Last news in Fakti

18 Април, 2022 16:17 1 358 4

Прокуратурата обжалва мярката на шофьора от трагедията в Анево

  • прокуратура-
  • мярка-
  • обжалване-
  • шофьор-
  • дете-
  • анево

Междувременно близки на почерненото семейство обявиха, че организират протест срещу освобождаването от ареста на 72 -годишния шофьор

Прокуратурата обжалва мярката на шофьора от трагедията в Анево - 1
Снимка: БНТ

Окръжна прокуратура – Пловдив ще обжалва наложената от съда на мярка за неотклонение „подписка“ спрямо 72-годишният шофьор, който блъсна и възрастна жена и дете на пътя в с. Анево. 2-годишното дете издъхна на място, а възрастната жена е настанена със сериозни травми в болница, разказват от БНТ.

Шофьорът бе освободен от съда с мярка подписка, като му е отнета книжката и има забрана да напуска страната. Магистратите прецениха, че няма опасност Денчев да се укрие или извърши друго престъпление, заради възрастта и здравословното му състояние.

Според прокурора по делото обаче съществува опасност Денчев да се укрие, защото освен в България живее в Чехия при децата си. Дори в деня на инцидента колата му е била пълна с багаж и му е предстояло пътуване.

Междувременно близки на почерненото семейство обявиха, че организират протест срещу освобождаването от ареста на 72 -годишния шофьор. В уведомлението се посочва, че гражданите ще настояват всички компетентни органи в държавата да се самосезират. В противен случай ще уведомят европейските институции.

Протестът е насрочен за 21.04 от 9.00 часа пред Апелативен съд - Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мюмюн (Майкал)

    3 7 Отговор
    Тоз дарт наркуман дали е дал паре кеш на съда, за да уфейка виднага вав чешку докат ни са е усетила прокатурата, а...
  • 2 ИВАН

    8 4 Отговор
    Тикат се най нахално и безумно пред колата ти и си мислят, че като е пешеходна пътека и имат закрила свише, а в правилника ясно е казано - да се огледаш, а не да спираш цялото движение

    Коментиран от #3

  • 3 Емил

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "ИВАН":

    Отделен въпрос, че вече го набедиха, че е наркоман! Показал някакъв тест, а човекът твърди, че от години не пуши даже цигари! Движил се с 30 км/ч, а зад него е карала полицейска кола и ченгетата са потвърдили, че пешеходците са пресичали како на парад!
  • 4 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    10 1 Отговор
    Човека е 72 годишен. Казал, че взема много лекарства. Полевите тестове за наркотици правят много грешки и това е ужасно! Много вероятно е да е от лекарствата му. Сигурно е вземал обезболяващи, я за стави, я за нещо друго. Преди да е излязла кръвната проба му лепнаха, че е наркоман и го изкараха абсолютен злодей! Днес сутринта по Нова ТВ показаха един човек от Асеновград, който за втори път е хванат от КАТ с полеви тест за наркотици. Белезници, сваляне номерата на колата, обиск у дома и 24 часа в ареста. Първия път е чакал 117 дена кръвната проба и тя се е оказала отрицателна! Сега пак ще чака. Кръвните проби се проверяват само във ВМА София. НЕ МОЖЕ ТАКА! Всеки може да се озове в това положение без да е виновен! В страната има хиляди лаборатотии и всички трябва да бъдат оторизирани за това! Репресиите на полицията не трябва да започват преди да е доказан наркотик!