Last news in Fakti

16 Юли, 2022 17:50 5 585 15

Зам. шефът на Следствието каза дали се е потвърдила версията за отвличането на Семерджиев

  • семерджиев-
  • катастрофа-
  • отвличане-
  • убийство

Според Ясен Тодоров всички събрани доказателства са годни пред Съда

Зам. шефът на Следствието каза дали се е потвърдила версията за отвличането на Семерджиев - 1

"Лицето, което е посочено като отвлякло Семерджиев, е разпитано в продължение на часове в Националната следствена служба. Много интересни неща има в неговия разпит. Не се потвърждава тезата за отвличане". Това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS Ясен Тодоров, заместник директор на Националната следствена служба по повод катастрофата „Черни връх”, при който загинаха две млади жени.

Тодоров не пожела да каже какво точно е било разказано, но уточни: "Неща, които най-вероятно ще са относими към друго досъдебно производство, за друга дейност, извършвана от кръг лица, повече клоняща към документни, финансови, данъчни престъпления".

„Категорично полицейският служител Симона Радева не е била в автомобила към момента на ПТП-то", добави следователят. "Тя активно е участвала и му е помагала да се укрие и вероятно да прикрие следи от престъплението”, категоричен бе той.

По думите му засега всички протоколи от разследването са одобрени. "Всички доказателства са годни. Ние сме много напред в разследването, работата ни по т. н. горещи следи беше много интензивна и миля, че всичко възможно е събрано. Сега предстои експертен анализ, на база на който да се направят много връзки", посочи Тодоров.

Той обясни влизането "малко по-късно в помещението, в което е открит вероятния извършител" с Наказателния кодекс, по който се изискват много процедури. Те пък са необходими, за да може Съдът да признае доказателствата за годни и чрез тях да се докаже вината.

„Ние можеше да действаме много по- бързо, много за публиката по-интересно, но да не постигнем целения процесуален резултат”, обясни Ясен Тодоров.

И още по същество - натривките са взети още вечерта. Веднага след взимането на кръвната проба е бил извлечен ДНК профил. "Преди 72-рия час на база на това съвпадение и с експертизата за маратонките Съдът направи обосновано предположение, че това е извършителят, и го задържа".

Метамфетамини са открити не при първоначалния оглед, а при огледа сутринта. "В комбинация с другите деяния на лицето, не може да бъде приложена разпоредбата за така наречения маловажен случай," категоричен бе следователят.

По този случай свидетели или очевидци на лица, излизащи от автомобила, няма, добави още Ясен Тодоров.

По думите му предстои да се съберат всички записи от камери на Столична община и Пътна полиция-СДВР, за да се види кой е управлявал автомобилът през деня непосредствено преди катастрофата.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мъка, голяма мъка сте вий, о ,

    30 2 Отговор
    слуги уж на Темида !
  • 3 интересно

    38 0 Отговор
    Ама защо нашите магистрати на високо нива ,винаги са с муцуни на мафиоти !!!!Там е заровено кучето само !!!
  • 4 Кольо Фичето

    33 2 Отговор
    Синовете на нашите управници са недосегаеми разберете това. Представяте ли си Иван Костов в затвора или Бойко Борисов? Плащайте си данъците и спазвайте поне вие законите, другите нямат нужда от закони.
  • 5 Колега

    25 2 Отговор
    Не ".....за да се види кой е управлявал автомобилът през деня......", а
    кой е управлявал автомобилА, мисирки неграмотни. Това се нарича обект на действието.

    Коментиран от #8

  • 6 Тома

    22 2 Отговор
    Този ми прилича на човека от когото си купих царевица на плажа
  • 7 😆😆😆

    0 37 Отговор
    Балъците завиждат на Жоро Семерджиев, че не могат да са като него. Балъците винаги завиждат на играчите.
  • 8 Северозапад

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Колега":

    Тоа па...ма туй са учи у четвърти клас, а мисирките едвам са докретали до трето отделение, и то с дебели връзки!
  • 9 Кую

    3 1 Отговор
    Инспектор Дюдю...
  • 10 бай Ставри

    15 3 Отговор
    "Метамфетамини са открити не при първоначалния оглед, а при огледа сутринта." Колко удобно ! Сега адвоката ще твърди, че са подхвърлени.
  • 11 9999

    17 2 Отговор
    Дали, накрая няма да излязат виновни загиналите момичета?Бог да ги прости.
  • 12 Никой

    1 1 Отговор
    Този и сарафката са за компания на семерджийката в кафеза.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Българин

    3 2 Отговор
    Този Ясен Тодоров също е голям Б.О.К.Л.У.К.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.