1 Юни, 2022 11:10 4 072 3

Четирима са обвинени за крупния обир в Банско, открити са част от парите

  • обир-
  • банско

От жилището на местен бизнесмен бяха откраднати 350 000 лева и 200 грама злато

Четирима са обвинени за крупния обир в Банско, открити са част от парите - 1
Снимка: shutterstock

Четирима са обвинени за крупния обир в Банско. От жилището на местен бизнесмен бяха откраднати 350 000 лева и 200 грама злато.

"Кражбата е извършена в 20.55 на 8 март чрез разрушаване на PVC врата на втория етаж, откъдето е проникнато на четвъртия етаж. От ниша в гардероб е открадната сумата от около 350 000 лева и златни накити около 200 грама. Собствениците на къщата са били долу в механата и след около 10 минути са разбрали за кражбата. Установени са 4 лица, които са задържани за съпричастност към деянието", заяви пред БНТ Кирил Стоянов, началник на районното управление в Банско.

Общо задържаните са 6 души, но в качеството на обвиняеми са привлечени 4 лица. Могат да получат наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Днес ще бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Вчера са претърсени общо 26 обекта в няколко града и по-малки населени места, както и автомобили в Западна България.

"Намерен е и пистолет, нива с канабис, малко количество наркотични вещества. Над 20 000 лева от сумата са намерени, както и значителна част от златните накити", допълни районният прокурор Борислав Ковачки.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    2 0 Отговор
    Роднини?
  • 2 От 350 000 намерили

    5 1 Отговор
    20 000! Това е то ефективност! За другите - една студена вода! Нооо, престъплението е разкрито!
  • 3 Хм...?!

    2 0 Отговор
    "...откритА е част от парите". Висшето образование и доброто владеене на българския език не са взаимноизключващи се фактори.