Last news in Fakti

4 Май, 2022 12:42 3 022 1

Задържаха мъж с 800 000 лева на "Капитан Андреево"

  • капитан андреево-
  • валута-
  • задържан

39-годишният мъж пътувал от Англия за родината си

Задържаха мъж с 800 000 лева на "Капитан Андреево" - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Турски гражданин е задържан и обвинен за недекларирането на пренасяна валута за над 800 000 лева на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", съобщиха от прокуратурата и от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

На 3 май на пункта за излизане от България в посока към Турция пристигнал микробус с турска регистрация. Той се управлявал от Я.Х. (39 г.), който пътувал от Англия за Турция през България. Митническите служители извършили проверка на превозното средство. Те намерили недекларирани парични средства в размер на 149 800 евро, 5990 ирландски паунда и 253 490 английски паунда, с обща българска равностойност около 800 481 лева. Валутата била разпределена в пакети, укрити под шофьорската седалка на микробуса.

Обвиняемият Я.Х. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор. В момента се извършват действия по разследването, уточниха от държавното обвинение.

Само ден преди този случай, на пункта бе задържан друг турски гражданин с недекларирана валута за 459 522 лева, укрита в управлявания от него товарен автомобил.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    4 0 Отговор
    Пари от наркотрафик в обратната посока !