.

Става въпрос за случая, в който турски шофьор на ТИР се оплака, че е бил зашлевен от български пътен полицай, след като отказал да му даде подкуп. В подкрепа на твърдението си Мухсин Казан разпространи и видео.

В хода ѝ е установена истинността на фактите, както и двамата служители – младши инспектори от група „Контрол на пътното движение по главни пътища и магистрали“ – прекият извършител с 18 години стаж в системата на МВР, и водачът на служебния автомобил – 9 години работа във ведомството.

Осъществени са съответните срещи с тях, на които са запознати със заключенията на комисията и са дали съответните обяснения за извършеното деяние, както пред прекия си ръководител, така и пред състава на проверяващата комисия. Междувременно от комисията е изискана и цялостната документация от 4 април, работния ден на двамата полицаи, в която е проследена и извършената административно-наказателна дейност по време на дежурството им. Изяснява се и начинът на ползване на техническите средства, в които се отразяват взетото отношение спрямо водачите и пътниците на МПС. Констатирано е, че случаят с чуждия гражданин не е докладван и отбелязан в документацията.

За изясняване на обективната истина, в рамките на проверката е изпратено искане до Дирекция „Консулски отношения“ за осъществяване на контакт с Посолството на Турция у нас с цел провеждане на среща с пострадалия водач. Използвани са и каналите на Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ и българския полицейски аташе в Турция.

Същевременно, със заповед на министър Бойко Рашков, е разпоредена цялостна проверка на дейността на отдел „Охранителна полиция“ на областната дирекция и на упражнения контрол от страна на прекия ръководител на двамата полицаи. За целта е сформирана комисия, в която са включени служители на ГД „Национална полиция“.

Паралелна проверка по случая е разпоредена и от административния ръководител на Софийската окръжна прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    14 5 Отговор
    Това не е полиция!Полиция имаше по времето на бай Тодар Живков,тея днешните са милиционери!🐵🥳🤡👍
  • 2 антидържавата

    16 2 Отговор
    Всички милиционери на психо-тест и над 60% ще трябва да ги уволнят за непригодност!

    Коментиран от #13

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГЕРБЕР

    3 16 Отговор
    ЗА ЕДИН ШАМАР ЩЕ ГО ИЗГОНЯТ ЧОВЕКА СЕГА.
    РАШКОВ, РАШКОВ НЯМАШ ЛИ СИ РАБОТА ТА СИ СЕ ХВАНАЛ С ТЕЗИ ДВАМАТА?
  • 5 Побойника

    8 4 Отговор
    с униформа се прочу в международен мащаб ! Че и 100 € рушвет иска ?!

    Коментиран от #14

  • 6 КАЛИСТИРКАТА

    3 1 Отговор
    ЧОРБА ТИ СЕ МАААА КАЛЪФ А СЕГА ЯЖ ТУ ДЕ ГО ЯДЕ БУЛКАТА ПЪРВАТА ВЕЧЕР
  • 7 Aлфа Bълкът

    1 4 Отговор
    А така, няма само нас да ни бият!
  • 8 адаша

    4 1 Отговор
    Ако са 2-3ма такива "охранители" - не е страшно, но бройката е много, много голяма. Повечето мой познати обясняват /с една много тъпа и горда усмивка/, как са се измъквали от спиране за нарушение. Те искат пари- ние даваме. Това не е правилния начин. Да. Направих нарушение и напишете фиш или акт. И ние сме гьотферени. Страхуваме се от администрацията, която ни прави на маймуни.
  • 9 ЧОЧО

    7 1 Отговор
    Полицията трябва да помага на хората а не да ги бие изаплашва.В белите държави е така.
  • 10 Гледай народе

    3 3 Отговор
    Дни наред цялото министерство и управление на държавата се моли на турчина да дойде да се жали срещу собствените им кадри и той все не идва. От зор да се спасят директори и началници започва натиск срещу полицаите, проверки, заплахи, наказания, които ако не дойде турчина тихо мълком ще паднат в съда и затова натиска е още по свиреп. Питам само ако случката беше огледална в Турция, дали турската държава щеше да си гони полицията и да се моли ежедневно на българския шофьор да отиде да се жали, като го търсят с посолство, с дирекции за сътрудничество, му звънят по телефона разни началници и проверяващи и т.н. и т.н.
  • 11 Службогон

    3 1 Отговор
    Смятай тоя мазен и тлъст полицейски копой колко мъки и страдания е причинил за 18години та чак да не се стресне когато му кажат че се снима от регистратор в превозното средство. За жалост заради такива отрепки съдят България и пак ние плащаме масрафа , а безпардонно наглия рекетьори го местят в друга служба, че и полицейска пенсия чака от 20заплати да гушне , мазен убавец с пагони.
  • 12 Юлбфшбдн

    0 1 Отговор
    Сложете им и одзад камери не само отпред а одзад да си правят квото си искат‼️‼️‼️‼️
  • 13 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "антидържавата":

    Ей те тука е истината
  • 14 това видях

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Побойника":

    На видеото се вижда само как се карат и един шамар. Поведението на бития е провокативно, вероятно защото знае, че разговорът се записва.
  • 15 коцев

    0 0 Отговор
    Не може полицай който в държавата трябва да е символ на реда и закона да безчинства като башибозук- действията му са неоправдани.Човека нито го напада нито оказва някаква съпротива , полицая би следвало да не се подавана вербални атаки поне така са обучавани .МВР има нужда от тотално прочистване от всички пенсионери който задържат кариерното развитие на младите кадри, тестове за интегритет и освобождаване от корумпираните служители осъвременяване на щатното разписание, не може при намаляло население във България с три милиона човека щатните бройки да са от 1987г.Това важи и за съдилищата и прокуратурата.