Last news in Fakti

11 Юни, 2013 16:04 1 547 0

В Солун разбиха BG мрежа за продаване на бебета

  • гърция-
  • бебе

Полицията в Солун разби създадена от българи мрежа за продажбата на бебета, съобщават гръцките медии. В ареста са двама мъже и трима жени. Сред тях са и организаторите на престъпната схема 52-годишен мъж и 51 годишна жена. Полицията е задържала и две жени в напреднала бременност.

В операцията са участвали полицаи под прикритие, които са се представяли за бездетно семейство, което искало да се сдобие със своя рожба. Те настоявали детето да е момче. След дълги преговори цената на сделката била договорена на 15 000 евро.

Малко преди продажбата в апартамента в Солунското предградие Амбелокипус нахлула полицията.

При разпита станало ясно, че 27-годишната майка е родила сина си в Пирея. След това е върната в солунския апартамент, където трябвало да чака продажбата на рожбата й. Прокуратурата е разпоредила 13-дневното момченце да бъде настанено в болница и да му се направят пълни изследвания.

Полицаите с изненада установили, че от спазарените 15 000 евро бременната вземала едва 3000 евро, а останалите се прибирали от организаторите на трафика. Полицията продължава разследването, за да установи замесените в схемата доктори, медицински сестри, адвокати, които са помагали на българите да въртят продажбата на бебета. Организаторите на трафика нелегално вкарвали в Гърция бременни. Много от тях раждали без да имат нужния брой документи за проследяване на бременността, твърдят разследващи.

От своя страна част от лекарите и медицинските сестри са си затваряли очите за ставащото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА