Last news in Fakti

20 Юни, 2022 15:52 2 943 6

Потвърдиха доживотната присъда на полицая, убил родителите си

  • пловдив-
  • доживотна присъда-
  • венцислав караджов

Решението подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд

Потвърдиха доживотната присъда на полицая, убил родителите си - 1
Снимка: БГНЕС

Апелативен съд – Пловдив потвърди със свое решение доживотната присъда на полицая Венцислав Караджов, постановена от Пловдивския окръжен съд. Той е признат за виновен за това, че на 15.05.2016 г. в град Пловдив умишлено е умъртвил повече от едно лице – майка си и баща си, като убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и с користна цел.

Апелативният съд измени присъдата в частта ѝ относно приложението на чл. 59, ал. 2 вр. ал. 1 НК като приспада от наложеното на подсъдимия наказание доживотен затвор времето, през което същият е бил задържан на 17.05.2016 г. за срок от 24 часа по Закона за МВР и от 04.06.2016 г. – с мярка за неотклонение „задържане под стража“, до влизане на присъдата в сила.

Делото се разгледа за втори път от Пловдивския апелативен съд, след като по жалба на подсъдимия и неговите защитници, Върховният касационен съд отмени изцяло решението на Пловдивския апелативен съд и върна делото за ново разглеждане от друг състав на въззивния съд за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.

Решението на Апелативния съд не е окончателно. То подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малко

    18 0 Отговор
    Му е. Трябва за всеки от родителите по една доживотна...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Механик

    14 0 Отговор
    От 2016 до сега се точи това дело? Прави сметка!
  • 4 от мвр HR

    13 0 Отговор
    да подбират свестни хора само, а не хайдуци.
    Ако има статистика ще се види колко заптиета са хванати в крачка, а за колко са си затворили очите не се знае. Естествено има и добросъвестни

    Коментиран от #5

  • 5 ГЕРБЕР

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "от мвр HR":

    РАЗБИРА СЕ ЧЕ ЩЕ СА АЙДУЦИ НАЛИ СА ПОЛИЦАЙ НОРМАЛНО Е ДА МИНАВАТ МЕТЪР. ИНАЧЕ КАТО ТЕ НАТИСНЕ БАЙ РОМ, ПАК ПРИ ТЯХ ТИЧАШ ДА РЕВЕШ. НЯМА УГОДА НА ВАС.
  • 6 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 0 Отговор
    Е, как ще приспадат от доживотен затвор? Излиза, че трябва да го пуснат от затвора преди да умре, с колкото време е приспаднато? От нашата съдебна система, само парадокси може да се очакват!