Last news in Fakti

21 Юли, 2022 22:42 4 549 21

При акция: Задържаха шофьори за незаконен превоз на хора от София до Перник

  • софия-
  • перник-
  • хора-
  • задържани-
  • незаконен превоз

Установено е, че го правят от поне 6 месеца

При акция: Задържаха шофьори за незаконен превоз на хора от София до Перник - 1
Снимка: bTV

Незаконни превозвачи на пътници бяха задържани при акция на МВР, Агенция "Автомобилна администрация" и данъчните. В единия имало шестима пътници, а в другия – петима, съобщават от bTV.

В момент на тръгване от София за Перник полицаите от СДВР и инспекторите са спрели два автомобила, тип ван, заедно с пътниците в тях.

Образувано е разследване за нерегламентиран превоз.

По първоначална информация двата автомобила се движели системно по маршрута София – Перник с начална спирка – Руски паметник.

Установено е, че го правят от поне 6 месеца. Събирали най-често сума, равна на цената на редовния билет до Перник, казаха от МВР.

Засега едната кола е спряна от движение, като са ѝ свалени регистрационните табели.

Санкцията е 3 хил. лв., взимане на шофьорската книжка за една година и сваляне на номера за една година.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Гошо

    13 2 Отговор
    А добро утро.
  • 2 Пич

    49 2 Отговор
    Брях..... големи бандити бе !!!??? Хората се чудят , как да пътуват при тези нечовешки цени на горивата , Тея на Дамаджан ги арестували !!! Ми , ходете арестувайте тези , които вдигат спекулативно цените бе !!! Или тези , които изкарват горивата ни , контрабандно за Украйна !!! Всички знаят , само в МВР ли не знаят !!! И Дамаджан , като Нинова !!! В цялата държава , само те не разбирали !!! Или - това са хората с чадъра !!!???
  • 3 Винкело

    25 2 Отговор
    Не мое да ни запрете .Софето е кварталу на Перник.
  • 4 Боруна Лом

    35 0 Отговор
    ЗА КОКОШКА ПРОШКА НЯМА!ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ!ЖАЛКО ЗА РЕДОВИТЕ РОБИ!

    Коментиран от #7

  • 5 Стар шофьор

    34 0 Отговор
    Разрешете т.н. "Споделено пътуване " бре . Грехота е днес при тези цени на горивата , коли от по тон и половина да возят един задник - празни . Аз още през 1991-ва си заработвах така в Германия - колата ми бе дори бе скромна - ЛАДА -Самара ...ама фабрично нова на година само. Имаше си телефон -централа ...заявяваш от къде - до къде и кога ще пътуваш ...от там ти се обаждат след време и те насочват от кое място по кое време да минеш да вземеш съответните пътници . Заплащането бе регламентирано и дори пфенинг повече не можеш да искаш . Ама на нашите не им стиска , защото всички транспортни фирми ,които отдавна са в ръцете на ДПС ...ще фалират .
  • 6 Този бус на ДАИ дали е минал преглед

    32 0 Отговор
    Хората нямат право да превозват пътници с тези бусчета и коли,били минали прегледи специални затова не могат да превозват хора.Искам да попитам ДАИ как минава прегледи,да попитам буса на снимките кога последно е минал преглед.Искам да предоставите на камерите записите на деня и часа на минаването на прегледа.Този бус ще се разпадне мостовете ще му паднат.Това ли ви е примера пред хората.Показваме нещо като автомобил което всъшност е развалина това и в Надин няма да го искат.За обикновения човек не може за отговорните лица (ДАИ)може.Това е срам хората които трябва да те проверяват дали си технически изправенсамите не са изправни как да вярвам в институции

    Коментиран от #10

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Боруна Лом":

    ТАКА е ГРАДСКИ ВНИМАВАЙТЕ
    ИМА менте
    НИК
    ГРАД КОЗЛОДУЙ

    Коментиран от #12

  • 8 Мехмед

    16 1 Отговор
    Този микробус на (ДАИ)много хубав,искам и аз такъв моля.
  • 9 Колко ще е глобата

    20 0 Отговор
    за микробуса на Агенция "Автомобилна администрация" за тази ръжда на снимката,само това искам да питам.

    Коментиран от #16

  • 10 стар шофьор

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Този бус на ДАИ дали е минал преглед":

    Да ти кажа правата и аз в това се загледах в първия момент и ми направи впечатление ,защото имам подобен бус- дизел преди месец го минах на ГТП ,но е старичък - гони 24 години и го водят еко кат. 1 но поне на външен вид пък и в техн с-ние е кукла !

    Коментиран от #11

  • 11 мехмед

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "стар шофьор":

    Нямам против старите коли напротив по здрави са,но когато са стегнати добър външен вид А не като това творение на чудесата.Преди десетина дни гледах клип как един бус вървеше без заден мост и Тенчо не корумпирания говореше за този бус да каже мнение и за този на ДАИ.
  • 12 Боруна Лом

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    УСЕТИХ!КАТО БИРЕНАТА ФАБРИКА ЛОМ
  • 13 Даааа

    17 1 Отговор
    Значи ако плащаш лиценз на тъпата държава тогава може,но ако аз кача Гошо и Пешо и ми дадът колкото за бензин съм престъпник,или ако съм фурма за бързи кредити и си плащам всичко е Ок но ако дам пари и някой ми ги върне с лихва на черно съм лихвар.Извода си го правете сами...реално държавата е нищо тя не печели сама от никъде само прибира данъци.Или другата тъпотия с данък печалба при продажба на имот преди да са Мин 2г от закупуването му..Аз го плащам намирам ремонтирам и решавам да го продам ,а държавата ми взима 2% от това без да ми е помогнало и грам.,даже само бирокрация
  • 14 Александър

    8 2 Отговор
    Евалата, сега ке се оправим...тея два вана ке напълнят хазната
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 стар шофьор

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "Колко ще е глобата":

    Каква глоба бе брат . Аз съм уверен, че този бус няма дори Задължителна Гражданска,за Свинетка 100% със сигурност , а последният ГТП е минал , кога са му нанасяли фирмените надписи - трябва да се види ,кога е заприходен в активите на Агенцията ... Като гледам и гумите му не са съвсем читави .
  • 17 ГОЛЯМ СМЯХ

    12 1 Отговор
    хората окрадоха КТБ милиони и милиарди тия тръднали да харчат пари клошарите да гонят ей така ли ще имитираме работа? три институций , по колко заплата вземат тия там? ама 5 човека е голям проблем че се возят в нерегламентирана кола и насила ли са се качвали или доброволно са се качили?

    кокошкарските каций край нямат , така пари в държавата няма да влезнат ако се крадат пари от бакките па гоним кокошкарите смешни сте
  • 18 само питам тия от ПП

    12 0 Отговор
    до кога ще има институций с дублиращи се функций като КАТ и ДАЙ? защо едните не ги закриете?

    че все на големи заплати се разписват тия !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Тия

    11 0 Отговор
    от ДАИ,бивши транспортни работници,се правят на много строги началници.
  • 21 Пурко

    11 0 Отговор
    Хванаха най големия престъпник у нас, сега вече може да дишаме по спокойно