Last news in Fakti

29 Април, 2022 20:41 4 177 15

Охранител, държал ученичка в квартирата си, отива на съд

  • охранител-
  • ученичка

Шестнадесетгодишната ученичка, която живее в Преходно жилище във Враца, се запознава в социалните мрежи с 31-годишния охранител

Охранител, държал ученичка в квартирата си, отива на съд - 1
Снимка: shutterstock

Районна прокуратура–Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Й.И. за незаконно задържане на непълнолетно момиче против волята му, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

Шестнадесетгодишната ученичка, която живее в Преходно жилище във Враца, се запознава в социалните мрежи с 31-годишния охранител Й. И. в края на 2020 г. Двамата започват да се виждат, но след известно време мъжът започнал да употребява алкохол и да се държи грубо с момичето, като си позволявал и физическа агресия спрямо него, се посочва в съобщението.

Ученичката търси съдействие от директора на преходното жилище, но въпреки разговорите, мъжът продължава да настоява за срещи, изпраща заплашителни съобщения по телефона. На 18 февруари 2021 г. двамата отново се срещат, посещават техен познат, а след това И.Й. не позволява тя да се прибере в жилището си. Той се държи се грубо с нея, кара ѝ се, счупва телефона ѝ, допълват от прокуратурата.

Установявайки отсъствието на ученичката, директорът на преходното жилище сигнализира полицейските органи и детето е обявено за общодържавно издирване. През следващите пет дни обвиняемият не разрешава на момичето да си тръгне, като я държи заключена в тавана, където живеел. Възползвайки се от отсъствието на обвиняемия и от забравения от него телефон, пострадалата успява да се свърже с директора на жилището и да съобщи адреса, на който се намира. На място пристигат полицейските служители, които отвеждат момичето и го предават на директора.

И.Й. е привлечен към наказателна отговорност за противозаконно лишаване от свобода на непълнолетното лице, което продължило повече от две денонощия. Предстои съдът във Враца да насрочи заседание по делото.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мен

    31 6 Отговор
    Покажете го този педофил да го видим ... такива трябва да има публичен регистър и като ги види човек да ги бие.

    Коментиран от #3

  • 2 Щом е охранител

    9 16 Отговор
    начи може да е охранявал момичето
  • 3 Само да питам

    32 16 Отговор

    До коментар #1 от "Мен":

    А,тая пикла каква е тогава ? От малки ги учат на евроатлантически "ценности".После,олеле !

    Коментиран от #7

  • 4 Анонимен

    26 3 Отговор
    Значи е била на 14 години, когато се запознават чрез сайт... нямам думи.
  • 5 Кастрация

    14 4 Отговор
    е нужна.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Значи

    11 13 Отговор

    До коментар #3 от "Само да питам":

    според русофилите си го е търсела и няма престъпление в това, че е държана насила, така ли??? На това ли ви учат пък вас бе??? Има нещо сбъркано в мисленето ви и не само.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Абе льохман

    17 6 Отговор

    До коментар #7 от "Значи":

    Ти и насън ли виждаш "русофилите"?! Да не вземеш да рипнеш от терасата като "оня" американец?
  • 9 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    6 2 Отговор
    Този насилник направо в затвора и като излезе доживотна забрана да работи охрана, пазач, портиер, гаксиджия ...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Много ли акъл се иска

    3 0 Отговор
    Знаели са, че тоя я притеснявал и 5 дни не са я потърсили най-напред там, където е живеел. Ако не си е забравил телефона, кога ли щяха да я намерят.
  • 12 Набеден

    1 0 Отговор
    Никога не съм си мислил да имам жена против волята и но много пъти са пускали слухове че съм изнасилвач. Не маниполирам и тормозя нито съм го правил но си се носат слухове и това си е
  • 13 Бензин

    2 0 Отговор
    Хайде пак алкохол замесен, да си дойдем на думата.
  • 14 ттрр

    3 0 Отговор
    Нищо няма да му направят. Охранителите се ползват с протекции в прокуратурата и съда. Повечето са с някакви отклонения или фирмите "изкривяват" мисленето и поведението им. Социално опасни са охранителите.
  • 15 Дада

    1 0 Отговор
    Тия тулупи какво са търсили 5 дни? Чесали са си умните глави.