Last news in Fakti

28 Юни, 2022 15:20 3 167 8

Лиляна, която уби детето си, няма да лежи в затвора и ден

  • желязно-
  • убийство-
  • дете

Лиляна наръгала дъщеричката си между 10 и 20 пъти

Лиляна, която уби детето си, няма да лежи в затвора и ден - 1

Лиляна Халкалиева, която навръх 1 юни наръга и уби детето си в пловдивското село Желязно, е невменяема. Майката страда от сериозно психично заболяване, гласи изготвената съдебно-медицинска експертиза.

От Районната прокуратура в Пловдив са внесли предложение за взимане на принудителна мярка - настаняване в психиатрично заведение. Магистратите са разгледали искането на 24 юни и са го одобрили, съобщиха за "Марица" от Районния съд.

Решението обаче подлежи на обжалване. Ако постъпи такова, то ще бъде разгледано на 5 юли пред Окръжния съд в града под тепетата. Ако мярката остане в сила, Лиляна ще бъде настанена за лечение в психиатрично заведение.

Припомняме, че трагедията се развива на 1 юни сутринта. Лиляна наръгала дъщеричката си между 10 и 20 пъти. След което се пронизала сама. Лекарите успяха да спасят нея, но не и момиченцето. В крайна сметка майката бе задържана под стража в болницата, докато се възстановява от нараняванията.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    19 2 Отговор
    Ами ето затова до 1990г, ако не се лъжа (но със сигурност около) в Япония хората със наследствени психични отклонения са били кастрирани. И защо изобщо детето е било при т.нар. си майка изобщо ???

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мим

    15 3 Отговор
    Ако беше се наръгала както е наръгала дъщеря си ,щеше да е при нея сега.Явно не е невменяема и засужава да не е на свобода ..
  • 4 Aлфа Bълкът

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Щото един Господ знае кой е баща му! В нашо село има една такава бръмчалка, дето трябва да е в лудницата, ама се разкарва и пише любовни писма на мъжете. Идват, отиват си различни цигани дето пасат крави, овце, все се намира някой да я издъни!

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Е па много ясно

    6 0 Отговор
    Много ясно , че няма да лежи в затвора . Да не е откраднала нещо за 50 лева , че да лежи ефективно. Убила си детето , голяма работа , все пак сме в България.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 РАДИО САНЯ

    5 0 Отговор
    Ако беше приет проекта за националната стратегия за детето 2019-2030г, сега може би това дете щеше да бъде живо и здраво.Но 50% от родителите в България са мега тъпи, прости и си мислят, че знаят всичко и разбират от всичко.Да заколиш детето си на 1-Юни, направо ужас, просто думите са излишни.Дано тази откачалка да изгние в някоя лудница или още по добрия вариант да вземе да се обеси или самоубие по накакъв начин и да се забрави завинаги за нея.