25 Юли, 2022 11:06 3 306 8

Проверяват двама полицаи за покровителстване на Семерджиев

  • георги семерджиев-
  • покровителство-
  • полицаи

Прокуратурата е отделила материали от воденото досъдебно производство срещу Георги Семерджиев, който уби две млади жени на бул. "Черни връх" в София на 5 юли

Проверяват двама полицаи за покровителстване на Семерджиев - 1

Софийска градска прокуратура (СГП) извършва проверка за евентуално извършено престъпление по служба от служители на МВР.

Прокуратурата е отделила материали от воденото досъдебно производство срещу Георги Семерджиев, който уби две млади жени на бул. "Черни връх" в София на 5 юли.

След анализ на материалите по делото, наблюдаващият прокурор е установил данни във връзка с евентуално нарушаване на служебните задължения от служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия, както и за търговия с влияние, съобщиха от държавното обвинение.

Ще бъде проверено дали служители на МВР са нарушили, превишили или не са изпълнили служебните си задължения, както и дали са използвали своето служебно положение с цел да набавят за себе си или за другиго облага.

Ще бъде проверено и дали служители на МВР не са докладвали в прокуратурата станали им известни данни за евентуално извършени нарушения или престъпления от Семерджиев.

След приключване на проверката въз основа на събраните материали ще бъде извършена преценка от СГП на всички данни и наличието на основания за образуване на досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 0 Отговор
    😀😀😀
    Цели ДВАМА
    🤔🤔🤔

    Коментиран от #3

  • 2 ГЕРБ=БСП=ДПС

    35 2 Отговор
    На мен ми е любпопитно, този Семерджиев какви данъци е платил. За да може да си позволи тунингован СУВ Ауди за 200-300 хиоляди лева?

    Ало Спецов/ фин. мин. Асен Василев/, данъчните няма ли да се заемат с този бандит.
    Данъчните защо спите?
  • 3 Тия са бушоните

    26 0 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Горят двама, за да не се стигне до големите, депутатите. Ще им обещаят нещо като всичко свърши.
  • 4 Кочо

    21 0 Отговор
    То само с полицаи покровителство не става поне от 30 години, когато властта премина в адвокатите, прокорорите, съдийките и зъболекарите! Ерата СДС!
  • 5 Само двама

    20 0 Отговор
    ли са? Колко голяма лъжа...
  • 6 ......

    3 0 Отговор
    Еййййй,не подценявайте интелекта на народа!Не ДАЛИ,а КОИ служители са го покривали!И не се хабете да обяснявате как това са някакви ОР или катаджии!Безчинствата на тази утайка НЯМА как да бъдат прикрити от служители на ниско ниво в системата!Хайде сега и убиеца и покровителите дружно към Столетов!Не знам кой е наблюдаващ прокурор по делото,но искрено се надявам да не се поддаде на натиск и да откаже пликчето!Две млади жени затри този комплексиран изрод.
  • 7 Бай Онзи

    6 0 Отговор
    Защо младши прокурор Радева е пратила в кошчето( прекратила) разследване на въпросния семерджиев за шофиране без книжка и след употреба на алкохол ??? Тя трябва да бъде разследвана !!!
  • 8 Габриела

    2 0 Отговор
    60% от полицайте работят зя мафията и олигарсите а народа им плаща заплати егати държавата