Last news in Fakti

13 Юни, 2022 22:14 6 712 5

Мистерията около крупния обир на месарски бос в Кърджали става все по-голяма

  • полиция-
  • патрулка-
  • обир-
  • бизнесмен-
  • кърджали

Всички криминални типове били проверени и един по един доказали, че не са свързани с престъплението

Мистерията около крупния обир на месарски бос в Кърджали става все по-голяма - 1
Снимка: Архив

Нито един от топ бандитите, забъркани в крупни взломни кражби в последните години, не е бил на територията на област Кърджали в деня на големия обир в базата на месарски бос. Това е установено от разследващите, пише 24rodopi.com.

Всички криминални типове били проверени и един по един доказали, че не са свързани с големия обир в града край Арда. По-късно бяха задържани известният касоразбивач Христо Х.-Муната, на 50 години, и партньорът му Драгомир К., на 47 години, след като успели да откраднат злато и скъпи часовници от жилище в Кърджали. Муната, който има 18 присъди зад гърба си, не е съпричастен към обира на месарския бос, установяват разследващите.

„Или парите са откраднати от гастрольор, който е много добър в занаята, „добряк“-обирджия, или месарят-милионер е жертва на близки хора. Да влезеш в спалнята на богат човек и да отвориш касата, това без помощ отвътре няма как да се случи. Невидим за камери, неуловим от страшни кучета“, коментира пред 24rodopi.com бивш криминалист.

Припомняме, че огромна сума пари бяха задигнати на 31 декември 2020 година от къщата на кърджалийски бизнесмен, докато той празнувал с приятели. Компанията била в помещение с барбекю в двора, когато неизвестни до този момент успяват, около 20 часа на новогодишната нощ, да се промъкнат и задигнат пари и злато от сейф.

Къщата е в близост до цеха на бизнесмена, снабден с видеонаблюдение, охрана от огромни кучета.

Към момента все още няма заподозрян за деянието.

18 месеца след един от най-дръзките обири в Родопите, производството е спряно, а материалите са изпратени от прокуратурата към полицията за установяване на извършител.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С тия, които е празнувал

    19 0 Отговор
    Тях да проверят! Да минат полиграф
  • 2 Този да не е откраднал

    19 0 Отговор
    собствените си пари.Ай иктир бе ако наистина са откраднати така му се пада на този хърсъзин.А защо не пише как е започнал бизнеса си този серсемин.
  • 3 Е ЗАТОВА ВЕГАНИТЕ НЕ ОБИЧАТ

    5 1 Отговор
    МЕСАРИТЕ ТО ОТ КЪДЕ КРАСТАВИЧАР ЩЕ ИМА ЖЪЛТИЦИ В ГЪРНЕ🤔
  • 4 Турчин

    9 0 Отговор
    Крадеца се знае, но полицията бездейства.Жокер - крадеца е най-големия рекетйор Илхан Андай, който държи вестник рудопи24.Точно 4ри пъти е споменато името на бандитската му групировка родопи24.
    Илхам Андай бивш доносник на ДС.Помагал при покръстването натурците в кърджалийско.Превеждал от турски на български пред офицерите на вътрешни войски.За големи заслуги при доброволното преименуване на турците е награден с орден "Стара планина" лично от другаря Живков.След демокрацията се изселва в Турция, но веднага се връща в България след, като разбрал за готвената от изселниците вендета.Със спечелените пари от възродителния се жени за братовчедка си лудата Айтен.Но лидера на кържалийското ДПС, които му е кум му подарява сградата на ДС в Кърджали, където са измъчвали непокорните турци.Там в присъствието на средношколеца и бъдещ кмет на Кърджали се основава родопския авангард родопи 24.Жена му не харесва къзълбашите в лицето на Хасан Азис и ги напуска, като основава Арда нюз.От тогава двамата играят добрия и лошия журналист.Крадеца е Илхан Андай!
  • 5 Деница с дебелата гъ.....ца

    1 0 Отговор
    Това пари ли са, това сума ли е от бизнес? Ми аз с толкоз джобни сЪ разказвам из моловИтИ.