10 Юли, 2022 17:08 13 533 52

Нови разкрития за сина на пернишкия прокурор Борис Михайлов – Васил

  • васил михайлов-
  • син-
  • пернишки прокурор-
  • бисер михайлов

Опожарил общинския пазар в Перник, но МВР шеф спрял разследването

Нови разкрития за сина на пернишкия прокурор Борис Михайлов – Васил - 1
Снимка: БГНЕС

След серия от брутални побои над перничани прокурорският син Васил Михайлов остава основният заподозрян като извършител на умишления палеж на закрития пазар в Перник, извършен миналото лято. Тогавашният полицейски шеф Иван Зеленков обаче стопирал разследването срещу него още в зародиш, пише „Уикенд”. Това разкриват жители на миньорския град, докато високопоставен представител на МВР категорично отрича тези упреци.

Наследникът на зам. окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов се сдоби с три обвинения за причиняване на средни телесни повреди при побои. Това се случи едва след като градът се вдигна на протест срещу местната полиция и прокуратура.

Само през последните три години Васил Михайлов е пребил жестоко, и то на публични места, повече от 20 души. Както сами се досещате обаче, от пернишката полиция потулвали жалбите на пострадалите. Сигурен в безнаказаността си, Васил Михайлов дори лично заснемал инквизициите над жертвите си със своя мобилен телефон. Истината обаче е, че не е пребивал хората за удоволствие, както се опитаха да го обвинят, а преобладаваща част от нападенията му са поръчкови от местни гангстери или пък били за разчистване на сметки на конкуренцията в наркопазара.

Въпреки крехката му възраст Васил Михайлов отдавна е част от организираната престъпност в миньорския град. Той гравитирал около силоваци, които някога били част от структурата на застреляния наркомафиот Райко Кръвта.

Поне двама свидетели са го разпознали като извършител на умишления палеж на закрития пазар в града, извършен на 29 юни м.г. Официално обаче извършителят все още не е разкрит. Малко преди едновременното лумване на огъня от две страни Васил бил забелязан с още един младеж от местния ъндърграунд да се навъртат около пазара.
При все че лично кметът на Перник Станислав Владимиров информирал полицията, че Васил е бил забелязан там и следва да бъде разпитан, това така и не се случва. В същото време през следващите две седмици той пребива жестоко двама от разпозналите го свидетели.

Предполага се, че общинското тържище в центъра на града е подпалено от прокурорския син по поръчка на местен бандит. Той бил гневен заради това, че не може да осъществи контрол над павилионите там. Въпреки че градоначалникът е наясно кой е поръчителят и кои са извършителите на злодеянието, ръцете му са вързани, тъй като местната полицейска структура бездейства.

Преди броени дни зам. окръжният прокурор Бисер Михайлов избегна умело уволнението си, като сам пожела да се оттегли от шефското място и да бъде понижен до редови прокурор. Прокурорската колегия от ВСС одобри единодушно желанието му. По този начин обаче изпреварил образуването на досъдебно производство и евентуалното му обвинение като магистрат. Запознати посочват, че ще се сниши само докато бурята премине, след което отново ще се върне начело на Окръжна прокуратура.

Сред най-фрапантните престъпления, дело на прокурорския син, са палеж на автомобил и побой над полицая Калоян Евтов, разследвал го за търговия с наркотици. Преди три години пернишкият полицай Калоян Евтов задържа непълнолетния към онзи момент Васил Михайлов и негов приятел по подозрение за пласиране на наркотични вещества. Арестът се случва пред спортната зала в града. Няколко минути по-късно прокурорският син и аверът му напускат Районното управление, без дори да бъдат обискирани.
Няколко дни след това пламва личният автомобил на полицейския служител. Той е запален пред дома му, след като някой излива върху возилото туба с бензин и драска клечката. Криминалистите в Перник са наясно, че извършител на палежа е именно прокурорският син. Въпреки това не получават разрешение да извикат Васил Михайлов на разпит. В същото време пък Евтов бил принуден да подаде молба за преместване в друг град.

Така той се озовал в София. Преди няколко месеца обаче случайността среща Евтов и Васил и прокурорският син му налита на бой. Михайлов не само го пребил жестоко, а за капак заснел и случката.

Запознати разкриват, че през последните месеци Васил Михайлов станал толкова агресивен, че и баща му не успявал да излезе на глава с него.
Стигнало се дотам, че Васил бил изритан от дома си лично от своя родител. Така през пролетта бандитът се настанил в хотел „Струма“. Мълвата носи, че хотелската му стая е превърната в наркобърлога и свърталище на криминалния контингент в града.

Всички в града са наясно, че Васил Михайлов разпространява наркотици и събира дълговете на лихваря Георги Милев. В тази си дейност той е подпомаган от още няколко негови авери, трениращи бойни спортове. Запознати издават, че прокурорското синче ходи въоръжено с цели два пистолета. В този ред на мисли хората в града твърдят, че е въпрос на време да гръмне някого, след като отдавна е наясно, че е недосегаем.

Твърденията за арогантността на прокурорския син бяха потвърдени от интервюто, което той даде за bTV ден преди ареста му.
Въпреки че му бяха показани кадри от побоя, който нанася върху полицейския служител, той нагло заяви, че пред съда видеозаписите не са доказателство.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едва

    114 0 Отговор
    18 годишен , но вече с богат криминален опит прокурорския син !
  • 2 Аз ако съм Премиер, то тояза 2 часа

    91 3 Отговор
    Е проснат по очи и хвърлен в тъмница доживот. Слагам точка и продължавам напред. Не се научихме в БГ да неутрализира е такива паразити бързо и да се концентрираме върху стратегическото. Подобни боклуци има бол в БГ, защото няма държава. И който и да се опитва да ви убеждава, че ПП работели в интерес на БГ, то погледнете силовакът им - Рашков и го питайте как може дрогирани да дерибействат и местни мутри да изтезаван хората, които също плащат от своя джоб, за заплатата на Рашков, Василев и т.н.. Това тук е най-малкото класическа безстопанственост. Няма какво да се оправдават, защото не само трябва да си ходят, но и да бъдат съдени, както те, така и всяко едно предишно правителство, изтезавало и крало от България и българите!

    Коментиран от #41, #51

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пловдив

    93 0 Отговор
    Такъв да го трепят като куче с изстрел в тила и дотам!

    Коментиран от #15, #49

  • 5 мдааа

    91 0 Отговор
    Явно прословутите пернишки винкели са омекнали, щом не се е намерил някой да му изпробва здравината на тиквата!
  • 6 Някой

    42 4 Отговор
    Вероятно всичко това е вярно, но като виждаме и четем "обективна" инфопмация по други събития има 5% фероятност някои факти да са попресилени. И естествено възниква въпросът: Защо чак сега медиите ни информират напоително за неща случвали се години наред?
  • 7 ЕДНО ВРЕМЕ БЪЛГАРИНЪТ Е БИЛ ПО-МЪДЪР

    47 0 Отговор
    Припомнете си какво е казвал за това как се е справял с побеснелите псета ...Те това е ! Друга управия не виждам .
  • 8 Макробиолог

    29 2 Отговор
    Явлението Васил може да го има в не много страни по света и това диагноза.Закривяй.
  • 9 Тредстоун

    52 1 Отговор
    Това създание е олигофрен , страда може би и от дебилност , но като цяло си е грешка , не трябва да се води към род "хомосапиенс"
  • 10 Сделано в СССР

    36 58 Отговор
    Това е резултата от постсъветския модел наложен ни от руските и българските служби, след като развалиха соц недоносчето. Такава съветска прокуратура има единствено при рашистите и Путлер .

    „Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя”

    Коментиран от #31, #35

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    41 0 Отговор
    затвор до ЖИВОТ
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    36 0 Отговор
    липса на първите СЕДЕМ ГОДИНИ води до ТУК
  • 13 жалко

    55 2 Отговор
    А пернишките мъже се славят , че пред винкела всички са равни ,но явно там мъжете свършиха !!
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    42 0 Отговор
    РОДИТЛИТЕ не се ли срамуват от него
  • 15 Не може бе

    42 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пловдив":

    нъл баща му прокурор.Как така ши го трепеш кат куче?Впрочем тоя прокурор го има в нета преди повече от 10 години.Някой го дялнал с 10 хил. евро.Той се жалил.Обискирали дома на брат му,а сам той изведен на улицата по долно бельо.А бе,все едни такива,измислени.Кой крив,кой прав не се знае.И за похлупак тоя прокурорски син на полицията посегнал.Що изобщо бива държана тая полиция в тежест на бюджета?
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 0 Отговор
    РАЙКО кръвта на БАЙ ВАСО СИН ако беше ЖИВ тоя мутро бияч нямаше да оцелее нито ДЕН та цял ГРАД ПЕРНИК е пропищял от бияча и баща му а КМЕТЪТ козире козирува на ПРОКУРОРА гешев ДО КОГА

    Коментиран от #39, #45

  • 17 Тома

    42 0 Отговор
    Как не си е намерил майстора до сега много ми е чудно
  • 18 Отврат

    35 2 Отговор
    Ей го живото доказателство за престъпния свят.
    Прокурорите, синчетата им ФАВОРИТИТЕ им, наркото, мафията.
    Имало чадъри.Няма чадъри.Просто МВР играе ролята на бухалка и ИЗПЪЛНИТЕЛ на волята Прокурорите.Трябваше просто да видиме ВСС какво мислят за Обшеството, Промяната, Справедливостта и правати ни, нашите права.За тях сме едни безправни и нищо значешти пионки.
  • 19 Защо

    41 1 Отговор
    Не са уволнени дисциплинарно всички от ръководството на МВР в Перник. Каква е тази държава бе

    Коментиран от #24

  • 20 Готин Джендър

    25 0 Отговор
    Този секси криминоген трябва да опита сладостите на мъжеложството. Само така ще намали мачо агресивността си. Може и да стане компаньон на заможни господа, вместо да работи за мафиоти и лихвари. В днешно време с една камера на ОунлиФанс се правят чудеса!
  • 21 Езиков

    38 0 Отговор
    Трябва да хванем оръжията като американците и да избиваме тая измет! Няма правосъдие та да седите и да чакате дами и господа. Кого ще чакате?? Ако не ние не изтребем изметта!
  • 22 съединисе

    35 0 Отговор
    гледах го клипа как бие полицая...тихуууу...ума не ми го побира...ма брат полицай си,стрелям му в краката и го почвам с шутове...е гати от реп ката гн ус на...
  • 23 Дааа

    25 1 Отговор
    Всички прокуроски синчета са пид покровителство. Този е поредният.
  • 24 Хаах

    29 0 Отговор

    До коментар #19 от "Защо":

    Добре, ще ги уволнят.Ще дойдат други и след 24 часа ще станат същите.
    Не е главния проблем в МВР.
    ПРОКУРАТУРАТА.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Съдия

    22 0 Отговор
    Ако бях съдия - доживотен затвор, с окови, и меню единствено от чипс!
  • 27 Перо

    34 0 Отговор
    Дъртият престъпник, укриващ малкия рецидевист,защо не е разследван, това че си е подал молба за по-ниска длъжност не го освобождава от отговорност!

    Коментиран от #29

  • 28 Продукт на ГЕРБ

    24 4 Отговор
    Тожва оставиха ГЕРБ след 12 години изнасилване н адържавността. Та колко казвате им дават социорогическите агенции? Статут на "победител" на следващите избори!
  • 29 3.14К

    20 2 Отговор

    До коментар #27 от "Перо":

    Прав си, но защо не питаме продажният пернишки кмет защо не е сезирал своя приятел Гешев, след като заподозрения не е прибран за пожара, а е пребил и свидетелите. Ясно е че полицаите са комбина с престъпниците, а кмета си е правил пас, да не си развали рахата.
  • 30 Да вземем в ръце!

    10 2 Отговор
    Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
  • 31 Запознат

    10 5 Отговор

    До коментар #10 от "Сделано в СССР":

    Ефно време това не невъзможно да стане , а дега прокурорите ги. Назначават от америка.

    Коментиран от #38, #43

  • 32 Факт

    3 10 Отговор
    Статията е от типа една жена каза.Не е въпросът Михайлов да бъде разпитан и да каже не съм аз.А трябва да има свидетели които са го видяли, но не в медиите а по делото това е работа на прокуратурата.( Защитава свидетелите и повдига обвинението,внася обвинителен акт.Няма как да влезе в РУ като задържан и да него обискират.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 От речника

    10 0 Отговор
    Градоначалник е шефът на полицията в града, не кметът.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 така е

    12 0 Отговор
    в Перник е така-ясно ,че са свършили мъжете-те се конкурират помежду си на кой голфа има по силна свирка, а пък кмета единственото му занимание е да се бори с Нинова и да се моли да не го уловят за потрошените пари за смешния водопровод
  • 37 ОБОЖАВАМ USA

    14 0 Отговор
    Там свободно се продава оръжие......тоя ще го гръмнат като куче.....и никой нема да знае за него....там е пряка "народна" демокрация
  • 38 Именно

    9 0 Отговор

    До коментар #31 от "Запознат":

    Попадайки 10 дена в гарнизонен арест през 70-те,там имаше едни дисципаджии от Пловдив и казваха как местен прокурор попаднал в затвора за подкупи.Разправяха в цветущи последствия и сексуални изпълнения в затвора на тоя корумпиран елемент.
  • 39 Така,така!

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И преди тоя бай Васо,в 80-те това л-е-к-е едва ли от ученическа скамейка и после в някой завод би мръднало в страни и едва ли би се осмелил да влезе там при тарикатите в кафенето на Струма,а баща му тва юридическо образование да го гледа през маркуч.Чак и прокурор станал.А тогава,само за влизането да учиш право се изискваха прескачането успешно на високи летви .И случилото се,дет го пишат за сега,поне 5-6 процента да съвпадаше с истината от тоя вече прокурор не ставаше,а сладура-сино му имаше да го тражиш по затворите,ако изобщо биха го оставили жив.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Имаше подобен случай

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Аз ако съм Премиер, то тояза 2 часа":

    През 90-те,втора половина един ц.и.г.а.н.и.н от Русе тъпоса в чехски северен град домашни германската граница публичен дом с насилствено държани момичета от Бг на работа.Тогавашен Мин.Председател нареди на колегата си по вътрешните дела да вземе мерки.В Прага се изсипаха хора,чието занимание и прехрана беше точно в тая област и с чешки колеги унищожиха тоя публичен дом.По-късно и главният организатор,именно това лице от малцинствен произход беше вкарано в затвора.После?Говори се,че се появил в родния си град и починал.Вече не се говори.
  • 42 Мадам Кети от Младост

    1 5 Отговор
    Този е скандално млад и хубав!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Повечето са като теб

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ти не четеш ли бе че този работи именно за тези структури? Я включи и другата половина да работи!

    Коментиран от #47

  • 46 ежко

    3 3 Отговор
    Време е да възкресим бай Тошо!
  • 47 Това си го пише по-горе

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Повечето са като теб":

    там на някой,дет не ми се връща към началото да му чета името,не му харесвал закрития пазар,понеже не можел да иска парички(рекет пише).Мноо просто!Да го е построил,да иска рента на въздуха.Но това не се чете Начи иска да лапа от въздух и пратил прокурорски син по задача.Тоя прокурорски син ли е,или низов изпълнител на изнудване?Сам прокурорът го има в нета,оплакваш се,че първи му приятел го избачкал с 10 хил еуро.Първи му приятел-някой си работник на гипс-картон и така му станал първи приятел,че прокурорът без много умуване му дал 10000 евро кат за първо приятелство- на заем ги дал,демек юнашка версия После писнал,че бил избачкат.Тва го четах е нета,станало преди поне над 10 години.После полицията претарашила дома на брат му.квото намерили(не помня,но виж,прочети) било на някой си,който отишъл в Гърция(почивка сигур),или Бразилия беше(може би гурбет),но как да е,пари депонирани доверително.Ама,че дървена далавера.Смешни работи има в нета.Колко и да не му е весело на човек,нема начин да се не разсмее.Прокурор станал пръв приятел с работник гипс-картон,че на гости си ходили,децата,прочее..Прочитайки и това,почвам да си мисля,че баща и син са се нагърбили да бачкат за някого и доказват верност.Трагедия.Влез в нета.Има го на видео.Аз случайно попаднах и се посмях.А бе,работнически мутри.Тва е.Затвориха заводите,а в Перник беха на всека улица.
  • 48 Мнение

    7 0 Отговор
    Видео записите ТРЯБВА да са доказателство в съда, ако те показват престъпление!!!

    Коментиран от #52

  • 49 Гошо

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пловдив":

    Ааа не, по-добре да се удари в дръжката на вратата и да си пречупи гръбнака, да е в инвалидна количка за цял живот. Наркотиците после ще го довършат.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Друже, който и да сложиш за

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Аз ако съм Премиер, то тояза 2 часа":

    Министър, в условията на “демокрация” е така! Имахме здрава власт и почти никаква престъпност, но меките китки се чувстваха подтиснати, тоталитаризъм било! Е, сега те се вихрят, а пък нас ни бият!
  • 52 Българин

    5 0 Отговор

    До коментар #48 от "Мнение":

    По времето на социализма такива даже не стигаха до затвора.Беше си традиция да ги ликвидират "при опит за бягство".И е било правилно.Защо ще хрантутят някой криминал с години.