Last news in Fakti

3 Май, 2022 17:51 6 219 5

Откриха недекларирани близо половин милион лева на "Капитан Андреево"

  • капитан андреево-
  • митница бургас-
  • недекларирани пари

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа

Откриха недекларирани близо половин милион лева на "Капитан Андреево" - 1
Снимка: Агенция Митници

Митническите служители от Митница Бургас откриха недекларирана валута с левовата равностойност 459 522 лева при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната, предаде БТА.

На 2 май на Митнически пункт "Капитан Андреево" пристига влекач с прикачено полуремарке с турска регистрация, пътуващ без товар от Германия за Турция през България. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за проверка с рентген, при която са установени подозрителни плътности в товарното помещение.

При последвалата физическа проверка митническите служители откриват в кухините на две от гредите за прикрепване на товара укрити 14 пакета с банкноти от различен номинал, обвити в прозрачно фолио. Общата сума на недекларираните пари е 234 950 евро или 459 522 лева.

Обвиняемият е турски граждани, с инициали А.А. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Прокуратурата в Хасково.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сийка

    10 1 Отговор
    Върнете на Алито парите ! Не закусвал и си ги е събрал , а и си е добавил и командировъчните !
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 1 Отговор
    Остава и да ги Декларира та да не го намерят после....
  • 3 Разбирач

    1 1 Отговор
    Пара за херца от туркито наобртно матрял
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    утре ще го пуснат живо здраво
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    ПОМНИТЕ ли МИТНИЧАРСКОТО СЕЛО