Last news in Fakti

30 Май, 2022 14:43, обновена 30 Май, 2022 15:09 10 354 36

Подробности за убийството на Алена Щерк

  • алена щерк-
  • убийство-
  • полиция-
  • прокуратура

Заподозрян за убийството е бившият приятел на Алена - Виктор Спига

Подробности за убийството на Алена Щерк - 1
Снимка: Архив

Ревност е основната версия, по която работят криминалистите по разследването на убийството на IT специалистката Алена Щерк, която бе открита мъртва в неделя край Радомир.

„Основните версии за убийството са ревност и бизнес интереси, но водещата версия е любовта“. Това заяви комисар Стойно Цветков – началник на отдел „разследвания в СДВР“.

Множество удари по главата са причина за смъртта на IT специалистката Алена Щерк, която бе открита мъртва в неделя край Радомир. Това съобщиха на съвместен брифинг от полицията и прокуратурата.

"Сигналът за изчезналата Алена Щерк е подаден от близки на убитата в петък. Първоначално разследването е образувано отвличане.

В събота се налагаше много експедитивно да се действа, за да могат да бъдат обезпечени доказателствата, бе сформиран екип от прокурори. Протоколите към момента на действията са одобрени. Иззети са данни от трафика за проследяване на мобилните телефони. Още в събота беше издадена Европейска заповед за арест до Република Италия", разкриха криминалисти.

"Имаме официална информация, че заподозреният е задържан в Италия. По отношение на обвиненията, първоначалната информация беше за отвличане, затова и такова обвинение бе повдигнато. Вчера бе отрит трупа на жертвата и по него бяха открити находки от удари, множество удари по главата и травма, която е несъвместима с живота. Това наложи изменение на обвинението и беше подигнато ново, за убийство, извършено по особено жесток начин", разкри прокурор Иво Илиев.

Относно мотива, от прокуратурата обясниха, че двамата са имали връзка, която са прекратили наскоро, но това не е било важно в първите часове на разследването.

"Основното беше да се намери тялото на жертвата и да се съберат доказателства за авторство на деянието Към момента доказателствата сочат, че по всяка вероятност извършител на престъплението е именно бившият приятел на Алена, тъй като е установено, че тялото ѝ е превозено с личния ѝ автомобил до местността, където е намерено, в автомобила е открита кръв, а е установено, че впоследствие автомобилът е управляван от Виктор. Това са доказателствата, на които стъпваме в момента. Индикация за това е, че впоследствие е напуснал страната", разкриха от прокуратурата.

"Във връзка с настоящия случай, сигналът е подаден вечерта на 27 май в 6 РПУ, във връзка с това, че близките ѝ са изгубили връзка с нея. Започва разследване", разкриват от полицията.

Установено е, че на 26 май вечерта тя е била при свои близки, около полунощ се прибира у дома.Убита е или в гаража или автомобила, в апартамента ѝ няма следи за това, категорични са от полицията. Автомобилът на Алена Щерк се е движил от Перник за Радомир и обратно.

"Това, което ни ориентира е къде да търсим тялото е, че по посока пътуването до Радомир има забавяне в пътуването", обясниха от полицията.

Назначени са експертизи, включително и ДНК. Установено е, че имаме женски ДНК профил и мъжки ДНК профил по колата, разкри комисар Стойно Цветков от СДВР.

Заподозрян за убийството е бившият приятел на Алена - Виктор Спига. Той бе арестуван в северноиталианския град Асколи Пичено от местната полиция в неделя вечерта. Той е задържан, докато се връщал в хотела, където се бил настанил. Конфискуван е и автомобил, нает от компания за коли под наем в София.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Перо

    51 29 Отговор
    Второ поколение гювендия! Каквото си е търсила,това си е намерила! Свършиха българите и европейците,та опря до костариканец!

    Коментиран от #5

  • 4 Кадир

    18 4 Отговор
    Не е важно!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ти пък

    31 7 Отговор

    До коментар #2 от "гражданин":

    То е цяло чудо, че намериха тази жена. Полицията има няколко рутинни процедури първите дни, като камери, разпити на близки и претърсване на жилището, а после всичко отива в небитието.
  • 7 Антон

    38 26 Отговор
    Да почива в Мир! Знаете ли какво означават множество удари в главата - наказване на жертвата, отприщване на дълго таена агресия към нея. Защо ли? Защото същата е организирала танцови групи, на които присъстват лелчета със сърбежи и загорели лузъри единаци. Никой не ходи на такива места за танците, целта е боцкане. Човека явно е търпял, търпял всичките розови увлечения и в един момент чавиите са избили с отприщване на всичката негативна и пагубна емоции. Винаги пари или секс са в основата на всички убийства.

    Коментиран от #9, #14, #31

  • 8 Aлфа Bълкът

    48 2 Отговор
    Само с латино танци не става, българки като ходите по чужбина да забърсвате мъже трябва да владеете карате и бой с ножове, а за латинска америка направо с мачете!
  • 9 Aлфа Bълкът

    40 4 Отговор

    До коментар #7 от "Антон":

    Наистина, че даваха някакъв лузър тулуп дето организирал танцовите школи с нея.
  • 10 Хаджи Генчо

    26 6 Отговор
    Жалко за жената! Никой не е безгрешен и никой не заслужава такава съдба. В "цивилизования" (ужким) свят битува разбирането, че сме "туземци" и оттам лошо отношение към нас и жените ни.Но ние българите сме много стар народ, а също и най-здравият психически и мъдър. При тази съсипия и липса на държавност, това което е порядък по нашите улици е плод на много добро възпитание.
  • 11 Винкело

    35 1 Отговор
    Поради каква причина всички сайтове, дори и такива, които обикновено не се занимават с битовизми, са луднали в надпревара за вести около въпросната "специалистка"?
    Междувременно други седем българи са убити в последните десет дни на разни места из страната.

    Коментиран от #16

  • 12 Така е

    19 4 Отговор
    Била си е шавливичка и не много коректна към ревнивия си мачо ! каквото повикало,такова се обадило !?

    Коментиран от #21

  • 13 Кучев

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "сила":

    Да, има много дето се плющят с кучета...
  • 14 Хойкане здраво

    17 3 Отговор

    До коментар #7 от "Антон":

    Много вярно ! Срещите са секс са приятни,но носят големи рискове,особено когато се пристрастиш към постоянна смяна на този с когото го правиш !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Верно ли

    22 1 Отговор

    До коментар #11 от "Винкело":

    И аз това се питам - за какво е всичкият този шум? Да си вършат работата там и да се разбере кой и с какво се е забъркал с г-жа Райнхолд Щерк. Другото, което ми прави впечатление колко бързо се задейства полицията по случая (няма и 24 часа), а при други подобни случаи за изчезнали българки пускат обявления за изчезнало лице повече от месец след изчезването!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Как така?

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "Така е":

    Ревнив мачо,кат го прескачили,да вземе да се сложи на някоя друга,дет няма да го прескочи.И това е оправданието на едно убийство,дет ся ши го излежи(може би е под 40).Прай сметка,поне половината жени в света така биха изчезнали,а?Тва едно на ръка,а да сложим и комерските отношения и кво стаа?
  • 22 ДюДю

    24 3 Отговор
    Добре се вгледайте в снимката. Наистина ли вярвате, че по такъв тип жена някой ще си изгуби акъла от любов и ще я очисти от ревност.
    За мен въпросната е задигнала голяма сума пари от бившия, вероятно той на100% е финансирал винарския бизнес, който трябвало да си поделят и тя наготово щяла да лапне половината. А може и да дължи пари на друг и да натопят бившия.
    Жестокостта на убийството говори за силен гняв и той е породен от това, че човекът е бил измамен.
    Е, понякога измамниците свършват по този начин. Има много филми за такива истории.
    И как от танцьорка изведнъж стана IT специалистка, хайде моля, за последното са нужни определени много специфични качества на ума, като дългогодишно прилагани познания и умения и IT не се става от ден до пладне.
    Някой иска да напомни за едно друго престъпление свързано с. IT специалистка и захвърлена пак в същия район. Защо ли?

    Коментиран от #23, #25

  • 23 Верно ли

    21 1 Отговор

    До коментар #22 от "ДюДю":

    По-скоро бившия ми изглежда удобна жертва за изкупление, а бързината на следствието - за бързото замитане на случая. Ама едва ли ще разберем.

    Коментиран от #30

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Голубой

    4 16 Отговор

    До коментар #22 от "ДюДю":

    Ти явно нищо не разбираш от жени! А да не би е от травестити да разбираш? А жената си е супер И точно това е причината!
  • 26 Брабинеца

    3 3 Отговор
    Там Пешо от Ноевци се върти с Пежото
    0896 172 706, може да знае нещо
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Сами

    17 5 Отговор
    Щом за такива грозни жени има любовни драми, тежко ни на мъжете.
  • 29 Ирина

    17 0 Отговор
    Бързо забравиха, масовият гроб на трупове от старчески дом.Удобно изместване на грозната ни действителност.
  • 30 Хммм

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "Верно ли":

    Ако е така,дали ще го предадат италианците?Щот те кат първи съседи им е ясно кви се случват в Бегето.
  • 31 Абсолютно вярно

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Антон":

    Такива работи се правят за любов и пари. .Много хочешь. Мало получиш. Руска поговорка 😄😃😂

    Коментиран от #32

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ХАРИ

    4 0 Отговор
    НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 34 мишо

    8 0 Отговор
    Пари секс или наркотици няма друго
  • 35 12233

    2 0 Отговор
    Те полудяха българките на запад с индийци, пакистанци, дрога, проституция, бе попаднал наш близък на квартира, тъй като бяха запечатали на хазаина къщата за неплатени данъци и там законите били, че хазаина следва да им намери квартири, той намерил квартира, а там плъхове и мръсотии, на улицата една нощ и на др ден на друга квартира. Пазете си дъщерите. А не да ви лъжат, че работят на запад. Тъжно е, но полудяха млади и стари, с когото им попадне. Създават работа на правосъдието. Журналистите да се поразходят по крайните западни изостанали квартали и да снимат българските мацки, да ги видят родителите им, а не само политика.
  • 36 Омерзен

    2 0 Отговор
    Какво изкривено чувство за справедливост има българина.Повечето са за ада,другите в Русия.